Zobrazit přihlášovací formulář
MOUČNÍKY, POHÁRY
Vitacitové řezy

Vitacitové řezy

Potřebné ingredience

4 vejce, 20 g kakaa (nemusí být), 1,5 skleničky cukru, ½ skleničky vody, ½ skleničky oleje, 2 skleničky polohrubé mouky, 1 kypřící prášek

Postup přípravy

Utřeme žloutky s cukrem a kakaem, přidáme olej a vlažnou vodu, pak mouku s práškem do pečiva a sníh z bíllů. Pečeme při 180 oC 15-20 min.


krém
200 g másla
200 g…

Zobrazit více...
DORTY
BeBe dort s povidly

BeBe dort s povidly

Potřebné ingredience

3 - 4 balení BeBe sušenek, 5 zakysaných smetan, 1 lžíce moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, povidla, kakao nebo strouhaná čokoláda

Postup přípravy

Smícháme zakysanou smetanu, cukr a vanilkový cukr. Do dortové formy dáme vrstvu sušenek namazaných povidly, pak krém, opět namazané sušenky a krém a takto vrstvíme, dokud nám…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Kuře na jablkách

Kuře na jablkách

Potřebné ingredience

12 kuřecích kuřecích paliček nebo křídel nebo 4 stehna, 3 cibule, 3 jablka, černé pivo, grilovací koření, drcený kmín

Postup přípravy

Do pekáče dáme plátky cibule a na to plátky jablek. Kuřecí paličky okořeníme grilovacím kořením, dáme také na plech a posypeme drceným kmínem. Podlijeme černým pivem, pečeme na…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Kýta v bešamelu

Kýta v bešamelu

Potřebné ingredience

¾ kg vepřové kýty, 150 g žampionů (když nebudou čerstvé, je možné dát i sterilované), 1 cibule, 1 lžíce másla, ½ l mléka, 2 lžíce hladké mouky, špetka muškátového oříšku, 150 g nastrouhaného tvrdého sýra (např. eidam), olej, sůl

Postup přípravy

Kýtu nakrájíme na kousky, cibuli nadrobno, žampióny na kousky, osolíme a vše dáme do olejem vymazaného pekáče. Zalijeme bešamelem a pečeme v troubě při 200 oC cca 1 hod až je maso…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Bábovka z majolky

Bábovka z majolky

Potřebné ingredience

25 dkg cukru, 4 žloutky, 8 lžic vody, majolka (vanička), 4 bílky, 25 dkg polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 1 vanilka, kakao

Postup přípravy

Cukr a vanilku utřeme se žloutky, přidáme majolku, vodu, sníh z bílků a nakonec mouku smíchanou s práškem do pečiva. 1/3 těsta odebereme a smícháme s kakaem. Do vymazané formy…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Vinná klobása na černém pivu

Vinná klobása na černém pivu

Potřebné ingredience

1 kg vinné klobásy, 200 g anglické slaniny, 2 větší cibule, 3-4 stroužky česneku, olej, sůl a pepř, 200 g rajčatového protlaku, 200 ml černého piva, 2 lžíce cukru

Postup přípravy

Z vinné klobásy stočíme deset středně velkých šneků a sepneme je špejlí. Pak je z obou stran krátce osmahneme na oleji a dáme do pekáčku. Do stejné pánve dáme slaninu nakrájenou…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Čočka se šunkou a rajčaty

Čočka se šunkou a rajčaty

Potřebné ingredience

čočka , 150 g šunky, 2 cibule , 3 rajčata, česnek, olej, pepř, sůl

Postup přípravy

Čočku namočíme na 2 hod. a uvaříme. Cibuli nakrájenou nadrobno osmažíme, přidáme spařená, oloupaná a na kousky nakrájená rajčata, pokrájenou šunku, česnek a dusíme až rajčata…

Zobrazit více...

Kategorie