Dýňová polévka

Potřebné ingredience
4 šálky dužiny z dýně (čerstvé nebo sterilované) - je to půl malé dýně (o velikosti míče) 2 lžíce margarínu nebo másla 2 malé nakrájené cibule 1stvol nakrájeného zeleného celeru 1 střední nakrájená a oloupaná brambora 2 šálky drůbežího vývaru (nebo z kostky masoxu) 1 šálek sterilovaných rajčat (1 malá plechovka) 1 šálek mléka 1/4 lžičky čerstvého nebo sušeného tymiánu špetka mletého pepře 1 malý bobkový list sůl citronová šťáva zelená petrželka opečené chlebové kostky (krutony) 1 bílý jogurt
Postup přípravy
Pak přidáme dýňovou hmotu, rajčata, koření a drůbeží vývar. Pomalu vaříme pod pokličkou zhruba 30 minut. Vyjmeme bobkový list, polévku rozmixujeme a zředíme mlékem na požadovanou konzistenci. Necháme ji přejít varem, dochutíme citronovou šťávou.
Podáváme teplou s chlebovými kostkami a s jogurtem a ozdobíme nasekanou petrželkou.
Tento recept je výborný i malé děti, špetka pepře je na takové množství minimum a může se vynechat a chuťově je výborná.
Dobrou chuť!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé