(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
domácí lučina, žervé
Potřebné ingredience
3 velké bílé jogurty 1 šlehačka ke šlehání sůl na dochucení: pažitka, křen, šunka, koření,...
Postup přípravy
V míse smíchat jogurty se šlehačkou, trochu osolit. Připravit si hlubší cedník s plátnem. Do mísy dáme cedník , na něj rozložíme plátno a nalijeme jogurtovou směs. Necháme přes noc vyplakat. Občas vylít vyteklou vodu.
Druhý den dochutit nebo nechat jenom tak a přendat do zavírací misky.
Druhý den dochutit nebo nechat jenom tak a přendat do zavírací misky.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

srandista
(upraveno)
9. 10. 2013, 15:38



nahlásit

Nanja
(upraveno)
5. 3. 2013, 20:25
Vyteklá "voda" je syrovátka!!! V žádném případě nevylévejte, je zdravá, můžete ji vypít, nebo s její pomocí zadělat vynikající chléb!!

nahlásit