(recept
si oblíbilo 10 návštěvníků)
Pivní chleba s chlebovou a žitnou moukou +++

Potřebné ingredience
350 ml piva,140 ml vlažné vody,3 kávové lžičky drceného kmínu,1 lžíce soli,500 g hladké (chlebové) mouky ,150 g žitné chlebové mouky,1 sypké kvasnice a +1 lžička ,
Postup přípravy
Připravíme si všechny ingredience. Pamatujeme na to, že pivo musí mít pokojovou teplotu.
Do pekárny dáme prvně vše tekuté (pivo, vlažnou vodu), potom nasypeme sůl i kmín a dále přidáme mouky. Doprostřed mouky uděláme důlek, vložíme kvasnice a zahrneme moukou. Pokud by těsto lepilo, při prvním signále přidáme trošku mouky. Nyní zapneme program KLASIK, velikost 2, střední pečení a pekárna se postará o zbytek.
Do pekárny dáme prvně vše tekuté (pivo, vlažnou vodu), potom nasypeme sůl i kmín a dále přidáme mouky. Doprostřed mouky uděláme důlek, vložíme kvasnice a zahrneme moukou. Pokud by těsto lepilo, při prvním signále přidáme trošku mouky. Nyní zapneme program KLASIK, velikost 2, střední pečení a pekárna se postará o zbytek.

na řez

dnešní

nakrájený
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

Monísek68
(upraveno)
8. 10. 2013, 20:23
Dobrý večer , ráda bych věděla jak máte velkou pekárnu. Já mam jen do 1kg, tak nevím jestli se vejde? Děkuji Monika


nahlásit

Anturka
(upraveno)
8. 10. 2013, 21:22
@Monísek68
Dobrý večer Moni, mám dvouhákovou Etu Siestu a chleba udělám velikost 0.75 kg a nebo 1.30 kg
nahlásit
laskonka333
(upraveno)
9. 9. 2013, 16:53

nahlásit

Anturka
(upraveno)
9. 9. 2013, 20:34
@laskonka333
diky

nahlásit
SusieJ
(upraveno)
9. 9. 2013, 12:16
jsem dneska trochu mimo, co znamená "a +1 lžička "
nahlásit

Anturka
(upraveno)
9. 9. 2013, 14:43
@SusieJ
Zuzi ,dala jsem jedny sypké kvasnice na 50 dkg mouky a k tomu ještě 1 lžičku z jiného sáčku navic ale nemusíš

nahlásit
SusieJ
(upraveno)
9. 9. 2013, 15:29
@Anturka
díky moc, myslela jsem si to ale nebyla jsem si jistá
nahlásit

Anturka
(upraveno)
9. 9. 2013, 20:30
@SusieJ
nemáš zač
nahlásit