Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 8 návštěvníků)

Tvarohové dortíčky s ovocem

0.0
Tvarohové dortíčky s ovocem

Potřebné ingredience

Korpus: 100 g máslových sušenek (nebo Be Be kakaové), 50 g másla. Náplň: 3 vejce, 250 g tvarohu ve vaničce, 70 g cukru krupice, 1 vanilkový cukr, 75 g bílé čokolády, 20 g hladké mouky. Nahoru: 50 g mražených borůvek (nebo jiné drobné ovoce), 1 PL cukru, 2 želatinové plátky.

Postup přípravy

Sušenky podrtíme nebo nastrouháme a smícháme s rozpuštěným máslem. Formu na muffiny vyložíme papírovými košíčky, rozdělíme do nich sušenky a lehce přitlačíme (třeba dnem menší skleničky).

Z bílků a 2 PL cukru vyšleháme tuhý sníh. Zbytek cukru, tvaroh, žloutky, vanilkový cukr a mouku promícháme nebo kratičce prošleháme, přidáme strouhanou bílou čokoládu a opatrně vmícháme sníh. Správná náplň je hustá. Lžící ji rozdělíme do košíčků, které plníme až po vrch a pečeme v předehřáté troubě na 170°C 10 - 15 minut. (Peču 10 minut, pak vypnu troubu a nechám ještě 5 minut dojít. Na špejli zapomeňte. Tvaroh bude pořád měkký. Dortíčky se nafouknou jako muffiny, v prostředku popraskají. Při chladnutí tvarohová náplň zase klesne.) Necháme vychladnout ve formě, pak opatrně vyjmeme.

Želatinové plátky namočíme na 10 minut do hodně studené vody. Mražené borůvky, cukr a 1 lžíci vody zahřejeme, v teplém ovoci rozpustíme vykapané želatinové plátky a zchladíme. Mírně tuhnoucím ovocem ozdobíme dortíčky a necháme úplně ztuhnout. (Místo želatiny můžete ovoce zahustit i škrobem.)

Recept je upravený tak, aby těsto vyšlo přesně na 12 kousků. Dortíčky jsou jemné, lahodné a jdou pěkně od papíru.

Třetí pokus. A konečně vychytané.

Poprvé jsem pekla ve formičkách na semifreda, zbytek těsta jen volně vložený do papírových košíčků. Nahoře maliny se želatinou.

s vloženou kompotovanou meruňkou to není ono, je tam tvrdá

do tvarohové směsi jsem přidala trochu jahodové dřeně, nahoře také mixované jahody

náplně mi ale dost zůstalo, vyšel z toho ještě 17 cm dortík

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

tetrisss 25. 3. 2013, 19:59
Mnam, je nadhera, super recept. (F) (F) (F)
spero 30. 3. 2013, 18:35
@tetrisss Aničko, děkuji. (F) (F) (F)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie