Zobrazit přihlášovací formulář

Pomazánky

Přidat recept
(recept si oblíbilo 85 návštěvníků)

Domácí pomazánkové máslo

0.0
Domácí pomazánkové máslo

Potřebné ingredience

1 velký bílý jogurt, 1 smetana (12 nebo 33 % - je to jedno), sůl

Postup přípravy

Metličkou lehce vyšleháme jogurt se smetanou a s půl lžičkou soli. Necháme v lednici 24 hodin odkapat na sítě s utěrkou. Druhý den dáme do misky, ochutnáme a případně ještě dosolíme. Můžeme přidat různé další přísady (bylinky, česnek, křen, šunku ap.) a tím vytvořit ochucené pomazánkové máslo.

Syrovátku lze použít k upečení moučníku.

vyšlehaný jogurt se smetanou a solí odkapává - na obrázku nejsou hrudky, ale bublinky po míchání

odkapané pomazánkové máslo připravené k namazání :)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

pesnio 7. 5. 2014, 20:22
Z domácího másla dělám bezvadné záviny. Já si doma vyrobené máslo ukládám do mističek od pomazánkového másla. Děti pak jedí doma vyrobené a myslí si jak ho kupuji. Závin z tohoto másla je výborný rychlý a co hlavně děsně žravý. Recept jsem vložila sem - http://www.pidak.cz/recept-zavin-z-pomazankoveho-masla-neskutecna-rychlovka vsem preji dobrou chut je moc dobry a snad budete mit tip co s doma vyrobeným maslickem (Y) :-) (Y)
ananassska 23. 4. 2013, 12:09
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)BRAVO,SKVĚLEJ NÁPAD,DÍKY ZA RECEPTÍK (Y) (Y)
Zrušený účet 20. 2. 2013, 12:58
Vyzkoušela jsem a je opravdu dobré. Vyšlo mi 250g čisté váhy. (Y)
jarla 14. 2. 2013, 17:40
vyzkouším (Y)
Bylinka1 5. 2. 2013, 18:01
Další typ na další pomazánku a to se vždycky hodí (Y)
lidare 5. 2. 2013, 17:47
:-)vypadá to dobře,taky zkusím (clamp) (clamp) (clamp)
Evelyn123 5. 2. 2013, 16:28
Určitě vyzkouším, díky za recept (F) Jak tu holky napsaly, že jim to připomíná chuť Lučiny, tak jsem zvědavá. Lučinu mám ráda, ale je dost drahá. Koupila jsem třeba včera Lučinu žervé s jogurtem, 80 g a 17,90 Kč. Na krabičce napsáno 100% bez konzervantů, a České a poctivé. Malinkýma bleškama na okraji, že jsem to teď s bídou rozluštila pod lupou, napsáno stabilizátor xanthan a guma tara a jiné. Snad jsem to opsala dobře, fakt to nejde přečíst +o(
MarcelaKa 5. 2. 2013, 15:00
Včera jsem vyzkoušela a musím poděkovat za výborný recept. Všem nám moc chutnalo. Určitě budeme dělat často. (clamp) (clamp) (clamp)
Ranlu 23. 1. 2013, 15:55
Děkuji za recept.Dnes ho budu dělat znova,poprvé jenom slané,podruhé s opečenou cibulkou a dnes zkusím přidat nakrájenou šunku.Vždy jsme si celá rodina moc pochutnali.Děkuji Romana (jidlo)
JanaHovor 9. 1. 2013, 19:39
Já to zkoušela - ale nevím, buď mi to pochytalo pachy z kovového sítka nebo z lednice - strašně mi to smrdělo, že jsem to nemohla sníst. Asi koupím plast.sítko a zkusím zas. Není možné, že bych patřila k jedinci, kt.by to nechutnalo.
Sharane 15. 1. 2013, 15:01
@JanaHovor těžko říct, mně se ještě nestalo, že by to chytlo pachy. Ještě mě napadá, že to mohlo chytnout třeba pach pracího prostředku z té utěrky *-)
Paluna 15. 12. 2012, 7:18
Vyzkoušeno, nechala jsem dokonce na sítu 2 dny v chladu a "sýr x máslo" nemělo chybu. Přidala jsem bylinky a to byla ňamina (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
Sharane 15. 1. 2013, 15:02
@Paluna (Y) jsem ráda, že chutnalo, my se s (X) po tom můžem ´utlouct´ ,-)
hankaa3 13. 12. 2012, 15:36
Děkuji za tento jednoduchý a výýýýborný recept! (w) (w) (w) (w) (w) Zkoušela jsem udělat bez soli, aby mohla jíst 9,5měs. dcera a nejen že se povedlo |:o) |:o), chutnalo mi jen tak bez ochucení. Určitě budu dělat častěji a vyzkouším s bylinkami, křenem atd. Můj výsledek zde http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=4258864 (*) (*) (*)
Sharane 15. 1. 2013, 15:03
@hankaa3 (Y) už jsem vám okomentovala fotku ,-)
nekup to 10. 12. 2012, 17:10
To budu muset vyzkoušet :-)
HEIDI4 10. 12. 2012, 8:46
Dobrota .............díky! (Y)
Sharane 15. 1. 2013, 15:03
@HEIDI4 (Y) nemáte zač :-)
ljusa 23. 11. 2012, 18:16
výborná pochoutka, jednoduchá příprava, už se těším na léto jak budu kombinovat s čersvou zeleninou a bylinkami.
Sharane 15. 1. 2013, 15:03
@ljusa (Y) já jen doufám, že se toho do léta nepřejím ,-)
naturie 21. 11. 2012, 7:33
jelikož jsem člověk ,který vyzkouší kde co,vyzkoušela jsem i toto....a musím říci,že to jím na lžíce :-) jenom víc jak pomazánkové máslo mi to chutí připadá jako Lučina či sýr Almete...což jsou drahé sýry a zde to pořídím za pár kaček..použila jsem smetanový jogurt Holandia ,který jsem měla z akce za 10kč + šlehačku ,která stála 12 kč....recept jsem předala dál známým a i oni si to pochvalovali..myslím,že je konec kupovaným Lučinám :-)
Sharane 15. 1. 2013, 14:57
@naturie (Y) jsem ráda, že chutnalo, já na tom v poslední době dost ujíždím ,-)
P.A.V.L.A 19. 11. 2012, 18:02
(Y) (Y)
Sharane 15. 1. 2013, 15:00
@P.A.V.L.A ,-)
YVONN 13. 11. 2012, 10:13
vypadá to nádherně,jestli tohle se mi povede pak už všechno jdu zkusit ,-) :-)
Sharane 15. 1. 2013, 14:59
@YVONN není na tom žádná věda a doufám, že se vám to povedlo :-)
Shirokko76 12. 11. 2012, 9:15
Musím pochválit, opravdu chutná jako kupované. (Y) Petro C.... z 500ml jogurtu a 200ml smetany zůstalo 314g másla. Dělala jsem z Hollandie a z Kunínské smetany 31%.
Sharane 15. 1. 2013, 14:59
@Shirokko76 díky (L) jsem moc ráda, že chutná
crhakp 7. 11. 2012, 20:43
jaký množství z toho nakonec je? Kolik vyteče té vody?

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie