Zobrazit přihlášovací formulář
SLADKÁ JÍDLA
JABLEČÉ LÍVANCE-děkuji p.Marcela L

JABLEČÉ LÍVANCE-děkuji p.Marcela L

Potřebné ingredience

POTŘEBNÉ PŘÍSADY 2 vejce, 1 bílý jogurt, 1 šálek mléka, 2 lžíce medu, 2 lžíce hnědého cukru, 2 šálky hladké mouky, 2 lžičky kypřícího prášku do pečiva, špetka soli, 3 oloupaná jablka, olej na smažen

Postup přípravy

POSTUP PŘÍPRAVY\r\n\r\nPříprava\r\nV misce prošleháme vejce s jogurtem, mlékem, medem a cukrem, přidáme mouku, smíchanou s kypřícím práškem, špetku soli a nakonec nahrubo…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Bůček pečený na zelí

Bůček pečený na zelí

Potřebné ingredience

Ingredience Bůček 500 g Kysané zelí 500 g Anglická slanina lze použít špek 200 g Česnek dle chuti Majoránka dle chuti Kmín dle chuti Masox 1 ks Sůl dle chuti

Postup přípravy

Na kostičky nakrájený kousek špeku osmažíme, přidáme zelí, masox a krátce podusíme. Dáme na plech rovnoměrnou vrstvu zelí a poklademe osolenými plátky bůčku.....JÁ PŘIDALA JEŠTĚ…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
PERNÍK-MOOC DEKUJI-Marcela L. (koko1) ID 38210

PERNÍK-MOOC DEKUJI-Marcela L. (koko1) ID 38210

Potřebné ingredience

POTŘEBNÉ PŘÍSADY Ingredience 1/2 kg Polohrubá mouka 350 g Cukr krystal 1/2 l Mléko 2 dl Rostlinný olej 2 ks Vejce 4 lžíce Povidla rotředěná - nejlépe rumem 3 lžíce Kakao 2-3 1 lžička Soda 1 balíček Prášek do perníku 1 špetka Sůl 1 lžička Skořice mletá 3 ks Jablka 2-3 najemno nastrouhaná - nemusí být

Postup přípravy

POSTUP PŘÍPRAVY

Vše dobře vymícháme (aby nebyly hrudky) a nalejeme na vyšší, vymazaný a vysypaný plech. Pečeme ve vyhřáté troubě 25-30 minut. Do základního receptu můžete…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové srdce na divoko

Vepřové srdce na divoko

Potřebné ingredience

Suroviny:vepřové srdce,5 žampionů-nebo sušené-velká cibule nakrájená na drobno,3 stroužky česneku prolisované,l00g slaniny, koření na divočinu, kmín, hořčice, špetka skořice

Postup přípravy

Postup:Na slanině osmažíme do hněda cibulku, přidáme česnek, plátky žampionů a srdce na nudličky. Okmínujeme, zasypeme vrchovatou lžičkou koření na divočinu a zprudka vše několik…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Hovězí s houbami na smetaně

Hovězí s houbami na smetaně

Potřebné ingredience

Potřebujeme: 400 g zadního hovězího masa, 40 g sádla nebo oleje, 40 g cibule, 100 g čerstvých nebo suše­ných hub, případně nakládaných žampiónů (z plechovky), 2 špetky soli, 1/2 lžičky drcené­ho kmínu, 2 dl kyselé smetany (pokud nechce­me dělat nakyselo, přidáme šlehačku a dochu­tíme na závěr citronovou šťávou nebo octem), 20 g hladké mouky

Postup přípravy

Maso nakrájíme na plátky a mírně naklepáme. Prudce je opečeme na sádle (oleji), asi 2-3 minuty na každé straně. Poté zmírníme plamen, přidáme k nim nastrouhanou cibuli a smažíme…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Kuřecí závitky

Kuřecí závitky

Potřebné ingredience

Suroviny: 4 kusy větších prsních řízků,8 plátků šunky,8 plátků tvrdého sýra,,sůl,pepř,máslo,smetana 33,okurka sýr na strouhaný cihla,hořčice

Postup přípravy

Postup:

kuřecí řízky rozklepeme na tenké větší plátky.osolíme a opepříme.poté namažeme hořčicí, pokládáme šunku,tvrdý sýr, na kraj plátku položíme kousek okurky (velikost…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Jablečný závin - klasika

Jablečný závin - klasika

Potřebné ingredience

POTŘEBNÉ PŘÍSADY Listové těsto, náplň jablka, rozinky, skořice, ořechy, máslo, cukr, strouhanka

Postup přípravy

POSTUP PŘÍPRAVY

Klasický štrúdl, jaký si každý dělá sám.

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
JABLEČNÉ ŘEZY

JABLEČNÉ ŘEZY

Potřebné ingredience

POTŘEBNÉ PŘÍSADY Těsto: 25dkg cukru, 5 vajec, 25 dkg polohrubé mouky, 1 PDP, 1dcl oleje, 1dcl vlažné vody, 1 vanilkový cukr Navrch: 2 zakysané smetany, 1 šlehačka (popř. smetana na šlehání), 1 vanilkový cukr, asi 4 jablka, skořice nebo skořicový cukr, cukrárenské želé (čiré

Postup přípravy

POSTUP PŘÍPRAVY

Cukr smícháme se žloutky (z bílků vyšleháme sníh). Přidáme mouku prosátou s PDP, olej, vodu a vanilkový cukr. Vylijeme na vysypaný plech a pečeme na 180st…

Zobrazit více...

Kategorie