Zobrazit přihlášovací formulář
MOUČNÍKY, POHÁRY
Babiččin máslový závin (Recept na 4 kusy)

Babiččin máslový závin (Recept na 4 kusy)

Potřebné ingredience

Těsto: 600 g polohrubé mouky, 60 g moučkového cukru, 2 ks žloutky, 50 g droždí, 2 dcl mléka, 250 g másla. Maková nádivka: 300 g máku, rozinky, 1 dcl rumu, citronová kůra, 300g cukru krystal, 1,5 dcl vody. Z cukru a vody uvaříme cukrový sirup (na nit). Do máku zamícháme horký sirup a přidáme 1 dcl rumu a asi 3 proužky citronové kůry. Ořechová nádivka: 300 g mletých ořechů, pomerančová kůra, 300 g cukru krystal, 1,5 dcl vody. Do ořechů zamícháme horký cukrový sirup a asi 3 proužky pomerančové kůry.

Postup přípravy

Příprava závinu: Ve vlažném mléce rozpustíme cukr, přidáme kvasnice, připravíme kvásek. Do vykynutého kvásku přidáme žloutky, prošleháme a přidáme rozpuštěné máslo. Vše přidáme do…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
mramorový dort s tvarohem

mramorový dort s tvarohem

Potřebné ingredience

TĚSTO: HLADKÁ MOUKA 250 GR, PRÁŠEK DO PEČIVA ¾ SÁČKU, VEJCE 4 KS, CUKR MOUČKA 240 GR, OLEJ 150 ML, VROUCÍ VODA 100 ML, KAKAO. NÁPLŇ : borůvková marmeláda, 500 gr polotučného tvarohu, želatina, smetana, vanilkový cukr, kakao na posypání, mandlové plátky na ozdobu

Postup přípravy

Bílky +120 gr cukru= vyšlehat na sníh
Žloutky + 120 gr cukru ( van. Cukr)+ olej + mouka s PDP + voda = smíchat
potom opatrně a jemě smíchat se sněhem
sníh dáme do těsta…

Zobrazit více...
DORTY
dort - mramorový

dort - mramorový

Potřebné ingredience

TĚSTO: HLADKÁ MOUKA 250 GR, PRÁŠEK DO PEČIVA ¾ SÁČKU, VEJCE 4 KS, CUKR MOUČKA 240 GR, OLEJ 150 ML, VROUCÍ VODA 100 ML, KAKAO. KRÉM: vanilkový puding 1 sáček, mléko 0,3 l, cukr 2-3 lžíce, máso 150 gr

Postup přípravy

Bílky +120 gr cukru= vyšlehat na sníh Žloutky + 120 gr cukru ( van. Cukr)+ olej + mouka s PDP + voda = smíchat potom opatrně a jemě smíchat se sněhem sníh dáme do těsta NE…

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
vafle

vafle

Potřebné ingredience

na 12 ks vaflí : 1/2 rozpuštěné Hery, 250 gr hladké mouky, 2-3 vejce ( dle velikosti), 250 ml mléka, 1 vanilinový cukr, 1 lžička prášku do pečiva, 1 lžicka jedlé sody

Postup přípravy

Heru rozpustíme, přidáme mléko a ostatní přísady a prošleháme.
Hotové těsto lijeme do vaflovače a pečeme.

Já mám Bravo 3 v 1 a vafle se pekly asi tak 3-5 minut
před…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
langoše dle J. Babicy ( TV NOVA - Babicovy dobroty)

langoše dle J. Babicy ( TV NOVA - Babicovy dobroty)

Potřebné ingredience

Kvásek: droždí, cukr, hladká mouka, mléko Těsto: 1 kg hladké mouky, 1/4 l mléka, kefír, sodovka, sůl, olej, K ochucení: kečup, česnek, eidam, skořice, cukr moučka, med,....

Postup přípravy

Babicovy dobroty - Langoše - TV Nova

Langoše můžeme podávat na slano i na sladko.

Rozdrolenou kostku droždí zalijeme teplým mlékem a přidáme 2-3 polévkové lžíce…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Kefírová buchta - bez vajec, mnoho variací na výběr :-)

Kefírová buchta - bez vajec, mnoho variací na výběr :-)

Potřebné ingredience

základní těsto : 40 dkg polohrubé mouky | 25 dkg cukru | 2 lžičky jedlé sody | 1/4 l oleje | 1/2 l kefíru VARIACE: tmavá - přidáme 2 lžíce kakaa, voňavá a žluťoučká - přidáme pudingový prášek s příchutí ananasovou, luxusní - s pudingovým práškem + čokoládová poleva ( + cukrové sypání)

Postup přípravy

vše smícháme, promícháme, a pečeme :-)

Možno použít i jako těsto na bábovku do formy atd......
buchta je opravdu výborná, měkká, nadýchaná,....

Zobrazit více...
OMÁČKY
knedlíky z mikrovlnky dle MMB

knedlíky z mikrovlnky dle MMB

Potřebné ingredience

recept viz Knedlíky z mikrovlnky - zde na MMB

Postup přípravy

tak jsem je vyzkoušela, vypadají krásně, ale nevím, zda to tak má být -----
vačila jsem je v mikrovlnce na 7 minut, v 6 hrnečkách - 2 várky, po 4 a po 2 hrnečcích, poslední…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Babicovy dobroty – Rybí polévka - TV Nova - výbornááááááááááá

Babicovy dobroty – Rybí polévka - TV Nova -…

Potřebné ingredience

Kapr, jikry, mlíčí Mrkev, celer, petržel Olej Máslo Mouka hladká Sůl Muškátový květ Zelená petrželka Citron Smetana

Postup přípravy

Naučte se tu pravou rybí polévku, bez ní by vánoční menu nebylo kompletní.

Do studené vody dáme kapří hlavy ( bez žáber a očí) , osolíme a hodinu necháme povařit. Vývar…

Zobrazit více...

Kategorie