(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
SALÁT S RAČÍMI OCÁSKY S PIKANTNÍ ZÁLIVKOU
Potřebné ingredience
SALÁT - ledový salát (může být i čínské zelí), zelená+červená+žlutá paprika (může být i jen jednobarevná), rajče, okurek, lahůdková cibulka, olivy s papričkou, račí ocásky v nálevu (může být i tuňák ve vl. šťávě)
ZÁLIVKA - olivový olej, hořčice, kečup, sekaná kadeřavá petrželka (může být i pažitka, plochá petrželka, libeček), prolisovaný česnek, sůl, pepř
Postup přípravy
Ledový salát natrháme na kousky do mísy, přidáme nakrájenou papriku, rajče, okurek, cibulku, olivy a račí ocásky a promícháme. Zálivku připravujeme podle chuti z uvedených ingrediencí, solí dochucujeme až nakonec. Promícháme až se všechny suroviny spojí. Je-li zálivka hustá, zředíme ji troškou převařené vody. Přelijeme salát a promícháme. Podáváme s pečivem nebo si na salátu můžete pochutnat i bez pečiva.
DOBROU CHUŤ !!
DOBROU CHUŤ !!
Do mísy dáme natrhaný salát a nakrájenou zeleninu...
Přidáme račí ocásky
Olivový olej, hořčice, kečup, nasekaná petrželka, česnek, pepř...
Připravená zálivka...solí dochucujeme teprve teď...
Hotový salát - dobrou chuť !!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé