Zobrazit přihlášovací formulář
SALÁTY, ZÁLIVKY
Těstovinový salát s tuňákem (i pro odpůrce ryb)

Těstovinový salát s tuňákem (i pro odpůrce ryb)

Potřebné ingredience

těstoviny (nejlépe motýlci), 1 plechovka tuňáka (nejlépe rio mare v olivovém oleji), cherry rajčátka, paprika, kukuřice z plechovky, citron, jarní cibulka, majolka (možno i bílý jogurt), sůl, pepř, olivový olej

Postup přípravy

Uvaříme těstoviny, po uvaření přidáme půl lžičky olivového oleje, zamícháme a necháme vystydnout. Mezitím si nakrájíme všechnu zeleninu, jarní cibulku na kolečka, rajčátka a…

Zobrazit více...
DORTY
Dort s hmotou z bonbónů podle paní Dáši

Dort s hmotou z bonbónů podle paní Dáši

Potřebné ingredience

***

Postup přípravy

***

Zobrazit více...
DORTY
Čokodort inspirovaný paní Sabinou ID 64446

Čokodort inspirovaný paní Sabinou ID 64446

Potřebné ingredience

***

Postup přípravy

Tímto děkuji paní Sabince za její ochotu k odpovídání na mé nekonečné dotazy:)

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Řezy s tvarohem, ovůckem  a s želé

Řezy s tvarohem, ovůckem a s želé

Potřebné ingredience

na těsto: 2ks vejce, 1 hrníček cukru, 1 hrneček studené vody, 1 hrneček rostlinného oleje, 3 čajové lžičky kakaa, 1ks prášek do pečiva, 2 hrníčky polohrubé mouky, tuk a hrubá mouka na vymazání a vysypání plechu. náplň: 1/4 kg měkkého polotučného tvarohu (ve vaničce), 1čajová lžička rumu (příp. kapka rumového aroma), plátek hery, cukr pudr - 2-3 čajové lžičky, ovoce, např kompotované broskve nebo jahody (výhoda kompotu je, že šťávičku použijeme na výrobu želé, které je pak mnohem chutnější)želé v pytlíčku, já kupuju to od Dr. Oetkera na 0.5 l tekutiny - červené

Postup přípravy

Elektrickým šlehačem nebo ručně s větším nasazením:) v míse našleháme vejce, cukr, olej, vodu a kakao. Do této směsi přidáme mouku a prášek do pečiva. Těsto nalijeme do…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřová pečeně s výborným sosíkem a hranolkami

Vepřová pečeně s výborným sosíkem a hranolkami

Potřebné ingredience

4 ks vepřové pečeně bez kosti, 2 menší cibule, koření na steak (př. 7 druhů pepřů), hladká mouka, olej, worchester (nebo sojovka), sůl, pepř, hranolky, plátek másla

Postup přípravy

Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme marinádou ze dvou lžiček koření a trochy oleje - dle množství masa. Necháme hodinku, dvě odležet a poté posypeme moukou. Smažíme…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Maminčina vajíčková - rychlá

Maminčina vajíčková - rychlá

Potřebné ingredience

1-2 vajíčka; hrst dětské krupičky, sůl, drcený kmín, 2 kostky slepičího bujónu, máslo, petrželka nebo pažitka, malé nudličky do polévky, 1/2 mrkvičky

Postup přípravy

Rozpustíme asi 2 lžíce másla, přidáme krupičku, osmahneme. Do toho přidáme celá vajíčka, posolíme a mícháme, dokud nám nevznikne "vajíčkové drobení". Potom přilijeme asi 1.5 l…

Zobrazit více...
DORTY
Dortík s muchomůrkama

Dortík s muchomůrkama

Potřebné ingredience

***

Postup přípravy

Děkuji paní Martině z MMB za inspiraci s jezírkovým dortem (dort s ledními meděvědy). Vytvořila jsem takovou barevnější variantu:) Určitě zkuste, chutná báječně.

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Srnčí hřbet podle mamzel:)

Srnčí hřbet podle mamzel:)

Potřebné ingredience

150g změklého másla, 200g cukru, 100 g čokolády na vaření, 150 g loupaných mletých mandlí, 6 žloutků, 100 g strouhanky z piškotů (můžete je nadrtit ručne v hmoždíři, nebo to zkuste mixérem), 6 bílků, 100 g čokoládové polevy, 100 g čokoládové polevy, máslo a mouka na formu, možno zdobit sekanými mandličkami

Postup přípravy

Formu (klasický srnčí hřbet) si vymažeme a vysypeme. Troubu vyhřejeme na 190 stupňů. Máslo s cukrem utřeme do pěny, čokoládu nakrájíme na kousky, rozpustíme ve vodní lázni a…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřo knedlo zelo jako od maminky

Vepřo knedlo zelo jako od maminky

Potřebné ingredience

pro 3 osoby: asi 1/2 - 3/4 kg vepřové kýty, kousek asi 10-20 dkg vepřového bůčku v celku (nemusí být, ale lepší kvůli šťávičce), 3 polévkové lžíce sádla, voda, kmín, sůl, pepř, asi 600 g červeného sterilovaného zelí ve sladko kyselém nálevu, cukr, hladká mouka, knedlíky v sáčku (s burizony od Vitany), 1 vejce

Postup přípravy

Maso omyjeme, osolíme, opepříme a posypeme kmínem. Dáme péci do remosky (možno i do trouby, ale já dělám vždy v remosce), přidáme sádlo a za občasného podlévání (podlévám docela…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Křehký perníček - zvládne každý

Křehký perníček - zvládne každý

Potřebné ingredience

2 hrnky polohrubé mouky, 1/2 hrnku oleje, 1 hrnek cukru, 2 ks vejce, 1 ks prášek do perníku, 1 ks skořicový cukr, 1 ks vanilkový cukr, 1 hrnek mléko, spařené rozinky, 3 polévkové lžíce kakaa

Postup přípravy

V míse smícháme mouku, cukr, kakao, van. cukr, skoř. cukr, prášek do perníku, vejce, olej, rozinky a mléko. Důkladně promícháme a podle potřeby přidáme mléko. Těsto nalijeme do…

Zobrazit více...

Kategorie