Domácí máslo
Potřebné ingredience
250 ml smetany (ke šlehání 30% nebo 33%), mixér,cedník,plátínko,misku a pudlo
Postup přípravy
Vlijeme smetanu do mísy a šleháme a šleháme i 15 min.
Až když to vypadá,že je to zdrcnuté tak přestaneme šlehat a dáme hmotu do plátínka na cedník.Oddělí se máslo od syrovátky.Ta proteče pryč.
Propláchneme to ještě vodou a vyždímáme.
Jak je to vyždímané tak už je to máslo,které dáme do připraveného pudla.
Máslo dáme do uzaviratelné misky a necháme v lednici trochu ztuhnout.Já dělala ze dvou smetan tzv. 500 ml a másla bylo 200g. smetana byla za12 kč takže v dnešní době se mi to vyplatilo.Když máslo v obchodě stojí přes 30 kč. No a k tomu domácí housky a je to parádní jídlo. Držím palce při výrobě.Je to jednoduchéééé.
Holky dal ajsem to tu,že já na netu nemohla najít recept jak to udělat prostě doma po domácku.Přišlo mi to zajímavé :o))
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé