Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 11 návštěvníků)

Tvarohová buchta s rebarborou

0.0
Tvarohová buchta s rebarborou

Potřebné ingredience

3 vejce, 1/2 kostky másla, 250g tvarohu, 250g cukru, 250g polohrubé mouky, 1 vanilkový cukr, 1 prášek do pečiva, skořice, cukr a drobenka na posypání, rebarbora.

Postup přípravy

Tuk utřeme s vejci a cukrem, přidáme tvaroh a nakonec vmícháme mouku s práškem do pečiva.Vznikne nám hustší těsto,které lžící přendáme do vymyzaného a moukou vysypaného pekáče.Před pečením posypeme těsto oloupanou a nadrobno nakrájenou rebarborou,pocukrujeme a posypeme skořicí a drobenkou (cukr, hrubá mouka, máslo).Je to výborná křehoučká buchta,tohle tešto používám i na různé ovocné koláče.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

MarketaLu 7. 5. 2008, 22:02
Upečeno (Y)Těsto je krásně vláčné,určitě ho vyzkouším i na nějáký ovocný koláč (clamp)A co se týče rebarbory,pekla jsem z ní poprvé a moc nám všem chutnala,koláč není přeslazený,je lehce "navinulý" díky rebarboře.Prostě super (Y) (Y) (Y) (F) (F) (F)
Neff 26. 5. 2008, 14:44
@MarketaLu Díky,jsem ráda že chutnalo :-) Těsto je super i na ovocné koláče,mám to už vyzkoušené...třeba klasický borůvkový nebo ovocný-na upečené těsto dáme zakysanou smetanu,ovoce a zalijeme želatinou ... taky mňamka (Y) S rebarborou je to zajímavá kombinace,u nás je koláč moc oblíbený. (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie