(recept
si oblíbilo 8 návštěvníků)
Kýta v bešamelu

Potřebné ingredience
¾ kg vepřové kýty, 150 g žampionů (když nebudou čerstvé, je možné dát i sterilované), 1 cibule, 1 lžíce másla, ½ l mléka, 2 lžíce hladké mouky, špetka muškátového oříšku, 150 g nastrouhaného tvrdého sýra (např. eidam), olej, sůl
Postup přípravy
Kýtu nakrájíme na kousky, cibuli nadrobno, žampióny na kousky, osolíme a vše dáme do olejem vymazaného pekáče. Zalijeme bešamelem a pečeme v troubě při 200 oC cca 1 hod až je maso měkké. Asi ¼ hod. před koncem pečení posypeme nastrouhaným sýrem.
Bešamel:
Rozpustíme máslo, přidáme mouku, zalijeme mlékem a za stálého míchání necháme zhoustnout. Dochutíme solí a muškátovým oříškem (pozor! je hodně výrazný, dáváme ho jen málo).
Bešamel:
Rozpustíme máslo, přidáme mouku, zalijeme mlékem a za stálého míchání necháme zhoustnout. Dochutíme solí a muškátovým oříškem (pozor! je hodně výrazný, dáváme ho jen málo).
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé