KARBENÁTKY Z OVESNÝCH VLOČEK
Potřebné ingredience
Půl sáčku (250g) ovesných vloček, 1/2 litru vody, 1 kostka masoxu, 1 kostka droždí, 1 vejce, 1 až 2 rohlíky namočené ve vodě, 1 středně velká cibule, 1 lžíce hořčice, sůl, pepř a koření jaké dáváte do sekané ( česnek, majoránka, kmín......)
Postup přípravy
VLOČKY ZALIJEME VÝVAREM Z PŮL LITRU VODY A JEDNOHO MASOXU A NECHÁME ALESPOŇ PŮL HODINY STÁT.
MEZI TÍM SI NAMOČÍME ROZDROBENÉ ROHLÍKY DO VODY, CIBULI NAKRÁJÍME NA DROBNO A PŘICHYSTÁME OSTATNÍ SUROVINY.
KVASNICE SI ROZPUSTÍME V MALÉM KASTRŮLKU NA JEDNÉ ČAJOVÉ LŽIČCE OLEJE, ALE OLEJ NEMUSÍ BÝT. (JEN NEZAPOMEŇTE MÍCHAT).
PO PŮL HODINĚ MÁČENÍ VLOČEK, PŘIDÁME VŠECHNY UVEDENÉ SUROVINY A DŮKLADNĚ PROMÍCHÁME. OCHUTNEJTE A DOCHUŤTE.
TAKHLE BY TO MĚLO VYPADAT, HUSTÁ PIPLAVÁ KAŠE. JE-LI MOC ŘÍDKÁ, ZAHUSTĚTE JÍ STROUHANKOU.
POMOCÍ DVOU LŽIC KLADEME MENŠÍ BOCHÁNKY PŘÍMO DO STROUHANKY.
BOCHÁNEK ZASYPEJTE STROUHANKOU, JINAK BY JSTE SE K TĚSTU PŘILEPILY.
UPLÁCEJTE TENČÍ KARBENÁTKY. JÁ JE DĚLÁM VELKÉ ASI JAKO DLAŇ.
POZOR PŘI MANIPULACI , JSOU VELMI KŘEHKÉ. RADĚJI NEŽ RUKAMA JE NĚČÍM PODEBERTE PŘI VKLÁDÁNÍ DO PÁNVE.
SMAŽÍME JE Z OBOU STRAN VE VYŠŠÍ VRSTVĚ OLEJE DO ZLATOVA. STAČÍ KRÁTCE, VLOČKY JSOU PO MÁČENÍ MĚKKÉ.
NO A TAKLE TO VYPADÁ ROZKROJENÉ, JAKO KARBENÁTEK A VĚŘTE MI, ŽE TAK TAKÉ CHUTNÁ. (SKORO) NEBOJTE SE TOHO A NALOŽTE TO PĚKNĚ VAŠIM MASOŽRAVCŮM POD NOS. JEN JIM NEŘÍKEJTE CO BAŠTÍ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
( Já jsem poprvé zalhala tak , že je to novinka - mleté kuřecí maso, protože jsou karboše světlejší. Po obědě jsem se přiznala a teď už si o ně masořravci řeknou sami !! )
DOBROU CHUŤ :-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé