(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
SMETANOVÝ DORTÍK S BROSKVEMI

Potřebné ingredience
150g polohrubé mouky, 2 vejce,1 vanilkový cukr, 100g moučkového cukru,100g másla nebo hery, 1 prdopeč, 4 lžíce mléka. NÁPLŇ: 850g půlených broskví (v konzervě), 200g mandlové čokolády, 600ml šlehačky na šlehání, 2x ztužovač , 2xvanilkový cukr, 1xmandlové lupínky.
Postup přípravy
POSTUP:
Oddělíme žloutky a do pěny utřeme společně s máslem a cukrem+ vanilkovým cukrem poté prosijeme mouku s práškem do pečiva spolu s mlékem vše důkladně promícháme. Bílky ušleháme do tuha a lehce je zapracujeme do těsta.
Těsto nalijeme do dortové formy kterou jsme si buď vyložili pečícím papírem nebo ji vymažeme máslem a vysypeme moukou. Rovnoměrně rozetřeme a pečeme v troubě asi 20minut. PO upečení necháme vychladit.
NÁPLŇ:
Šťávu z broskví slijeme a broskve necháme okapat.Dvě broskve si rozkrájíme na plátky a dáme stranou. Použijeme na konečnou úpravu dortu. Zbylé ovoce nakrájíme na kostičky.
Čokoládu jemně nasekáme nebo nastrouháme na struhadle. Odebereme 2 lžíce hoblinek a použijeme na dekoraci.
Do tuha ušleháme 400ml šlehačky spolu s vanilkovým cukrem a ztužovačem, jemně přimícháme nasekanou čokoládu a pokrájené kousky broskví. Poté si upečený korpus rozpůlíme a naneseme ovocnou šlehačku a druhým plátem přikryjeme.
Mezitím si opražíme mandlové lupínky.
Ušleháme zbylou smetanu a částí potřeme celý dort. Ze stran pokladame opraženými lupínky.
Zbytkem šlehačky naplníme cukrářský sáček s hubičkou a ozdobíme šlehačkovými pusinkami.
Mezi pusinkami potom rozložíme na plátky nakrájené broskve a do středu dortu nasypeme zbylé čokoládové hoblinky. A dortík je hotový a dáme do ledničky vychladit a poté můžeme podávat ke kávičce.
Přeji dobrou chuť.
Oddělíme žloutky a do pěny utřeme společně s máslem a cukrem+ vanilkovým cukrem poté prosijeme mouku s práškem do pečiva spolu s mlékem vše důkladně promícháme. Bílky ušleháme do tuha a lehce je zapracujeme do těsta.
Těsto nalijeme do dortové formy kterou jsme si buď vyložili pečícím papírem nebo ji vymažeme máslem a vysypeme moukou. Rovnoměrně rozetřeme a pečeme v troubě asi 20minut. PO upečení necháme vychladit.
NÁPLŇ:
Šťávu z broskví slijeme a broskve necháme okapat.Dvě broskve si rozkrájíme na plátky a dáme stranou. Použijeme na konečnou úpravu dortu. Zbylé ovoce nakrájíme na kostičky.
Čokoládu jemně nasekáme nebo nastrouháme na struhadle. Odebereme 2 lžíce hoblinek a použijeme na dekoraci.
Do tuha ušleháme 400ml šlehačky spolu s vanilkovým cukrem a ztužovačem, jemně přimícháme nasekanou čokoládu a pokrájené kousky broskví. Poté si upečený korpus rozpůlíme a naneseme ovocnou šlehačku a druhým plátem přikryjeme.
Mezitím si opražíme mandlové lupínky.
Ušleháme zbylou smetanu a částí potřeme celý dort. Ze stran pokladame opraženými lupínky.
Zbytkem šlehačky naplníme cukrářský sáček s hubičkou a ozdobíme šlehačkovými pusinkami.
Mezi pusinkami potom rozložíme na plátky nakrájené broskve a do středu dortu nasypeme zbylé čokoládové hoblinky. A dortík je hotový a dáme do ledničky vychladit a poté můžeme podávat ke kávičce.
Přeji dobrou chuť.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Andy778
(upraveno)
3. 3. 2015, 0:02
krásný dortík

nahlásit

Babííí
(upraveno)
21. 1. 2015, 23:14










nahlásit

smajlík1
(upraveno)
22. 1. 2015, 9:31
@Babííí
Ivanko průměr 24



nahlásit

spero
(upraveno)
21. 1. 2015, 23:05
Moc krásný dortík.


nahlásit