(recept
si oblíbilo 41 návštěvníků)
Kefírová buchta trošku jinak
Potřebné ingredience
30 dkg cukru krupice, 35 dkg polohrubé mouky, 2 lžíce kakaa, 1 lžička jedlé sody, 1 sklenice kokosu, 2 hrsti vlašských ořechů,1 sklenici oleje, 1 vajíčko, 1/2 l kefíru a asi 1 sklenici mléka. Náplň: rum, 1 zakysaná smetana, cca 4 lžičky cukru moučka, 1margot čokoláda (já dávám tu větší)
Postup přípravy
Smícháme 30 dkg cukru krupice, 35 dkg polohrubé mouky, 2 lžíce kakaa, 1 lžička jedlé sody, (moje vylepšení: 1 sklenice kokosu, 2 hrsti vlašských ořechů potlučených v sáčku paličkou na maso - není příliš rozdrolené a v buchtě úžasně křupe a přitom nemusíme vytahovat mlýnek). Zamícháme a přidáme 1 sklenici oleje, 1 vajíčko, 1/2 l kefíru a asi 1 sklenici mléka. Pokud nemám tolik kefíru, přidám více mléka - dělala jsem x-krát a vždy byla buchta vynikající (prostě tak ať je těsto takové řídké). Peču cca 20 min na 150 °C.
Po vychladnutí poleju rumem po celém plechu a rozetřu 1 zakysanou smetanou s cca 4 lžičkami cukru moučka (to dle chuti každého) a nakonec nastrouhám margot čokoládu. Pokud nemám margot nebo zak.smetanu, rozpustím čokoládu na vaření a posypu kokosem.
Buchta je díky tomu, že se nešlehá, ale pouze míchá opravdu rychlovka, chuťově výborná a dá se s ní pohostit jakákoliv (i náročná) návštěva.
Po vychladnutí poleju rumem po celém plechu a rozetřu 1 zakysanou smetanou s cca 4 lžičkami cukru moučka (to dle chuti každého) a nakonec nastrouhám margot čokoládu. Pokud nemám margot nebo zak.smetanu, rozpustím čokoládu na vaření a posypu kokosem.
Buchta je díky tomu, že se nešlehá, ale pouze míchá opravdu rychlovka, chuťově výborná a dá se s ní pohostit jakákoliv (i náročná) návštěva.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
jana1h
(upraveno)
10. 6. 2012, 10:35
ahoj jak semenunu
marcelka1976
(upraveno)
11. 5. 2012, 9:24
V čera jsem upekla buchtu a je výborná,jen jsem dala méně cukru.
Erca00
(upraveno)
25. 1. 2012, 11:39
Děkuji za recept na výbornou buchtu .. Dnes jsem ji dělala podruhé, už se těším co na to řekne naše babička
martas9
(upraveno)
20. 1. 2012, 15:38
kopretinaleni
(upraveno)
12. 9. 2011, 21:54
Výborný receptík. Buchta je super vláčná . Dala jsem trochu méně cukru, ale to je na každém, jak kdo má rád. Oleje jsem dala jen asi půl sklenice a mléko už vůbec nebylo potřeba, to už by mi těsto teklo až moc. Ještě teplý korpus jsem polila pár lžicemi rumu a na vychladný korpus jsem udělala polevu z 2 tyčinek kaštanů a zakysané smetany. To bylo žůžo. dobrou chuť
Dagča
(upraveno)
13. 10. 2011, 21:47
@kopretinaleni
Moc děkuji za tip - kaštany manžel miluje - bude to příjemná změna )
kocic
(upraveno)
22. 5. 2011, 10:35
Dášo, dnes jsem vyzkoušela a je vynikající , ta zakysanka tomu dá tu pravou svěžest , díky za tip Mil.
spero
(upraveno)
1. 5. 2011, 16:43
Dáši, dnes jsem udělala podle vašeho receptu tuto kefírovku a všichni ji moc chválili, tchýňka chtěla okamžitě i recept. Buchta je naprosto vynikající!!! Mockrát děkuji za receptík. Příští týden budu dělat znovu.
Dagča
(upraveno)
2. 5. 2011, 20:28
@spero
Tak to mám fakt radost - když i tchýňka pochválí tak to už většinou je na pováženou Dagma
GIGI74
(upraveno)
21. 2. 2011, 19:30
Vynikající luxusní buchta dnes jsem narychlo pekla...a všem moc chutnala ...děkuji za super recept
Dagča
(upraveno)
23. 2. 2011, 20:43
@GIGI74
děkuji, jsem ráda, že receptík posloužil a věřím, že poslouží dál Dagma
werronik
(upraveno)
4. 12. 2010, 16:19
Tak tato buchta je opravdu super. Nadýchaná, nic suchého, výborná a rychlá. Moc moc chválím
Dagča
(upraveno)
27. 12. 2010, 17:37
@werronik
děkuji
lidare
(upraveno)
16. 10. 2010, 15:35
tuto musím zkusit
heguš
(upraveno)
12. 4. 2010, 7:52
Vypadá úžasně, určitě vyzkouším!!!
heguš
(upraveno)
30. 4. 2010, 22:52
@heguš
Upečeno! A výsledek? Naprosto geniální, vláčná, chuťově luxusní buchtička! Dííííky!
Dagča
(upraveno)
5. 5. 2010, 17:24
@heguš
Děkuji, jsem ráda, že chutná
Ilonáček
(upraveno)
15. 3. 2010, 11:03