Zobrazit přihlášovací formulář
BEZMASÁ JÍDLA
CIZRNA

CIZRNA

Potřebné ingredience

1/2 balíčku cizrny,asi 150 g libové anglické slaniny na plátky,sůl,pepř,cibule,zelené bylinky

Postup přípravy

Cizrna je druh luštěniny,která má jemnou oříškovou příchut,i tvar má vlastně jako lískové oříšky a je moc dobrá.Vyzkoušejte tento recept:

Cizrnu přes noc namočíme…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
FRANCOUZSKÝ JABLKOVÝ KOLÁČ-NAPROSTO ÚŽASNÝ:-)

FRANCOUZSKÝ JABLKOVÝ KOLÁČ-NAPROSTO ÚŽASNÝ:-)

Potřebné ingredience

TĚSTO:
200 g hladké mouky,1 vanilkový cukr,špetku soli,1 vejce,100 g změklého másla

VRSTVA OVOCE: cca 2 větší jablka

POLEVA:
2 žloutky,250 g smetany na šlehání,60 g cukru,1 vanilkový cukr,2 rovné lžíce Solamylu

Postup přípravy

Mouku dáme do mísy,přidáme van.cukr,špetku soli,1 celé vejce a změklé máslo a vypracujeme těsto.Těsto vyválíme do kulaté formy,já používám skleněnou,a ani nevymazávám-a zatím se…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
CASSOULET /čti kasule:-)/

CASSOULET /čti kasule:-)/

Potřebné ingredience

1/2 pytlíku suchých červených fazolí,vepřová kýta dle počtu strávníků-já dělám asi tak z 1/2 kg,1 dcl červeného vína,1 lžíce kečupu,1 nožička kvalitní klobásy-nejlepší je čabajka nebo dunajská,1 cibule,česnek podle chuti,sůl,pepř,1/2 lžičky sušeného tymiánu,4 bobkové listy,1 kostka "tymián a bazalka"-vypadá jako masox-prodávají např.v Globuse.

Postup přípravy

Tento recept mám od manžela,který žil ve Francii,a dotáhla jsem si ho k dokonalosti:-)
Přes noc si namočíme fazole,ráno je dáme vařit-pro zlepšení chuti můžeme přidat jednu…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
TATRANKOVÁ BÁBOVKA

TATRANKOVÁ BÁBOVKA

Potřebné ingredience

Suroviny : 1 Hera (250 g tuku) 200 g cukru krupice 4 vejce - sníh 300 ml mléka 350 g polohr. mouky 2 nastrouhané tatranky 1 prášek do pečiva

Postup přípravy

Pracovní postup:
Vymícháme Heru se žloutky a cukrem do pěny, přidáme mouku, nastrouhané tatranky, prášek do pečiva, mléko, a nakonec tuhý sníh z bílků. Můžeme upéct v bábovkové…

Zobrazit více...
POMAZÁNKY
KRABÍ POMAZÁNKA

KRABÍ POMAZÁNKA

Potřebné ingredience

1 krabí tyčinky,1 bílý jogurt,1 tavený sýr,sůl,pepř,citronová štáva

Postup přípravy

Zmrzlé tyčinky nastrouháme-s rozmrzlými to jde blbě,ale se zmrzlými taky nic moc:-)takže já osobně hodím do robotu a nasekám najemno,přidám sýr,jogurt,ochutím solí,pepřem,a štávou…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
SKOŘICOVÁ BUCHTA S ČOKOLÁDOU A OŘÍŠKY

SKOŘICOVÁ BUCHTA S ČOKOLÁDOU A OŘÍŠKY

Potřebné ingredience

180 g másla,200 g krupic.cukru,180 g hl.mouky,3 větší vejce,3 lžíce mléka,1 lžička prášku do pečiva
NA POSYP:100 g čokolády na vaření nahrubo nasekané,1 lžičku skořice,100 g cukru krupice,80 g sekaných oříšků /jakýchkoliv nebo mandlí/

Postup přípravy

Všechny suroviny na těsto smícháme v míse do krémovité směsi.Vlijeme na plech,posypeme kousky čokolády,skořicí,cukrem a oříšky,lehce zatlačíme do těsta.Pečeme v předehř.troubě na…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
KUŘECÍ KOUSKY V MANDLÍCH

KUŘECÍ KOUSKY V MANDLÍCH

Potřebné ingredience

kuřecí prsa,1 vejce,1/2 hrnku mandlových plátků,2 hrnky strouhaného eidamu,1/4 hrnku str.parmezánu,1/4 čaj.lžičky sledaké papriky

Postup přípravy

Maso nakrájíme na proužky.Sýry smícháme s mandlemi a okořeníme paprikou.Osolené kuřecí kousky namočíme ve vejci a obalíme v sýrovo mandlové směsi.Připravené porce masa vkládáme na…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
GULÁŠ PO STAROČESKU

GULÁŠ PO STAROČESKU

Potřebné ingredience

500 g hovězího masa,2 cibule,kousek slaniny,sůl,pepř,mletá sladká paprika,lžíce kečupu,česnek,drcený kmín,1 dl světlého piva,1 krajíček chleba,majoránka

Postup přípravy

Cibuli osmahneme na oleji a kostičkách slaniny dozlatova,přidáme maso a za stálého míchání opékáme,až se štáva vydusí.Posypeme paprikou,necháme zpěnit a zalijeme částí piva a…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
KEFÍROVÉ HNĚDÁČKY

KEFÍROVÉ HNĚDÁČKY

Potřebné ingredience

100 g Hery,3 hrnky hl.mouky,2 hrnky cukru krupice,2,5 hrnku kefíru,1/2 hrnku nasekaných vlašáků,2 PL kakaa,1 PL jedlé sody
POLEVA:1 hrnek moučkového cukru,100 g Hery,2 PL kakaa,2 PL horké vody

Postup přípravy

Heru rozpustíme,necháme vychladnout.Vše na těsto smícháme,tekutou Heru přidáme nakonec.Vlijeme na pekáč a dáme péct asi na 150 st. na 40 minut.Necháme vychladnout,pak potřeme…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
SÝROVO-KUŘECÍ ŠPÍZ

SÝROVO-KUŘECÍ ŠPÍZ

Potřebné ingredience

kuřecí prsa,eidam vcelku,vejce,mouka,strouhanka

Postup přípravy

Maso a eidam nakrájíme na kostky a střídavě napichujeme na špejli.Sýr ještě lehce popráším mletou červenou paprikou.Pak celé obalíme v klasickém trojobalu a smažíme.Kalorická…

Zobrazit více...

Kategorie