Mrkvová polévka
Potřebné ingredience
1,5 l - 2 l kuřecího vývaru (nebo kuřecí vývar v kostce), 2 větší mrkve, kousek másla, krupice
Postup přípravy
Uvaříme si kuřecí vývar, do kterého přidáme 2 větší nastrouhané mrkve (záleží na vás, jak si ji nastrouháte, já dala tentokrát na jemno, ale určitě bude výborná i na hrubším stroužku). Povaříme mrkev do měkka a v hrnci vedle si na másle osmahneme krupici - zhruba tak ty 3-4 lžíce, zalijeme vodou, rozmícháme a vlijeme do polévky, chvíli povaříme, dochutíme a můžeme podávat.
Nepotřebujete vcelku žádné další suroviny, ale můžete dle chuti podávat např. ještě s těstovinovou rýží, nebo s rýží, ale je to vcelku zbytečné, krupička vše nahradí.
Bohužel jsem prvně neměla po ruce žádné kuřátko, vývar byl z kostky, ale kuřátko určitě nenahradí ,-) Kuřátko, které vám zbyde si dejte bokem a můžete udělat například rizoto - najdete výborné i zde v mých receptech ,-)
Když nepřidáte sůl a koření, je vhodná i pro děti do roka, po dochucení si pochutná celá rodinka ,-)
Dobrou chuť!
Nepotřebujete vcelku žádné další suroviny, ale můžete dle chuti podávat např. ještě s těstovinovou rýží, nebo s rýží, ale je to vcelku zbytečné, krupička vše nahradí.
Bohužel jsem prvně neměla po ruce žádné kuřátko, vývar byl z kostky, ale kuřátko určitě nenahradí ,-) Kuřátko, které vám zbyde si dejte bokem a můžete udělat například rizoto - najdete výborné i zde v mých receptech ,-)
Když nepřidáte sůl a koření, je vhodná i pro děti do roka, po dochucení si pochutná celá rodinka ,-)
Dobrou chuť!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé