Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Polévky

Přidat recept
POLÉVKY
KVĚTÁKOVÁ  POLÉVKA

KVĚTÁKOVÁ POLÉVKA

Potřebné ingredience

Květák, 30g. másla, 40g. hladké mouky, 2 dl. mléka, 9dc. vody, masox-možno i bez něj-pro děti, 1 žloutek,sůl.

Postup přípravy

Z másla a mouky usmažit světlou jíšku, zalít vodou, rozšlehat, povařit, přidat omytý na kousky nakrájený květák, uvaříme do měka, přilejeme mléko, přidat masox, povaříme ,…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Česneková polévka s houbami

Česneková polévka s houbami

Potřebné ingredience

česnek
houby
rostlinný tuk
sůl a pepř
kmín
bramborové kostky
jíška

Postup přípravy

Česnek a houby nakrájím na plátky, orestuji na rostlinném tuku, zaliju vodou a přivedu do varu. Přidám uvařené bramborové kostky, zahustím jíškou, ochutím solí, pepřem, kmínem a…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Špenátová polévka

Špenátová polévka

Potřebné ingredience

1 mražený špenát, 1 kostka slepičího vývaru Knor,sladká smetana, 1 vajíčko,sůl,popř. dětská krupička

Postup přípravy

Rozmražený a slitý špenát uvařím v 1,5 litru vody.Přidám kostičku slepičího vývaru,povařím.Přidám rozmíchané vajíčko. Nakonec zaliji asi 2-3 lžícemi sladké smetany nebo zahustím…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Brokolicová polévka

Brokolicová polévka

Potřebné ingredience

jedna brokolice,
smetana na vaření 250ml,
vegeta, sůl,
hl.mouka,
petržel,
( parmazán )

Postup přípravy

Do osolené vody dáme vařit brokolici nakrájenou na jednotlivé růžičky. Když změkne tak ji rozmixujeme a přidáme do vody smetanu a vegetu. V hrnku si rozmícháme hladkou mouku se…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Zeleninová čočkovka

Zeleninová čočkovka

Potřebné ingredience

250 g čočky, 1 cibule, 200 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel), mletá paprika, 20 g hladké mouky, zeleninový vývar (já dělám na každých 500 ml vody 1 lžička Vegety, pro děti Solčanky), cca 2 střední brambory, sůl, olej, zelená petrželová nať

Postup přípravy

Čočku přebereme a propranou ji namočíme na cca 2-3 hod. do studené vody.
Cibule nakrájíme nadrobno a zpěníme na oleji v hrnci, přimícháme kořenovou zeleninu nakrájenou na malé…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Rychlá zeleninová polévka s noky

Rychlá zeleninová polévka s noky

Potřebné ingredience

hera nebo máslo..může být i olej,cibule,mrkev,celer,petržel(čerstvé nebo mražedné),2 vejce,hrubá mouka nebo dětská krupička,sůl....

Postup přípravy

Zeleninu si nastrouháme,cibuli nakrájíme... a vše lehce osmahneme na troše másla(či Hery nebo oleje..jak kdo má rád..vše je dobré)....mezi tím si ve varné konvici vaříme vodu..…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Drožďové knedlíčky-zavářka do jakékoliv polévky

Drožďové knedlíčky-zavářka do jakékoliv polévky

Potřebné ingredience

2 lžíce másla /i rostlinného/, 1 vajíčko,kostička droždí, strouhanka,majoránka,česnek

Postup přípravy

V kastrůlku rozpustím máslo a v tom pak droždí. Odstavím z plynu!!! Vyklepnu 1 vajíčko a rozmíchám ho tak, aby vznikla kašička.Pak přidám tolik strouhanky,abych mohla tvořit…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Čočková polévka

Čočková polévka

Potřebné ingredience

čočka,cibule,sádlo,olej ,hladká mouka,párek,masox,majoránka,pepř,

Postup přípravy

Přebereme a namočíme čočku alespoň na dvě hodiny...nejlépe přez noc....nemusí se pak tak dlouho vařit...vaříme do měka ve vodě ve které se máčela čočka ....
Než se nám uvaří…

Zobrazit více...
POLÉVKY
RYBÍ POLÉVKA Z KAPŘÍCH VNITŘNOSTÍ ZADĚLÁVANÁ

RYBÍ POLÉVKA Z KAPŘÍCH VNITŘNOSTÍ ZADĚLÁVANÁ

Potřebné ingredience

1,75 litru vody, kapří hlava (bez žáber a očí), ocasní partie, jikry nebo mlíčí popř. obojí, 100 g zeleniny (mrkev, petržel, celer), 30 g cibule, 20 g másla, 1 bobkový list, trochu tymiánu, 5 zrnek pepře, lžíce octa, na jíšku: 60 g másla, 50 g hladké mouky, na zjemnění: 1/8 litru smetany, 1 žloutek, vložka: 2 žemle na kostičky nakrájené a na másle osmažené a petrželka

Postup přípravy

Rozpůlenou kapří hlavu a ocasní partii očistíme, omyjeme, vložíme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme sůl, ocet, pepř, bobkový list, tymián, asi 30 minut povaříme a procedíme. Maso…

Zobrazit více...
POLÉVKY
STAROČESKÁ KAPŘÍ POLÉVKA

STAROČESKÁ KAPŘÍ POLÉVKA

Potřebné ingredience

vnitřnosti z kapra (játra, mlíčí, jikry), 2 dcl vody, sůl, 4 zrnka čerstvě umletého pepře, 1 malá cibule a 120 g kořenové zeleniny (petržel, celer, mrkev), 3 kapří hlavy, popř. i kapří odřezky
sůl, asi 2 litry vody, 3 středně velké cibule, 120 g celeru, 2 větší petržele, 1 bobkový list. 12 zrnek pepře, 6 zrnek nového koření, trochu nastrouhaného muškátového oříšku, 60 g moučného másla (tj. 30 g másla prohněteme s 30 g hladké mouky), nebo 80 g hrubé krupice a 40 g másla

Postup přípravy

Oprané vnitřnosti vaříme v mírně osolené a slabě opepřené vodě s přidáním pokrájené cibule a zeleniny asi 20 minut, tj. do měkka. Do druhého většího hrnce dáme pečlivě oprané…

Zobrazit více...

Kategorie