(recept
si oblíbilo 14 návštěvníků)
Kulajda - rychlá a výborná
Potřebné ingredience
Brambory(asi tak 4 velké), kmín, sůl, vegeta, 1 smetana, 1-2 lžíce hl.mouky, mléko, tavený sýr
Postup přípravy
Na malé kostičky nakrájené brambory (asi tak 1cm) dám vařit do vody, ochutím solí a kmínem. Rozmíchám smetanu, tavený sýr(může být i ochucený šunkový nebo žampiónový, nebo klasicky jen smetanový) s moukou a přidám do vroucí vody s brambory, přidávám pomalu mléko tak, aby polévka zůstala hustá. Ochutím vegetou.
Dobrou chuť!
Tip: můžete přidat na másle jemně osmahlé žampióny - dodají polévce výbornou chuť i vůni.
Dobrou chuť!
Tip: můžete přidat na másle jemně osmahlé žampióny - dodají polévce výbornou chuť i vůni.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé