Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

Dýňová polévka

0.0
Dýňová polévka

Potřebné ingredience

4 šálky dužiny z dýně (čerstvé nebo sterilované) - je to půl malé dýně (o velikosti míče) 2 lžíce margarínu nebo másla 2 malé nakrájené cibule 1stvol nakrájeného zeleného celeru 1 střední nakrájená a oloupaná brambora 2 šálky drůbežího vývaru (nebo z kostky masoxu) 1 šálek sterilovaných rajčat (1 malá plechovka) 1 šálek mléka 1/4 lžičky čerstvého nebo sušeného tymiánu špetka mletého pepře 1 malý bobkový list sůl citronová šťáva zelená petrželka opečené chlebové kostky (krutony) 1 bílý jogurt

Postup přípravy

Dužinu dýně (bez semínek) nakrájíme na kostičky, povaříme v malém množství vody a rozmačkáme nebo rozmixujeme. Na mírném ohni rozpustíme margarín, přidáme nakrájenou cibuli, bramboru, celer a mícháme několik minut.
Pak přidáme dýňovou hmotu, rajčata, koření a drůbeží vývar. Pomalu vaříme pod pokličkou zhruba 30 minut. Vyjmeme bobkový list, polévku rozmixujeme a zředíme mlékem na požadovanou konzistenci. Necháme ji přejít varem, dochutíme citronovou šťávou.
Podáváme teplou s chlebovými kostkami a s jogurtem a ozdobíme nasekanou petrželkou.

Tento recept je výborný i malé děti, špetka pepře je na takové množství minimum a může se vynechat a chuťově je výborná.

Dobrou chuť!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie