(recept
si oblíbilo 7 návštěvníků)
Domácí žervé
Potřebné ingredience
500g jogurtu, 1/2 - 1 zakysaná smetana, ev. 1/2 kelímku šlehačky. Sůl, bylinky podle chuti (čerstvé, sušené, paprika, česneková sůl, křen, pesto,...). Cedník, plátýnko
Postup přípravy
Jogurt mírně osolíme a vyklopíme ho do cedníku, ve kterém je plátno a dáme do hrnce nebo mísy, kde cedník nedosahuje ke dnu. Zabalíme a necháme v lednici 24-48hod. Poté přidáváme dochutíme.
...
....
...
druhý den
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
kopretina123
(upraveno)
9. 2. 2013, 19:35
V jiném receptu zde se jogurt prošlehá se šlehačkou. Také to tam každý chválí.
li.za.rd
(upraveno)
11. 2. 2013, 7:02
@kopretina123
To může být také dobré. jen už né tak dietní...
Camilla
(upraveno)
9. 2. 2013, 19:12
Moc děkuji za tento báječný recept. Žervé je naprosto dokonalé, chuťově vynikající. No, jsem nadšená !!! Konečně jsem našla to, co mám ráda a s různou zeleninou je to dokonalé a zdravé !!!
banker
(upraveno)
25. 8. 2012, 11:40
Ano dělám a je to super, s česnekem i s mrkvičkou atd
irena49
(upraveno)
21. 8. 2012, 17:14
je to vynikající