Dýňová polévka

Potřebné ingredience
1 kg dýně, 1 litr vývaru (kuřecí bujon, nebo zeleninový bujon), 1 velká cibule (nebo dvě menší), kmín, pepř, Harmonie chuti (nebo podravka), petržel (nebo libeček), zakysaná smetana, olej, máslo
Postup přípravy

Dýni rozkrojíme, vydlabeme.

Nakrájíme na "půlměsíčky", oloupeme ze slupky a nakrájíme na kostičky.

Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky.

Na oleji a másle a kmíně osmažíme cibulku do zlatova, přidáme dýni, vývar, zakys.smetanu a vaříme do měkka.

Poté rozmixujeme, okořeníme, chvíli povaříme ještě a podáváme s opečeným toastem. Dobrou chuť :-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu




