Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 6 návštěvníků)

Lahodná bramboračka

0.0
Lahodná bramboračka

Potřebné ingredience

1 mrkev, kousek celeru a petržele (asi jako mrkve), sušené houby (kdo nerad, nemusí být), asi 2 brambory, 4 lžíce másla, 4 lžíce hladké mouky, majoránka, 1 cibule - menší, 1 kostka masoxu

Postup přípravy

Mrkvičku, celer a petržel nakrájíme na malé kostičky. Oškrábeme si brambory a nakrájíme na stejné kousky. Dáme vařit houby do trošky vody asi na 10 minut. Na másle osmahneme cibulku a přidáme pokrájenou zeleninu - celer, peržel a mrkev. Celé zaprášíme moukou a krátce dosmažíme. Pak přidáme brambory a zalijeme asi litrem vody. Osolíme, přidáme houby i s vývarem a necháme vařit, přihodíme kostku masoxu. Asi po dalších 10 minutách přidáme majoránku a vaříme, než je zelenina měkká (asi dalších 5 min). Mezitím dochutíme - příp. ještě solí, pepřem, možno i maggi čí vegetou. Pokud se polévka zdá málo hustá, zahustíme ještě trochou mouky rozpuštěnou ve vodě, případně instantní jíškou knorr.
Dobrou chuť:))

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

julous 1. 3. 2008, 12:53
Vynikajici polivecka,u nas porad same vyvary a tatinek chtel zmenu..rikal,ze jestli budu takhle varit dal tak ze si me opravdu vezme ;-) Dcerce sem musela pomlet-ona je takova frfňa prez to jidlo (X) tak dekuji za vynikajici receptik a doporucuji dale ;-)
morcica 1. 3. 2008, 13:35
@julous Nemáte vůbec zač, jsem ráda, že chutnalo (L)! Doufám, že svatba bude brzy (svatba)
julous 1. 3. 2008, 18:53
@morcica jojo,uz sme domluveni na leto (radost) ale porad se tak nejak skadlime :-) ;-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie