(recept
si oblíbilo 9 návštěvníků)
Dobrota z broskví
Potřebné ingredience
4 vejce, hrnek cukru, 1,5 hrnku plohrubé mouky, 0,5 hrnku oleje, 0,5 hrnku mléka, 0,5 prášku do pečiva
Na buchtu: Konzervu broskví, 2 kys. smetany, smetanu ke šlehání, 2 vanilkové cukry, skořicový cukr
Postup přípravy
Smícháme žloutky s cukrem a pak přidáme mouku, olej, mléko, prášek do pečiva a nakonec bílý sníh z bílků. Na upečenou vychladlou buchtu dáme nakrájené broskve. Smícháme kys. smetanu se šlehačkou, van. cukry a potřeme tim buchtu nakonec posypeme skořicovým cukrem. Dáme vychladit :-))) Všem přeji dobrou chuť
nejprve vejce s cukrem pak teprve přidáme zbytek
Těsto dáme do vymazaného pekáče
upečená buchta
poklademe broskvemi
směs smetan a cukru
Nakonec posypeme skořicovým cukrem a dáme vychladit. Takto vypadá buchta v řezu.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
okurečka
(upraveno)
29. 3. 2012, 22:59
Tak jsem vyzkoušela a byl opravdu výborný , plech byl za chvilku vymetený manželem doporučuji třebas na víkendové odpoledne je svěží a lehký a piškotový základ krásně naběhl takže se dá použít i na jiné buchty
Gultinka
(upraveno)
6. 4. 2009, 16:48
Super Byla moooc dobrá. Díky za receptík Péťo
petula84
(upraveno)
15. 4. 2009, 23:00
@Gultinka
Jsem ráda, že chutnal
ajanka11
(upraveno)
2. 4. 2009, 11:54
mňammňam dobrotaaaaaaaaaaa doma nezůstal ani kousek během dvou hodin
petula84
(upraveno)
15. 4. 2009, 23:01
@ajanka11
Tak to je dobře , takhle to má být