Ovocný dort
Potřebné ingredience
Světlý korpus, náplň: šlehačkový višňový krém nahoře - tropická směs s želatinou, okolo kokosové tyčinky
Postup přípravy
Korpus stejný, jaký používám u předešlých dortů
Náplň - používám desertní šlehačku z PL, je už hustá, nemusíme šlehat a používat ztužovač, do ní jen přimíchám ovocný…
Dort podkova
Potřebné ingredience
Domácí mléčný marcipán Pařížský krém
Postup přípravy
Tak tento dort chce opravdu hodně trpělivosti. Vše pečeno a postupy jako u předešlých dortů, jen teda před tím, kdo se rozhodne potahovat podkovu, klobouk dolů, já už bych do toho…
Tiramisu dort
Potřebné ingredience
Mascarpone (zde jsem využila velkou krabičku) 3 vejce kávu mletou 3-5 lžic cukru Amareto Dortové piškoty Ovoce (v tomto případě jahody)
Postup přípravy
Umixuji do pěny žloutky s cukrem, vedle si umixuji bílky do tuhého sněhu. Do žloutků si přidám postupně celé mascarpone a nakonec pomalu vmíchám bílky.
Uvařím 3 šálky silné…
Dort traktor
Potřebné ingredience
Vanilkový krém, barevný - mramorový korpus s kousky čokolády, domácí mléčný marcipán
Svatební dort
Potřebné ingredience
pařížský krém krém ze zakysané smetany, tvarohu a ovoce šlehačkový višňový krém Domácí mléčný marcipán
Postup přípravy
Můj první svatební, bohužel se nepodařil dle mých představ, bojovala jsem s vlhkem a hlavně s málo zkušenostmi. Nevěsta byla naštěstí nadšená :)
Dort s Angelinou Ballerinou
Potřebné ingredience
Pařížský krém barevný - mramorový korpus (růžová, světlá) domácí mléčný marcipán
Ariela
Potřebné ingredience
Pařížský krém Domácí mléčný marcipán Spoustu trpělivosti ,)
Postup přípravy
Postup na mořskou pannu ještě dodám, postupy jsou většinou u mých předešlých dortíků
Mrkvová polévka
Potřebné ingredience
1,5 l - 2 l kuřecího vývaru (nebo kuřecí vývar v kostce), 2 větší mrkve, kousek másla, krupice
Postup přípravy
Uvaříme si kuřecí vývar, do kterého přidáme 2 větší nastrouhané mrkve (záleží na vás, jak si ji nastrouháte, já dala tentokrát na jemno, ale určitě bude výborná i na hrubším…
Dýňová polévka
Potřebné ingredience
4 šálky dužiny z dýně (čerstvé nebo sterilované) - je to půl malé dýně (o velikosti míče) 2 lžíce margarínu nebo másla 2 malé nakrájené cibule 1stvol nakrájeného zeleného celeru 1 střední nakrájená a oloupaná brambora 2 šálky drůbežího vývaru (nebo z kostky masoxu) 1 šálek sterilovaných rajčat (1 malá plechovka) 1 šálek mléka 1/4 lžičky čerstvého nebo sušeného tymiánu špetka mletého pepře 1 malý bobkový list sůl citronová šťáva zelená petrželka opečené chlebové kostky (krutony) 1 bílý jogurt
Postup přípravy
Dužinu dýně (bez semínek) nakrájíme na kostičky, povaříme v malém množství vody a rozmačkáme nebo rozmixujeme. Na mírném ohni rozpustíme margarín, přidáme nakrájenou cibuli,…