(recept
si oblíbilo 18 návštěvníků)
Kuře ala kachna
Potřebné ingredience
1 kuře ( my raději 4 stehýnka :) ), 1 kg kysaného zelí, asi 1/4 kg anglické slaniny ( Já kupuji krájenou. ), trochu tuku ( Omega ), sůl a kmín
Postup přípravy
Kysané zelí trochu slijeme a rozložíme na dno pekáčku. Anglickou slaninu nakrájíme na malé kousky a posypeme s ní zelí. Kuře naporcujeme, omyjeme, osolíme a položíme na zelí a slaninu, navrch posypeme kmínem. Pár kousků Omegy ( nebo jiného 100 % rostlinného tuku ) pohážeme po vrchu. Myslím,že tuk být nemusí, pokud chcete mít kuře trochu dietnější. Nezapomeňte kurčo trochu podlít, zakrýt poklicí...No a šoupněte to do trouby na 250 st..Občas na něho jukněte, přelijte ho výpekem a kontrolujte, zda nepotřebuje podlít. Já kontroluji tak dvakrát a spíše až ke konci ( Tyhle rady jsou pro méně zdatné kuchaře :) ). Asi za hoďku máte hotové kuřátko s nádherně křupavou kůrčičkou a vynikajícím zelíčkem. Jako přílohu máme nejraději bramborový knedlík, ale houskový nebude taky k zahození. No a nezapomeňte na chlazené pivečko, protože tělo si po takové dobrotě tenhle nápoj vyloženě žádá :)) Uznejte, že je to tak jednoduché, tak geniální a hlavně Mňam mňam mňam...:)))
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
P.A.V.L.A
(upraveno)
27. 11. 2016, 14:57
evicela
(upraveno)
27. 11. 2016, 13:13
ten tuk Omega (ucpávač cév) dávat na kuře,nebo i jiné maso, čtu a nechápu poprvé, díkybohu
Visalaje
(upraveno)
27. 11. 2016, 11:49
NIC MOC
Martas359
(upraveno)
7. 6. 2009, 20:38
Jani já to dělám úplně bez tuku,je to zdravější.
Jana9
(upraveno)
7. 6. 2009, 12:13
Dneska jsem dělala váš receptík.... jedním slovem vynikající lepší jak vepřo knedlo zelo mooc děkuji za super receptík..budu dělat častěji
spelinka
(upraveno)
12. 5. 2009, 21:24
Přesně tak to dělám já, výborné
pebble
(upraveno)
12. 5. 2009, 21:21
Tak tento recept jsem dnes slyšela v rádiu Ale tedy až odpoledne Určitě vyzkouším
Ilonáček
(upraveno)
12. 5. 2009, 11:30