Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Luštěniny

Přidat recept
LUŠTĚNINY
ČOČKA S UZENÝM

ČOČKA S UZENÝM

Potřebné ingredience

čočka, sádlo, cibule, 3 bobkové listy, sůl, sůl, ocet, hladká mouka, máslo, / jako příloha uzené maso, vajíčko, okurka /

Postup přípravy

ČOČKA - na sádlo si dáme smažit nadrobno pokrájenou cibulku a přihodíme 3 bobkové listy. Smažíme do hněda. Přihodíme čočku, osolíme nebo přidáme masox a vaříme do měkka. Vařím…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Mungo fazole s rýží

Mungo fazole s rýží

Potřebné ingredience

mungo fazole, rýži basmati, pórek nebo cibule, oliv.olej, sůl, pepř, pál.paprika, česnek (může být i sušený)

Postup přípravy

Fazole mungo zalít vroucí vodou a nechat do druhého dne namočené...možná trochu i vyklíčí, což je dobře.

-Rýži basmati uvařit běžným způsobem.

-Na trochu oliváče…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Hrachová kaše s uzeným masem

Hrachová kaše s uzeným masem

Potřebné ingredience

250g zeleného hrachu 1 rovná lžička jedlé sody,2 cibule,asi 3 stroužky česneku,sůl.pepř,majoránka, 2 lžíce másla,uzené maso,2 lžíce sádla na osmahnutí cibulky a masa

Postup přípravy

Hrách si namočíme do studené vody, nejlépe do druhého dne.Hrách přivedeme kvaru,přidáme jedlou sodu(bude dříve měkký) a vaříme do změknutí.Na másle osmažíme najemno nakrájenou 1 …

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Tortilla plněná fazolmi-prostřeno.cz

Tortilla plněná fazolmi-prostřeno.cz

Potřebné ingredience

4 lžíce citrónové šťávy, 2 lžíce citrónové kůry, 2 lžíce olivového oleje, 300 g konzervovaných fazolí v chilli omáčce, 2 ks rajčat - jemně nasekaných, 1/4 ks salátové okurky 3 špetky mletého bílého pepře , 1 hrst nasekané petrželky, 8-16 lístků hlávkového salátu - nebo jiného salátu, 8 ks kukuřičných tortill

Postup přípravy

1.V míse smíchejte citrónovou šťávu, nastrouhanou kůru a olivový olej. Přidejte dobře scezené fazole, rajčata, okurku, a petržel. Ochuťte pepřem.
2.Na každou tortillu položte…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Indický dhal - sladko pikantní červená čočka

Indický dhal - sladko pikantní červená čočka

Potřebné ingredience

Červaná čočka, cibule, olej, dýně, mrkev, rajčata, sůl, kurkuma, garam masala, rajský protlak, česnek, citron, zázvor, chilli, koriandr

Postup přípravy

Do rendlíku dám vařit v osolené vodě dýni (použila jsem 250g muškátové) a na kolečka nakrájenou mrkev (ca 100g).rnNa pánvi zpěním jednu červenou cibuli (100g), poté přidám na…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Pikantní fazolový salát s hovězím masem

Pikantní fazolový salát s hovězím masem

Potřebné ingredience

zbytek hovězího (cca 200 g) nebo hovězí šunka * 1 červená cibule * 2 plechovky fazolí - z toho jedny bílé v chilli omáčce * 3 kyselé okurky * rajčata nebo rajský protlak * sůl, pepř, lžíce cukru * pro fajnšmekry feferonka

Postup přípravy

fazole slijeme, přidáme ostatní ingredience pokrájené nadrobno, pokud nemáte rajčata, dejte 2 lžíce rajského protlaku.
nechat odležet aspoň tři hodiny v lednici.
ze i v…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Luštěniny (dhál) po indicku

Luštěniny (dhál) po indicku

Potřebné ingredience

250 g jakýchkoli luštěnin * voda * po lžičce kurkuma, zázvor čerstvý (nebo sušený - toho stačí míň), garam masala, mletá paprika (i pálivá), koriandr (mletý i čerstvý - ten pak na ozdobu) * rajčata (i v plechovce) * pár zrníček římského kmínu * cibule * česnek (dle chuti, min. dva stroužky) * kuřecí vývar (kostka) * sůl, pepř

Postup přípravy

podobný recept zde je z čočky, dají se ale použít jakékoli luštěniny a v libovolných kombinacích - sója, mungo, fazole, čočka červená, zelená i hnědá, cizrna - liší se jen v době…

Zobrazit více...

Kategorie