Zobrazit přihlášovací formulář

Pomazánky

Přidat recept
(recept si oblíbilo 22 návštěvníků)

Domácí vepřovka

0.0
Domácí vepřovka

Potřebné ingredience

0,5 kg prorostlého bůčku(opravdu to chce tučnější kousek,aby se dalo dobře mazat),1 vetší cibule,sůl,vegeta,6 stroužků česneku



PÁLIVÁ VERZE:1 feferonka(neměla jsem,tak jsem dala 1 čl pálivé papriky

Postup přípravy

Do tlakového hrnce dáme maso nakrájené na malé kousky,posypeme cibulí(také na kostičky),posolíme,trochu vegetky,nahoru dáme kůže z bůčku(udělají glejt)a podlijeme trochou vody,aby bylo maso ponořené(kůže pod vodou být nemusí)-dusíme do měkka.Po odkrytí tlakáče si vyvaříme přebytečnou tekutinu(část tam nechte,aby nebyla pomazánka suchá).Přidáme česnek(feferonku,pokud chceme) a vidličkou rozmačkáme na pomazánku.Když toto množství nesníte hned,tak si dejte do skleničky a na 20 minut zavařte.

Tahle je manželova nejoblíbenější,tak snad bude chutnat i vám.Dobrou chuť!

takto to začíná

zredukovaná šťávička

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

P.A.V.L.A 1. 10. 2013, 18:16
(Y) (Y) (Y)
novackova 20. 9. 2013, 16:10
(Y) (Y) (Y) (F)
KABELKAK 14. 9. 2013, 13:34
*-)Prosím jak dlouho vaříte v tlakovém hrnci. Děkuji za odpověď. (plaz)
Murr2 20. 9. 2013, 15:59
@KABELKAK Zkuste asi na 10-15 minut...záleží na stáří masa ,-) dovařit to jde vždy (Y)
Kritik007 9. 9. 2013, 22:27
...... nechápu proč do tak dobrého domácího výrobku musí nějaký chytrák nasrat "VEGETKU" ......
Bromovka 30. 8. 2012, 23:23
Radko, mohu se blbě zeptat? Proč je ta kůže nahoře a vcelku, proč ji také nenakrájíte - má to nějaký zvláštní význam? Snad ji nevyhazujete... nebo se úplně rozvaří sama? Vrtá mi to hlavou, protože na druhém obrázku jsou vidět jen samé kostičky... Doufám, že mi nenapíšete, ať si TO VYZKOUŠÍM A UVIDÍM ,-) Já to teda plánuju vyzkoušet., jedla jsem kdysi na zabíjačce domácí paštiku, ale bylo to vlastně jen vařené namleté maso z ovaru se sádlem, dobře ochucené a zavařené do sklenic, ale dá se říct, že na to do teďka vzpomínám, jaká to byla dobrota!
Murr2 31. 8. 2012, 8:29
@Bromovka Martino,tu kůži potom opravdu vyhazuji (H) dávám ji tam jen kvůli rosolu,který kůže pustí...manžel mi totiž nejí křupky a kůže (proto ani kupovanou tlačenku) . Vy,pokud vám to nevadí,si tu kůži můžete třeba pomlít (F)
Bromovka 1. 9. 2012, 10:11
@Murr2 Jé, tak to mi se doma o opečenou rosolovatělou kůžičku pereme ,-) Asi to tam revnou nakrájím na kostičky, jdu právě za 2 minuty na to :-)
Murr2 1. 9. 2012, 15:33
@Bromovka tak doufám,že se dílo podařilo a vy mě nebudete proklínat (H)
Bromovka 13. 9. 2012, 11:36
@Murr2 Uvařeno, dojedeno (pl) Kdo má rád kůžičky, hezky všechno nakrájejte dohromady, ono se to krásně rozvaří a není pak třeba tolik sádlíčka, nechala jsem to šťavnatější a po vychladnutí sosík zrosolovatěl a i to dobře drželo na chlebu, mazala jsem to tam vidličkou, trochu jakoby rozmačkala a namazala! Zajímavé oživení našeho jídleníčku, díky (F)
Murr2 13. 9. 2012, 17:15
@Bromovka Martino,jsem moc ráda,že vám chutnalo |:o)
b.l.a.n.k.a. 22. 8. 2012, 11:17
Dobrý den, mohu se zeptat, jestli se to pak dá třeba i zavařit jako konzerva do sklenice? Popřípadě, nevíte jak? Děkuji
Murr2 22. 8. 2012, 11:38
@b.l.a.n.k.a. Dobrý den,Blani.To víte,že se to dá zavařit.Mám to napsané u receptu.Pomazánky dělám vždy více,aby se to oplatilo (F) a zbytek zavařím na 20minut.
b.l.a.n.k.a. 22. 8. 2012, 20:21
@Murr2 Já to necetla cele, dekuju
Murr2 23. 8. 2012, 8:58
@b.l.a.n.k.a. Nemáte zač (F)
Hyzule 21. 8. 2012, 20:51
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (L) (clamp)
laskonka333 21. 8. 2012, 11:12
vyskúšam (Y) (Y) (Y)
Murr2 21. 8. 2012, 18:24
@laskonka333 Soni,dejte pak vědět,jestli vám chutnalo (F)
sieta 21. 8. 2012, 9:58
Můžu se zeptat, jak dlouho to v tlakáči dusíte? A dělala jste i bez vegety? Tu nevlastním, ale myslím, že ten česnek, cibule a sůl to ochutí dobře i tak, ne? (F)
Murr2 21. 8. 2012, 10:29
@sieta Silvi,zkuste tak půl hodiny.Maso by se mělo rozpadat,aby šlo potom dobře mazat.Pokud ještě nebylo,tak zkuste raději pár minut přidat.Vegeta být nemusí ! (F)
Mach 3. 4. 2011, 17:53
Dobrý den Radko,včera jsem vepřovku udělala a musím říct je je fakt výborná (Y) (Y) (Y).
Murr2 4. 4. 2011, 15:59
@Mach Dobrý den,Zlatko.Jsem moc ráda,že vám pomazánka chutná |:o) |:o) |:o). Já se na ni chystám přes víkend , to bude zase pochoutka . Přeji vám pěkný den Radka (flower)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie