JABLEČÉ LÍVANCE-děkuji p.Marcela L
Potřebné ingredience
POTŘEBNÉ PŘÍSADY 2 vejce, 1 bílý jogurt, 1 šálek mléka, 2 lžíce medu, 2 lžíce hnědého cukru, 2 šálky hladké mouky, 2 lžičky kypřícího prášku do pečiva, špetka soli, 3 oloupaná jablka, olej na smažen
Postup přípravy
POSTUP PŘÍPRAVY\r\n\r\nPříprava\r\nV misce prošleháme vejce s jogurtem, mlékem, medem a cukrem, přidáme mouku, smíchanou s kypřícím práškem, špetku soli a nakonec nahrubo…
Bůček pečený na zelí
Potřebné ingredience
Ingredience Bůček 500 g Kysané zelí 500 g Anglická slanina lze použít špek 200 g Česnek dle chuti Majoránka dle chuti Kmín dle chuti Masox 1 ks Sůl dle chuti
Postup přípravy
Na kostičky nakrájený kousek špeku osmažíme, přidáme zelí, masox a krátce podusíme. Dáme na plech rovnoměrnou vrstvu zelí a poklademe osolenými plátky bůčku.....JÁ PŘIDALA JEŠTĚ…
PERNÍK-MOOC DEKUJI-Marcela L. (koko1) ID 38210
Potřebné ingredience
POTŘEBNÉ PŘÍSADY Ingredience 1/2 kg Polohrubá mouka 350 g Cukr krystal 1/2 l Mléko 2 dl Rostlinný olej 2 ks Vejce 4 lžíce Povidla rotředěná - nejlépe rumem 3 lžíce Kakao 2-3 1 lžička Soda 1 balíček Prášek do perníku 1 špetka Sůl 1 lžička Skořice mletá 3 ks Jablka 2-3 najemno nastrouhaná - nemusí být
Postup přípravy
POSTUP PŘÍPRAVY
Vše dobře vymícháme (aby nebyly hrudky) a nalejeme na vyšší, vymazaný a vysypaný plech. Pečeme ve vyhřáté troubě 25-30 minut. Do základního receptu můžete…
Vepřové srdce na divoko
Potřebné ingredience
Suroviny:vepřové srdce,5 žampionů-nebo sušené-velká cibule nakrájená na drobno,3 stroužky česneku prolisované,l00g slaniny, koření na divočinu, kmín, hořčice, špetka skořice
Postup přípravy
Postup:Na slanině osmažíme do hněda cibulku, přidáme česnek, plátky žampionů a srdce na nudličky. Okmínujeme, zasypeme vrchovatou lžičkou koření na divočinu a zprudka vše několik…
Hovězí s houbami na smetaně
Potřebné ingredience
Potřebujeme: 400 g zadního hovězího masa, 40 g sádla nebo oleje, 40 g cibule, 100 g čerstvých nebo sušených hub, případně nakládaných žampiónů (z plechovky), 2 špetky soli, 1/2 lžičky drceného kmínu, 2 dl kyselé smetany (pokud nechceme dělat nakyselo, přidáme šlehačku a dochutíme na závěr citronovou šťávou nebo octem), 20 g hladké mouky
Postup přípravy
Maso nakrájíme na plátky a mírně naklepáme. Prudce je opečeme na sádle (oleji), asi 2-3 minuty na každé straně. Poté zmírníme plamen, přidáme k nim nastrouhanou cibuli a smažíme…
Kuřecí závitky
Potřebné ingredience
Suroviny: 4 kusy větších prsních řízků,8 plátků šunky,8 plátků tvrdého sýra,,sůl,pepř,máslo,smetana 33,okurka sýr na strouhaný cihla,hořčice
Postup přípravy
Postup:
kuřecí řízky rozklepeme na tenké větší plátky.osolíme a opepříme.poté namažeme hořčicí, pokládáme šunku,tvrdý sýr, na kraj plátku položíme kousek okurky (velikost…
Jablečný závin - klasika
Potřebné ingredience
POTŘEBNÉ PŘÍSADY Listové těsto, náplň jablka, rozinky, skořice, ořechy, máslo, cukr, strouhanka
JABLEČNÉ ŘEZY
Potřebné ingredience
POTŘEBNÉ PŘÍSADY Těsto: 25dkg cukru, 5 vajec, 25 dkg polohrubé mouky, 1 PDP, 1dcl oleje, 1dcl vlažné vody, 1 vanilkový cukr Navrch: 2 zakysané smetany, 1 šlehačka (popř. smetana na šlehání), 1 vanilkový cukr, asi 4 jablka, skořice nebo skořicový cukr, cukrárenské želé (čiré
Postup přípravy
POSTUP PŘÍPRAVY
Cukr smícháme se žloutky (z bílků vyšleháme sníh). Přidáme mouku prosátou s PDP, olej, vodu a vanilkový cukr. Vylijeme na vysypaný plech a pečeme na 180st…