(recept
si oblíbilo 31 návštěvníků)
Hrníčková žlutá buchta
Potřebné ingredience
Buchta:2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek cukru, 1 hrnek mléka, 1/2 hrnku oleje, lžíce kakaa, 3 vejce, prášek do pečiva. Tvarohový krém: 500 g tvarohu (2 balení), 3/4 hrnku moučkového cukru, 1 máslo nebo Heru. Poleva:1 litr vody, 3/4 hrnku cukru, šťáva ze 2-3 citrónů, 3 vanilkové pudinky
Postup přípravy
Suroviny na buchtu smíchat, vlít na velký plech a upéct na cca 150°C. Vychladlou buchtu potřít tvarohovým krémem umíchaným z tvarohu, cukru a másla a na krém nanést polevu. Polevu připravit takto: část vody (cca 1 dcl) nechat na rozmíchání pudinků, zbylou vodu svařit s cukrem a šťávou z citrónů, vlít rozmíchané pudinky, nechat přejít varem.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Petromilla
(upraveno)
26. 3. 2010, 8:43
Jse ráda, že vám chutná. S pomerančový džusem to musí být luxusní. Já ji pekla nedávno s domácím tvarohem a to byla taky mňamka.
Michaela_
(upraveno)
22. 3. 2010, 12:26
a ten pudink ztuhne? zkusim ji dnes mam na to strasnou chut a hlavne je to dobrota pro oko
zopetka
(upraveno)
20. 3. 2010, 18:19
Včera jsem tuhle buchtičku dělala a byla noblesní píšu byla,protože už je pryč,hnedka se po ní zaprášilo,děkuji za super receptík,klára
mamculda
(upraveno)
19. 3. 2010, 17:26
já místo vody dám pomerančovy džus a chutná to dobře jinak mi jí říkame olympíjská buchta
sylva33
(upraveno)
18. 3. 2010, 20:46
Děkuju p. Petro, buchtička je výborná, dnes jsem ji pekla,,,,,,,,,, kuknite ke mně,mám ji i vyfotěnou............
panib
(upraveno)
17. 3. 2010, 9:52
Určitě vyzkouším vypadá to krásně a jarně
Ilonáček
(upraveno)
12. 3. 2010, 20:27