Domácí lučina podle M.Brydove

Potřebné ingredience
500g jogurtu a 180g zakysané smetany.
Postup přípravy

Pokud použijete i smetanu, smíchejte ji dobře s jogurtem. V této fázi můžete, ale nemusíte směs osolit.... pokud neosolíte, můžete hotovou Lučinu použít i nasladko.
Množství soli nechám na vás.... já prostě solila a ochutnávala....

Připravte si čistou utěrku nebo plínku a sklenici. Ideálně s víkem. Směs nalijte do utěrky vložené do sklenice.

Z jogurtu (případně směsi) bude odkapávat syrovátka. Na netu jsem četla, že se to má nechat venku na lince... ale já měla obavy, aby se to venku nezkazilo a tak jsem celou sklenici dala do lednice..

Druhý den je hotovo.... Odkapanou syrovátku nevylévejte, můžete ji použít na upečení chleba.
Z 680g směsi jsem získala cca 300g skvělé domácí Lučiny.
Navíc mám pocit, že i cenově jsem jinde... navíc když to srovnávám s Lučinou sametově smetanovou :-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu











































