Zobrazit přihlášovací formulář

Pomazánky

Přidat recept
(recept si oblíbilo 29 návštěvníků)

Tvarohové pomazánky

0.0
Tvarohové pomazánky

Potřebné ingredience

dostala jsem tyto recepty je škoda se nepodělit

Postup přípravy

Blesková pomazánka

250 g tvarohu ve vaničce bez tuku, 100 g majonézy Brněnka, sůl, česnek - kolik sneseme

Vše smícháme do hladka. Mažeme na rohlíky nebo tmavý chleba a nahoru mužeme dát feferonový salát se sýrem.

Hospodská pomazánka

250 g měkkého tvarohu, 80 g másla, 100 g pivního sýra, mléko nebo smetana

Máslo utřeme do pěny, přidáme prolisovaný tvaroh, strouhaný sýr a za postupného přilévání mléka nebo smetany vyšleháme hladkou pomazánku. Nemusíme solit, protože sýr je dostatečně slaný. Mažeme na krajíčky chleba.

Jemná tvarohová pomazánka

200 ml šlehačky, 2 lžíce měkkého tvarohu, sůl, pepř, svazek petrželky, kopru, pažitky a kerblíku

Šlehačku ušleháme a smícháme s tvarohem. Dochutíme pepřem a solí. Přidáme bylinky a promícháme. Je to výborný doplněk k zelenině.

Mrkvová pomazánka s tvarohem

3 menší mrkve, 120 g tvarohu, 3 lžíce oleje nebo mléka, pažitka či petrželka

Mrkve jemně nastrouháme a smícháme s tvarohem. Utřeme spolu s olejem nebo mlékem. Přidáme nasekanou pažitku či petrželku.

Olomoucká tvarohová pomazánka

250 g tvarohu, balíček olomouckých tvarůžků, několik lžic smetany nebo jogurtu, cibule, 1/2 lžičky drceného kmínu, 4 lžíce másla, pepř, 2 lžíce posekané pažitky

Tvarůžky rozmačkáme vidličkou, smícháme s tvarohem, jogurtem nebo smetanou, drobně nakrájenou cibulí, kmínem a pepřem. Krajíčky chleba pomažeme máslem, doplníme pomazánkou a ozdobíme drobně posekanou petrželkou.

Ostrá tvarohová pomazánka

2 tučné tvarohy ve vaničce (nebo 1 tučný a 1 polotučný), česnek, asi 3-4 vrchovaté lžíce sterilovaná kapie, asi 1 vrchovatá lžíce kaparů, sůl, chilli koření

Tvarohy utřeme s prolisovaným česnekem (dle chuti), osolíme, přidáme nasekanou kapii a nasekané kapary, dochutíme chilli a necháme vychladit. Pomazánka je nejlepší s čerstvým chlebem, ale výborně se hodí i na jednohubky.

Palivcova pomazánka

250 g měkkého tvarohu, 100 g másla, 1 menší cibule, 2-3 feferonky, kmín, sladká paprika, sůl, piva podle potřeby

Tvaroh vymícháme s máslem a podle potřeby rozředíme pivem. Poté přidáme jemně nakrájenou cibuli, feferonky a sladkou papriku. Podle chuti osolíme a mažeme na chléb.

Pomazánka na rýmu

křen (hodně). tvaroh,petrželka, smetana ke šlehání, sůl

Vše důkladně smíchame a rozředíme smetanou

Sváteční pomazánka - Liptauer

250g tvaroh, 150g brynza, 100g majonéza, cibule, česnek, kapari (l-2 lžičky), kmín drcený, chilli,

sladká mletá paprika

Cibuli najemno nakrájíme a smícháme s tvarohem, brynzou, majolkou a ochutíme sekanými kapary, česnekem, kmínem, špetkou chilli a sladkou paprikou. Mažeme na tmavý chléb, zdobíme čerstvou zeleninou.

Tvarohová pomazánka 1

12 dkg měkkého tvarohu, 4 stroužky česneku, 3 lžíce mléka, 5 malých výhonků kopřiv (nejsou-li čerstvé, kopřivy přidáme , drcený kmín)

Tvaroh, utřený česnek, mléko a nadrobno rozkrájené kopřivy našleháme vidličkou. Nesolíme, nemastíme. Vhodné je zapíjet mátovým čajem.





Tvarohová pomazánka 2

Tvaroh,pomazánkové máslo,sůl,vegetu(Knor aromat),česnek

Rozmíchame tvaroh s pomazánkovým máslem,přidáme česnek,dochutíme vegetou a přidáme špetku soli. Vhodné mazat na jednohubky,můžeme doplnit - měsíčky mandarinky, pálivou paprikou, kolečka okurky, olivu .

Tvarohová pomazánka 3

25 dkg tvarohu, 1 mrkev, kousek celeru/nemusí být,ale je to lepší/, 15 dkg salámu/točený/, 10dkg majonézy, 3kyselé okurky, trochu cukru,soli,pepře, pro ozlváštnění je možné k tomuto základu přidat křen,strouhaná vejce na tvrdo apod.

Tvaroh a ostatní ingredience/které nastrouháme na jemném struhadle,jen salám stačí pokrájet na menší kostky,smícháme a ochutíme.cukru podle vaší chuti,každý to rád jinak .Necháme tak 2 hodiny odležet a mažeme na chleba jen tak,je možné použít na chlebíčky,jednohubky a doplnit oblohou.

Tvarohová pomazánka 4

1 tvaroh, 1 bílý jogurt, stroužek česneku, sůl, bílý pepř, 5 dkg tvrdého nastrouhaného sýra, 1 malé balení sýru APETITO, 10 dkg na drobno nakrájeného salámu, nadrobno nakrájená paprika, pažitka.

Smíchat tvaroh, jogurt, česnek, sůl a pepř a našlehat. Přidat nastrouhaný sýr, APETITO, salám, pažitku a papriku. Promíchat.

Tvarohová pomazánka 5

300g tvarohu,100g masla,20g cesnaku,soľ,30g paradajkoveho pretlaku

Maslo vymiešame do peny,pridame pretrety tvaroh,rozotrety cesnak so soľou a paradajkovy pretlak. Dobre všetko premiešame a natierame na sendvič

Tvarohová pochoutka

250 g tučného měkkého tvarohu, 100 g másla, sůl podle chuti, mletá paprika (sladká, pálivá-podle chuti), 1 ks kapie, 2 ks rajčata, středně velká cibule

Máslo s tvarohem utřeme, osolíme podle chuti, kapii, rajčata a cibuli nakrájíme na drobno a vmícháme do tvarohu, dochutíme solí a paprikou. Pokud je směs příliš tuhá, je možno jí zředit mlékem nebo sladkou smetanou. Pomazánku necháme v chladnu přes noc. Podáváme s bílým pečivem, nebo s chlebem.

Tvarohová pomazánka s banány

250 g měkkého tvarohu, 2 lžíce medu, 2 banány, asi 4 lžíce sladké smetany

Tvaroh smícháme se smetanou a vyšlenáme dohladka, přidáme med a vmícháme rozmačkaný banán. Mažeme na bílé pečivo. Výborná svačina pro děti.

Tvarohová pomazánka s červenou řepou a se sardelovou pastou

10 dkg červené řepy, 25 dkg měkkého tvarohu, 5 dkg másla, 2 lžíce bílého jogurtu, 2 lžíce smetany, 3 lžíce ochucené majonézy, 1 lžíce sardelové pasty, sůl drcený kmín, 1/2 lžíce citrónové šťávy, 2 mladé cibulky se zelenou natí.

Červenou řepu omyjeme, uvaříme v osolené vodě doměkka, scedíme, oloupeme, nahrubo nastrouháme a odložíme do chladu. V misce vymícháme rozetřený tvaroh s máslem, bílým jogurtem, smetanou, majonézou a se sardelovou pastou. Dochutíme solí, trochou kmínu a citrónovou šťávou. Pak přidáme červenou řepu a důkladně promícháme. Namazané pečivo posypeme jemně nakrájenou zelenou cibulkou i s natí.

Tvarohová pomazánka s česnekem

250 g tvarohu, 100 ml mléka, 2-3 stroužky česneku, hrst posekaných jader vlašských ořechů

Tvaroh rozmačkáme, smícháme s mlékem a ušleháme. Přidáme prolisovaný česnek, ořechová jádra a podle chuti přisolíme. Mažeme na krajíčky chleba nebo plátky veky.

Tvarohová pomazánka s karotkou – slaná

1 kostka měkkého tvarohu, 1/4 kelímku smetany, 1 mrkev, 1 cibulka, trocha pažitky, kmínu a soli

Postup přípravy: K prolisovanému tvarohu přidáme smetanu, promícháme a našleháme. Pak přidáme jemně nastrouhanou mrkev a cibuli, sůl, kmín, nasekanou pažitku a vmícháme vše do našlehaného tvarohu.

Tvarohová pomazánka s koprem a česnekem

3 stroužky česneku, 250 g tvarohu, 1 tavený sýr, 2 ČL sušeného kopru, špetka soli

Vhoďte na rozjeté nože R 6 česnek. Vložte ostatní přísady a sekejte R 4, 10 sec. Nasaďte šlehací metlu a vyšlehejte

Tvarohová pomazánka s krabím masem

1 vanička netučného tvarohu, 1 malá cibulka, 1 balení krabích tyčinek, 1 balení taveného sýra (doporučuji Apetito, popř. Apetito light), sůl, pepř, provensálské koření, kari

Krabí tyčinky nakrájíme nadrobno, stejně tak i cibulku, poté utřeme tvaroh společně se sýrem a vmícháme tyčinky s cibulkou. Ochutíme dle potřeby solí, pepřem, výborné je provensálské koření, popř. kari. Pomazánku podáváme s celozrným pečivem.

Tvarohová pomazánka s medem

100 g másla, 250 g měkkého tvarohu, 4 lžíce teplého medu, 4 lžíce horkého mléka, pomeranč, vlašské ořechy

Vyšleháme máslo s tvarohem, postupně přidáváme med a mléko, natíráme nebo stříkáme na plátky pohankového nebo amaranthového pečiva. Ozdobíme ovocem a ihned podáváme.

Tvarohová pomazánka s nivou

250 g tvarohu, 3 lžíce másla, 150 g sýra niva, 2 lžíce sekané petrželky, sůl, 100 ml smetany

Tvaroh, změklé máslo, na kostky nakrájenou nivu, sůl, smetanu dáme do mixéru a ušleháme hladkou pomazánku. Mažeme ji na krajíčky tmavého chleba, plátky veky nebo na kolečka rohlíků a sypeme posekanou petrželkou.

Tvarohová pomazánka s pórkem a se šunkou

25 dkg měkkého tvarohu, 5 dkg rostlinného másla, 2 lžíce bílého jogurtu, 3 lžíce zakysané smetany, 10 dkg mladého pórku, 10 dkg šunky, sůl, mletá červená paprika, mletý černý pepř, 2 rajčata.

V misce dohladka vymícháme rozetřený měkký tvaroh, máslo, jogurt a smetanu. Potom přidáme očištěný mladý pórek pokrájený nadrobno, šunku nakrájenou na malé kousky, sůl podle chuti, papriku, pepř a důkladně promícháme. Necháme vychladit a namazané na pečivo ozdobíme rajčetem.


Tvarohová pomazánka s tuňákem

konzerva s tuňákem, vanička nízkotučného tvarohu, uvařené vejce, cibule, sůl, koření

Tvaroh smícháme s konzervou s tuňákem, ze kterého jsme předtím odstranili šťávu. Přidáme nakrájené vejce a cibuli. Osolíme a okořeníme podle chuti. Doporučuji pepř a kari. Popř. červenou papriku. Vhodné na tmavý celozrnný chléb jako součást zdravé výživy.

Tvarohová pomazánka se salátovou okurkou a rajčetem

25 dkg tvarohu, 5 dkg rostlinného másla, 2 lžíce bílého jogurtu, 4 lžíce tatarské omáčky, sůl, vegeta, mletý černý pepř, 1 menší salátová okurka, 1 rajče, nadrobno sekaná petrželová nať.

Vymícháme tvaroh s máslem, jogurtem, tatarskou omáčkou, osolíme, přidáme vegetu a mletý černý pepř. Jemně vmícháme oloupanou okurku nakrájenou na kousky a rajče. Necháme vychladit a na pečivu posypeme drobně nakrájenou petrželovou natí.

Tvarohová pomazánka se zakysanou smetanou

1 tvaroh, 1 zakysaná smetana, cibule, 3 lžíce mleté papriky, sůl, kmín

Tvaroh našleháme se zakysanou smetanou, přidáme nadrobnou nasekanou cibulku a mletou papriku. Nakonec dle chuti přisolíme a přidáme kmín.

Tvarohová s koprem

40 dkg prolisovaného tvarohu, 5 dkg másla, sůl, 2 lžíce drobně sekaného kopru, 2 lžíce smetany.

Dobrý sladký tvaroh prolisujeme, rozředíme trochou smetany a rozšleháme s máslem, přidáme sůl a sekaný kopr. Je to i dobrá pomazánka na chléb či pečivo, ale i na vařené brambory.

Tvarohový krém s pažitkou

1/4 kg tučného tvarohu,7 dkg másla, 4 lžíce smetany,pažitka,sůl.

Změklé máslo vyšleháme s tvarohem a smetanou,osolíme a přidáme jemně krájenou pažitku.

Tvarůžková pomazánka

2 balíčky Tvarůžek, 1 velká lžíce Másla, 1 velká lžíce plnotučné Hořčice, 1 velká Cibule, 1-2 špetky mletého Pepře, 1/2 Dcl Piva

Do misky dáme na malé kousky nakrájené tvarůžky a cibuli, přidáme rozpuštěné máslo, hořčici, pepř a zalejeme pivem. Pořádně zamícháme a vše vložíme do sklenice se šroubovým uzávěrem a uzavřeme. Sklenici dáme do tepla, nejlépe za okno na sluníčko. Asi za 2-3 dny máme super pomazánku jako máslo.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie