Zobrazit přihlášovací formulář
MOUČNÍKY, POHÁRY
Medovník

Medovník

Potřebné ingredience

Recept vkládám na přání...vyzkoušela jsem několik receptů na medovník, tento zatím vede-výborný. Potřebujeme: na pláty-1 Heru nebo máslo, 400g hladké mouky výběrové, 190g cukru krupice, 3 vejce, 1 čl jedlé sody, 3 pl medu. Na nápň-300g másla, 1 zahuštěné slazené mléko (Salko), 1 kysanou smetanu, 2 čl cukru moučka. Na zdobení-mleté ořechy (cca 2 pl) příp. marcipán, čokoládové přízdoby, čokopoleva-dle fantazie.

Postup přípravy

Heru s medem rozpustíme na ohni, do teplého vešleháme všechny ostatní přísady-já projedu ručním šlehačem, ale stačí i vymíchat vařečkou. Z pečicího papíru si vystřihneme 2 kola…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Smetanové vídeňské noky-jednoduché, rychlé a výborné!!!

Smetanové vídeňské noky-jednoduché, rychlé a výborné!!!

Potřebné ingredience

5 rohlíků-nejlépe včerejších,2 vejce, 80g hrubé mouky, 1 smetana ke šlehání, sůl, sekaná petrželka (nemusí být)

Postup přípravy

Rohlíky nakrájet na kostičky, zalít vajíčky rozšlehanými se solí a smetanou, zamíchat, ale nehňácat rukou, byly by pak ubité... nechat chvíli stát, pak zamíchat mouku a petrželku,…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
"JEŽCI" (celozrnné slunečnicové sušenky)

"JEŽCI" (celozrnné slunečnicové sušenky)

Potřebné ingredience

Na sušenkové těsto-kolečka: 350g celozrnné mouky (jakákoliv-špaldová, pohanková, já jsem dala směs žitné a pšeničné jemné bio), 2 PL tekutého medu, 150g másla, 1 vejce, kůra z 1 citrónu, špetka soli, 1/2 čl jedlé sody. Dále: 200g loupané slunečnice, 50 g másla, 120g medu, 2 PL smetany ke šlehání.

Postup přípravy

Ze všech uvedených surovin uděláme těsto-konzistencí asi jako linecké. Je dobré dát odpočinout ve fólii do lednice, ale nemusí se, dá se s ním pracovat hned. Mezi fóliemi vyválíme…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Celozrnné medové sušenky-výborné-velmi podobné Havlíčkovým sušenkám

Celozrnné medové sušenky-výborné-velmi podobné…

Potřebné ingredience

Jedná se o moji upravenou verzi původního receptu na slepičí sušenky od Petry N. ID 283637, vkládám hlavně pro kamarádky, které ochutnaly a chtějí recept :-) Potřebujeme: 150g másla, 3 pl medu, 3 pl vody, 1/3 hrnku třtinového cukru-dá se použít i obyčejný bílý, ale hnědý při pečení lépe karamelizuje, 1 hrnek ovesných vloček, 1 hrnek celozrnné mouky-může být buď pšeničná, žitná, špaldová, pohanková... 1 hrnek kokosu nebo 1/2 hrnku kokosu a 1/2 hrnku sekaných ořechů-tuto kombinaci doporučuji-je dokonalá :-) dále 1/2 hrnku sezamových semínek, 1/2 hrnku slunečnicových semínek a 1 čl jedlé sody.

Postup přípravy

V hrnci rozpustíme máslo s medem a vodou, zatepla vmícháme všechny ostatní přísady, mokrýma rukama tvarujeme malé jakoby rozpláclé kuličky, které pokládáme na pečicí papír a…

Zobrazit více...
POMAZÁNKY
Rybí pomazánka s celerem-jednoduchá, rychlá, chutná :-)

Rybí pomazánka s celerem-jednoduchá, rychlá, chutná :-)

Potřebné ingredience

Jakákoliv ryba-filé-cca 3 kostky, 1 tvaroh 250 g, 1 větší balení žervé bez příchuti, pažitka, celer-cca 1/4 malého celeru, sůl, malá cibule, ocet, lžička hořčice (obyč nebo kremžská).

Postup přípravy

Rybu (pokud byla zmrazená, tak rozmrazenou) hodím do trochy vařící vody se solí a trochou octa-lžička stačí, krátce povařím-5 minut, víc není třeba, vyndám, nechám vychladit. Do…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Smažený marinovaný patizon

Smažený marinovaný patizon

Potřebné ingredience

1 střední patizon, olivový olej,kari, čerstvá bazalka,kmín,mletý pepř česnek,sůl,2 vejce, kukuřičné lupínky neochucené (corn flakes),mléko, hladká mouka, slunečnicový olej na smažení

Postup přípravy

Patizon oloupat, rozkrojit napůl a pak příčně nakrájet na plátky, vykrojit měkké středy s peckama, zůstanou takové nepravidelné podkovy. Krájet na plátky 0,5 cm, ne tlustší!…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Strapačky s kyselým zelím a slaninkou

Strapačky s kyselým zelím a slaninkou

Potřebné ingredience

Potřebujeme: 1 kg oloupaných syrových brambor 500g hrubé mouky sůl kyselé zelí (cca 750 g) slanina nebo uzený špek

Postup přípravy

Strapačky: oloupané brambory nastrouháme na jemno nebo rozmixujeme (rychlejší) zamícháme mouku a sůl, přes síto naházíme do většího množství vařící osolené vody. Vaříme cca 7…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Tvarožník-jednoduchý a výborný

Tvarožník-jednoduchý a výborný

Potřebné ingredience

1 kg tvarohu 300g moučkového cukru 4 vejce 2 lžíce rozinek 1 vanilkový cukr 1 prášek do pečiva 5 lžic krupice kůra z 1 citrónu 200 g rozpuštěného másla

Postup přípravy

Zcela jednoduché-všechny přísady promíchat, buď ručně nebo projet šlehačem-minuta stačí. Upečeme v troubě vyhřáté na cca 180 stupňů do růžova (asi půl hodiny). Vychlazený je…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Jablkové listové řezy-výborné!!!

Jablkové listové řezy-výborné!!!

Potřebné ingredience

listové těsto-500g piškoty cca 200g 5-6 větších jablek (nebo větší sklenice zavařených strouhaných) 2 lžíce cukru 1 vanilkový cukr 1 vanilkový nebo banánový pudinkový prášek 1/2 l mléka skořice moučkový cukr na posypání rozinky 100g strouhaného kokosu (nemusí být) 1 vejce na potření

Postup přípravy

Listové těsto rozdělíme na dva díly, každý rozválíme na tenko na velikost plechu na pečení. Na plech (suchý, není třeba vymazávat) dáme jedno těsto, na něj rozložíme piškoty.…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Rychlá kefírová buchta

Rychlá kefírová buchta

Potřebné ingredience

400g polohrubé mouky 300g cukru krupice 2dl oleje 1/4l kefíru 1čl kakaa 1čl sody 1 vejce Rumová poleva: na 100g cukru moučky 1 pl vařící vody a 2pl rumu-vyšlehat a ihned nanést-na plech je třeba cca ztrojnásobit.

Postup přípravy

Vše jen zašlehat, upéct, vychladit, polevu jakoukoliv-citrónovou, rumovou, čokoládovou...dobrou chuť :-)

Zobrazit více...

Kategorie