Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 14 návštěvníků)

Dýňová polévka

0.0
Dýňová polévka

Potřebné ingredience

cca 500g dýně, 2-3 mrkve, 1 bramboru, 1 cibuli, 1 jablko, může být kousek celeru a kořenové petržele,olej, sůl, bílý pepř, zelená petrželka či libeček co kdo rád, 1 lučina kostka nebo tavený sýr 1-2 obdelníčky, můžeme zjemnit smetanou či kouskem másla. Já ke konečnému dochucení používám solčanku - to je něco jako podravka, ale zdravější bez glutamátu a tak.

Postup přípravy

Vše oloupeme a pokrájíme na kosky. Na troše oleje zpěníme cibulku, poté vsypeme všechnu zeleninu a krátce osmahneme. Podlejeme vodou a dusíme do změknutí, vše rozmixujeme, pak přidáme lučinu nebo taveňák a ještě to mixnem. Většinou jen dořeďuji vodou nebývá třeba zahušťovat, polévka je hustá a po zjemnění smetanou či kouskem másla je příjemně krémová. Dá se tudíž užít i jako bezlepková. Opravdu poctivé zeleninové jídlo. Dozdobíme petrželí. I chlapy to maj rádi a opečenou houstičkou nic nezkazíte! Používám čerstvou i mraženou dýni, dcera jí milije!

mražená dýně ze zahrádky

ostatní suroviny

celkem není divu že v ní i lžíce stojí :-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

strom 2 8. 11. 2013, 13:38
Dnes jsem uvařila,měla jsem malou dýni a nevěděla co s ní. A musím jen chválit,výborná ,jemná a lahodná polévka ,která chutnala i mému čtyřletému synkovi. K dýním se moc nedostanu,byla jsem příjemně překvapena (Y)
seplava 25. 10. 2012, 19:35
(Y) (Y) (Y) naprosto dokonalá (Y) (Y) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie