Zobrazit přihlášovací formulář
BEZMASÁ JÍDLA
Velikonoční koláč

Velikonoční koláč

Potřebné ingredience

listové těsto, tvarohový sýr (např. Almette, žervé) - cca 250 g, část se dá nahradit taveným sýrem, potom pozor při solení, listový špenát (1/2 balení mraženého), 3 vejce + 1 na potření, sůl, pepř (nemusí být), asi 5 dkg parmazánu strouhaného, 3 lžíce strouhanky

Postup přípravy

Těsto vyválíme a vyložíme jím formu. Necháme si menší polovinu na pokličku a ozdoby. Smícháme sýry s 1 vajíčkem, strouhankou a najemno nakrájeným špenátem. Může se dát i brokolice…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Krém do pražského koláče

Krém do pražského koláče

Potřebné ingredience

300 ml mléka, 5 dkg másla, cukr podle chuti - cca 3 lžíce, 1 vanilkový pudink, 400 ml šlehačky, 1 ztužovač šlehačky

Postup přípravy

Většinu mléka přivedeme k varu, přidáme máslo, cukr a ve zbytku mléka rozmíchaný pudink. Povaříme a cháme vychladnout (když se povrch mírně pocukruje, neudělá se škraloup).…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Jednoduché slané tyčinky

Jednoduché slané tyčinky

Potřebné ingredience

Listové těsto, strouhaný eidam, sůl, kmín

Postup přípravy

Listové těsto se vyválí na placku (síla cca 5 mm) přenese na plech, potře vejcem, posype strouhaným sýrem a solí a kmínem. Se solí nepřehánět, sýr bývá někdy dost slaný. Nakrájet…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Moničiny bramborové čtverečky

Moničiny bramborové čtverečky

Potřebné ingredience

200 g strouhaných vařených brambor, 200 g másla, 200 g polohrubé mouky, 100 g strouhaného suchého salámu.

Postup přípravy

Vypracovat těsto a ihned rozválet a nakrájet rádýlkem na čtverečky. Potrřít vejcem a posypat solí a kmínem a upéct.

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Tvarohové slané  tyčinky

Tvarohové slané tyčinky

Potřebné ingredience

250 g tvarohu, 250 g hladké mouky, 250 g másla, sůl, mák, vejce na potření

Postup přípravy

Zpracovat těsto, vyválet na placku, která se celá přenese na plech vyložený pečícím papírem. Potře se rozšlehaným vejcem, posolí a posype mákem. Pak se rozkrájí rádýlkem na…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Sýrové mandlové tyčinky

Sýrové mandlové tyčinky

Potřebné ingredience

20 dkg polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 5 dkg strouhaných mandlí, 1 vejce, 20 dkg strouhaného sýra, 20 dkg stela, sůl

Postup přípravy

Těsto se zpracuje a nechá odležet v chladu. Pak se vyválí, posolí, posype kmínem, terý se válečkem truchu zatlačí do těsta. Rozkrájí se rádýlkem na tyčinky, které se přenesou na…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Sýrové mandlové tyčinky I.

Sýrové mandlové tyčinky I.

Potřebné ingredience

30 dkg polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 12 dkg strouhaných mandlí, 2 žloutky, 20 dkg strouhaného sýra, 240 g stela, sůl

Postup přípravy

Těsto se zpracuje a nechá odležet v chladu. Pak se vyválí, posolí, posype kmínem, terý se válečkem truchu zatlačí do těsta. Rozkrájí se rádýlkem na tyčinky, které se přenesou na…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Čokoládová kolečka

Čokoládová kolečka

Potřebné ingredience

210 g hladké mouky, 140 g stela, 70 g cukru, 1 žloutek, 100 g mletých mandlí, 20 g kakao, 1 lžička rumuNa krém: 100 g mleých ořechů, 4 lžíce vařícího mléka, 200 g másla, cukr podle chuti (v receptu je 200 g, ale dávám méně)

Postup přípravy

Těsto se zpracuje a nechá odležet v chladu. Pak se vyválí na cca 3 mm a vykrájí se kolečka, která se upečou.
Ořechy se spaří mlékem a nechají se vychladnout, pak se přidávají…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Skořicové hvězdičky

Skořicové hvězdičky

Potřebné ingredience

200 g hladké mouky, 60 g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 1/2 lžičky skořice, 120 g másla, 1 žloutek

Postup přípravy

Zpracovat těsto, vyválet a vykrajovat hvězdičky. Upéct do růžova a po vychladnutí slepit jahodovým džemem a ozdobit čokoládou a barevným sypáním.

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Pistáciové zvonečky

Pistáciové zvonečky

Potřebné ingredience

15 dkg hladké mouky, 10 dkg moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 10 dkg Stela, 12 dkg strouhaných mandlí, 3 dkg strouhaných pistácií, citronová kůra, 1 žloutek

Postup přípravy

Těsto nechat odležet v chadu, pak vykrajovat zvonečky. Upéct do růžova. Po vychladnutí slepit meruňkovým džemem a z poloviny polít čokoládou a posypat sekanými pistáciemi.

Zobrazit více...

Kategorie