Zobrazit přihlášovací formulář
ZAVAŘENINY
Bezová marmeláda

Bezová marmeláda

Potřebné ingredience

40 květů bezu bez stopek\r\n1,5 l vody svařit - vychladit\r\n2 vymačkané limetky nebo 1 citron\r\n1 pektogel\r\n1x želírujicí cukr 3v1

Postup přípravy

40 květů bezu bez stopek, opláchneme pod tekoucí vodou, abychom se zbavili nečistot.\r\n\r\nSvaříme si 1,5l vody - vychladíme a nalijeme na bezové květy.\r\n\r\nNecháme 2 dny…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Celozrnné Kaiserky

Celozrnné Kaiserky

Potřebné ingredience

250 ml vody, 3 lžíce olivového nebo slunečnicového oleje, 1,5 lžičky soli, 1 lžička cukru, 2 lžičky kmínu, 200 g pšeničné celozrnné mouky, 11dkg pšeničné hladké mouky, 100 g žitné celozrnné mouky, 1 lžička sušeného nebo 1/4 čerstvého droždí.

Postup přípravy

Domácí pekárna zadělala těsto, pak jsem nechala ještě 20min pod utěrkou kynout a pak jsem udělala bochánky, na které jsem použila razítko na kaiserky, pomašlovala vejcem, posypala…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
KARLOVARSKÉ KNEDLÍKY+++

KARLOVARSKÉ KNEDLÍKY+++

Potřebné ingredience

6-7 starších rohlíků nakrájené na kostičky ,4 vejce bílky oddělit od žloutků,petržel nebo na krájenou třeba šunku na malé kousky,2 lžíce oleje ,5 dkg polohrubé mouky,5 dkg dětské krupičky,cca 210 ml mléka,sůl.....

Postup přípravy

Vejce s mlékem rozšleháme nalijeme na nakrájené rohliky aby se vejce s mlékem nasálo do rohlíků přidáme olej ,mouku,krupičku bud petrželku nebo tu šunku opatrně promícháme a…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
VÁNOČKA +++

VÁNOČKA +++

Potřebné ingredience

1 vejce ,250 ml vlažné vody nebo mléka ,5 dkg másla,40 dkg hladké mouky,10 dkg polohrubé mouky ,10 dkg cukr krupice,1 sušené kvasnice, strouhaná kůra ,špetka soli,1vejce na potření .......

Postup přípravy

Do domácí pekárny dáme nejprve tekuté suroviny: vlažnou vodu, rozpuštěné zchladlé máslo, rozkvedlaný jedno celé vejce. Dál přidáme hladkou a polohrubou mouku, do jednoho rohu…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
VLÁČNÁ OŘECHOVÁ BÁBOVKA  +++

VLÁČNÁ OŘECHOVÁ BÁBOVKA +++

Potřebné ingredience

250 ml vlažného mléka ,150 ml slunečnicového oleje ,2 vejce ,1 lžička citronové štávy,1 vanilkový cukr,20 dkg hladké mouky,22 dkg polohrubé mouky,1 prášek do pečiva,hrst nastrouhaných ořechů,4 čtverečky hořké čokolády,20 dkg cukr krupice.kakao

Postup přípravy

Do pekárny dáme vše tekuté ,potom sypké mouky smíchané s práškem do pečiva ,do jednoho rohu ořechy do druhého cukr a strouhanou čokoládu .Zapnem program dort a necháme míchat cca…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
CELOZRNNÁ PIZZA +++

CELOZRNNÁ PIZZA +++

Potřebné ingredience

150 g celozrnné pšeničné mouky,150 g celozrnné žitné mouky,50 g hladké mouky,260 ml vlažné vody,2 lžičky sušených kvasnic,1 lžička hnědého cukru,2 lžíce oleje,1 lžička soli...

Postup přípravy

Do pekárny dáme tekuté potom sypké do jednoho rohu cukr do druhého sůl do prostředka do mouky uděláme důlek a dáme kvasnice a zahrnem .Zapnem program příprava těsta .Až je těsto…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Dalamánky +++

Dalamánky +++

Potřebné ingredience

250ml vlažné vody,100 ml oleje,2 lžičky soli,2 lžičky drceného kmínu,60g žitné mouky,120g Grahamové mouky ,280g hladké mouky ,2 lžičky hnědého cukru ,1 sušené kvasnice,semínka podle chuti lněné semínka, sezamové semínka,hrubozrnná sůl…..

Postup přípravy

Nejprve dáme do pekárny tekuté + kmin a potom sypké do mouky uděláme důlek do důlku dáme kvasnice a zahrneme.Do jednoho rohu dáme cukr do druhého sůl.Zapneme program příprava…

Zobrazit více...
DORTY
Dort pro Jarečka

Dort pro Jarečka

Potřebné ingredience

PEKLA SOUSEDKA

DOMÁCÍ PEKÁRNY
Pivní chleba s chlebovou a žitnou moukou +++

Pivní chleba s chlebovou a žitnou moukou +++

Potřebné ingredience

350 ml piva,140 ml vlažné vody,3 kávové lžičky drceného kmínu,1 lžíce soli,500 g hladké (chlebové) mouky ,150 g žitné chlebové mouky,1 sypké kvasnice a +1 lžička ,

Postup přípravy

Připravíme si všechny ingredience. Pamatujeme na to, že pivo musí mít pokojovou teplotu.

Do pekárny dáme prvně vše tekuté (pivo, vlažnou vodu), potom nasypeme sůl i kmín a…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Rybízová marmeláda  +++

Rybízová marmeláda +++

Potřebné ingredience

3 kg natrhaného pomletého rybízu....1x gelfix 2:1..... 50 dkg cukru krystal....2 lžičky kyseliny citronové .....

Postup přípravy

Rybíz natrháme obereme od štopěk,propláchneme a necháme okapat ,potom ho na masovém mlýnku pomeleme.Dáme do většího kastrolku a na mírném ohni vaříme cca 20 minut pořád mícháme …

Zobrazit více...

Kategorie