Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 9 návštěvníků)

JABLEČNÉ ŘEZY

0.0
JABLEČNÉ ŘEZY

Potřebné ingredience

POTŘEBNÉ PŘÍSADY Těsto: 25dkg cukru, 5 vajec, 25 dkg polohrubé mouky, 1 PDP, 1dcl oleje, 1dcl vlažné vody, 1 vanilkový cukr Navrch: 2 zakysané smetany, 1 šlehačka (popř. smetana na šlehání), 1 vanilkový cukr, asi 4 jablka, skořice nebo skořicový cukr, cukrárenské želé (čiré

Postup přípravy

POSTUP PŘÍPRAVY

Cukr smícháme se žloutky (z bílků vyšleháme sníh). Přidáme mouku prosátou s PDP, olej, vodu a vanilkový cukr. Vylijeme na vysypaný plech a pečeme na 180st asi 20 - 25min.
Mezitím vyšleháme smetanu ke šlehání (já používám šlehačku de luxe 40% - bíločervený kelímek), přidáme 2 zakysané smetany (možno i jednu, popř. 1 a 1/2 - záleží na vás) a vanilkový cukr. Po vychladnutí natřeme na těsto.
Jablka nastrouháme, poklademe navrch, zasypeme skořicovým cukrem nebo skořicí a zalijeme želatinou (já používám čiré cukrárenské želé). Dáme vychladit.
Řezy jsou vláčné, výborné a moc dlouho nevydrží:-) Dobrou chuť....děkuji za recept-Daniela J. (Daniela1004)

Těsto nalijeme na pečící papír

Na upečené těsto dáme vyšlhané smetany

ROZETŘEME NA BUCHTU

poklademe navrch, zasypeme skořicovým cukrem

zalijeme želatinou (já používám čiré cukrárenské želé). Dáme vychladit

hotovo můžeme podávat

**

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

kvetinkavlasta 2. 2. 2013, 20:13
Vlasti, tento recept dělávám co 14dní, jen s malou obměnou. Do těsta navíc 1prdopeč, špetku soli a místo pol. m. zkuste hladkou. Nahoru samozdřejmě jakékoliv ovoce. Jen místo želatiny svařím s van. pudinkem a trocou vody a samozdřejmě cukrem. Pokud nepoužiji ovoce, tak 1/2těsta smíchám s kakaem a ještě nepečené těsto zaliji uvařeným pudinkem-2pudinkové prášky-jakékoliv, ale milujeme jeden pistáciový+1vanilkový, 800ml. mléka a cukr. Může být klidně horký. A pečeme dohromady. Vrch se potom sype kakaem, nebo i se skořicí. Uvidíte, je to mňam, mňam a někdo tomu dal jméno MACECHA ŘEZY. (jidlo) (jidlo) (jidlo)
chalupnicka 26. 10. 2010, 8:06
(Y) (clamp) (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie