(recept
si oblíbilo 19 návštěvníků)
Domácí Lučina

Potřebné ingredience
500ml bílého jogurtu (kupuji velký kelímek 3% z Lidlu), 1 smetana na šlehání v tekutém stavu, špetku soli a pepře.
Postup přípravy
Do misky vliji jogurt a šlehačku .Osolím, opepřím. Pořádně promíchám a přendám do čisté bavlněné plínky nebo plátýnka. Svážu rohy, dám na gumičku a zavěsím na úchytku kuchyňských dvířek nebo na kohoutek okapat . Čím déle bude okapávat, tím tužší bude konzistence ...Hotový sýr ochutím čímkoliv , na co máme zrovna chuť - šunkou, nastrouhaným sýrem, domácími bylinkami z truhlíku za oknem, barevným pepřem, nastrouhanou ředkvičkou, okurkou, česnekem - prostě fantazii se meze nekladou :)
Sýru je cca 400g, vydrží v lednici zakrytý víčkem i týden a hlavně - je bez éček a víte, co jíte !!!
Naše rodina je zklamaná výrobky z obchodů a tak co můžeme, vyrábíme si doma. Klasický taveňák už jsme nejedli roky , dcerky ani neví , co to je. Děláme si domácí kečup, zavařujeme domácí zeleninu, ovoce, děláme marmelády, džemy, povidla, paštiky, pečené čaje, tvarohové dezerty, vše z domácích surovin. Odmítám jíst a krmit rodinu polotovary a sušenými směsmi.
Když je dobře tělíčku - je dobře i dušičce :-)
Sýru je cca 400g, vydrží v lednici zakrytý víčkem i týden a hlavně - je bez éček a víte, co jíte !!!
Naše rodina je zklamaná výrobky z obchodů a tak co můžeme, vyrábíme si doma. Klasický taveňák už jsme nejedli roky , dcerky ani neví , co to je. Děláme si domácí kečup, zavařujeme domácí zeleninu, ovoce, děláme marmelády, džemy, povidla, paštiky, pečené čaje, tvarohové dezerty, vše z domácích surovin. Odmítám jíst a krmit rodinu polotovary a sušenými směsmi.
Když je dobře tělíčku - je dobře i dušičce :-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
milka1m1
(upraveno)
27. 8. 2014, 7:52
Dobrota.Já dělám také to samé a když není náhodou šlehačka, tak dávám také velký bílý jogurt a kysanou smetanu,je to taky super.Zkuste.
nahlásit

Freny7
(upraveno)
28. 8. 2014, 20:52
@milka1m1
Jj, mám vyzkoušeno
F*

nahlásit

hella22
(upraveno)
4. 8. 2014, 20:54
Není nad to, když člověk není líný a všechny možné dobroty si sám zpracuje. Vyhneme se "umělotinám" a konzervantům s Éčky v obchodech a rodinka si pochutná. Stojí to prostě za to.

nahlásit

Freny7
(upraveno)
5. 8. 2014, 9:00
@hella22
Moje řeč
Kéž by nás bylo více takových
F*


nahlásit

Michaela73
(upraveno)
3. 5. 2013, 11:43
Tak ji mám udělanou....ráno jsem zblajzla dva krajice chleba,přidala jsem si na ni jarní cibulku-mňam

nahlásit

Freny7
(upraveno)
3. 5. 2013, 14:19
@Michaela73
Jj, tak to má rád manža

nahlásit

PavliBP
(upraveno)
3. 5. 2013, 11:25
a s odkapanou syrovátkou šup do chleba (místo vody)

nahlásit

Freny7
(upraveno)
3. 5. 2013, 11:32
@PavliBP
Ano, také jsem zkoušela. Je to výborné

nahlásit
Nikis.
(upraveno)
2. 5. 2013, 13:57
Jééé, to vám závidím, tu domácí stravu, jsem na něco zhnilá, na něco nemám čas a na něco odvahu, ale fandím vám a taky bych se k tomu chtěla jednou dopracovat

nahlásit

maruška
(upraveno)
21. 5. 2013, 9:58
@Nikis.
Niky, zkus, je výborná

nahlásit

Freny7
(upraveno)
3. 5. 2013, 11:33
@Nikis.
Držím palce - když se chce, tak to jde
F*


nahlásit

maruška
(upraveno)
2. 5. 2013, 13:44


nahlásit

jslan
(upraveno)
2. 5. 2013, 12:51





nahlásit
100ml
(upraveno)
1. 5. 2013, 20:55
delam ji taky a vyborna udelam to vecera do rana odkapat







nahlásit

Pikun
(upraveno)
1. 5. 2013, 16:37
dekuji za super recept, lucinu milujeme
jak dlouho +- nechavate okapavat, at je tak akorat? dekuji




nahlásit

Freny7
(upraveno)
1. 5. 2013, 19:23
@Pikun
cca 6hodin i více. Nejlepší je to hodit na sítko nad misku a dát přes noc do lednice
Uvidíte, že až ji vyzkoušíte, tak té kupované se v obchodě obloukem vyhnete
A když nebudete mít šlehačku, mám vyzkoušenou i Lidlovskou kysanou smetanu 400ml + jogurt. F*



nahlásit
evik cahoun
(upraveno)
27. 8. 2014, 7:30
@Freny7
Já dělám jogurt+tvaroh a taky super
nahlásit