Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 8 návštěvníků)

Koláčky z ovesných vloček

0.0
Koláčky z ovesných vloček

Potřebné ingredience

250 g Hery,
250 g cukru (ale nedávám),
250 g ovesných vloček (mírně rozmixuji,ale neni potřeba),
300 g hladké mouky,
1 ½ prdopeče,
3 celá vejce (na ½ dávky dát jen jedno),

rozinky a nadrcené vlašské ořechy (podle oka do potoka :o)), trochu kysané smetany nebo jogurtu na zadělání, když nedáváme cukr (cca ¾ kelímku),

povidla nebo marmeláda (džem se rozteče :o)) na náplň, kokos nebo ořechy na posypání (ale nemusí být, jen to lépe vypadá)

Postup přípravy

Všechny přísady dáme do mísy a zpracujeme těsto.
Tvarujeme kuličky, které klademe na plech. Uděláme důlek (fígl babičky – dělá vajíčkem – já přivedla do dokonalosti, uvařila jsem ho..hihi) a do něj dáme marmeládu – povidla a posypeme kokosem nebo ořechy.. Pečeme na 160 oC dohněda. (když jsou hnědé zespod, jsou prý hotové)

Až budu znovu péct, přidám i fotečky.. (už jsem splnila :-)
Jsou výborné, nejsou moc kalorické a garantuji vám, že se po nich ihned zapráší :-)
A to je pravda!!! Prázdnou mísu už jsem nestihla nafotit :-) CHLAPI!! se "prali" o poslední koláček, tak jsem jim jí odebrala a rychle umyla :-) Až jsem se divila, jak do nich koláčky padaly :-) Udělali jsme anketu a na celé čáře vyhrály koláčky se švestkovými povidly, na druhém místě s jablečnohruškovými povidly a na třetím placičky (do nich asi více rozinek, aby byly sladší),ale i tak nic nezbylo :-)

Tak to zkuste a dobrou chuť ;-)

... veškeré přísady dáme do mísy (začínám od sypkého po tekuté)

.. uhňácané těsto, pravda chvílemi to vypadá i beznadějně :-) ale časem se mouchy vychytají - někdy se víc lepí k válu, ale to záleží na přidaném množství jogurtu nebo smetany

... uděláme kuličky, do nich uděláme důlek (já dělám, jak už jsem psala, vajíčkem. Nechala jsem ho tam pro názornost :-) pravda, ten den jsem ho neměla uvařené, tak jsem se trošku bála :-) kdybych víc přitlačila nebo narazila na pořádný ořech nebo nedej bože na skořápku - i to se bohužel někdy stane :-( :-) ) Do důlků marmeládu nebo povidla a sypeme třeba oříšky (zrovna nebyly po ruce :-) )

... obměna, udělala jsem placičky, které jsem po upečení pokapala čokoládou

... pečeme na 160 C do hněda, ale popravdě nevím jak dlouho (trošku jsem to nechtěně víc rozpálila a koláčky byly až moc brzo)

... upečené placičky

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Boooda 30. 8. 2010, 17:22
dobrý den..co je to ten PRDOPEČ???Díky
smiisek 19. 9. 2010, 9:36
@Boooda Prášek do pečiva (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie