(recept
si oblíbilo 113 návštěvníků)
KMÍNOVÝ CHLEBA, nejlepší jaký znám
Potřebné ingredience
320ml vody, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžíce jablečného octa (dávám obyčejný ), 250g pšeničné chlebové mouky, 250g žitné chlebové mouky, 1 lžička cukru, 2 lžičky soli, 1lžička suš. droždí nebo 1/4 čerstvých , 2 lžičky kmínu ( místo kmínu můžeme dát semínka, ty se dávají až po 30 min. zvuk. signál, lépe se zpracuje
Postup přípravy
Dáme do pekárny v uvedeném pořadí. Program BASIC (1). Cukr, sůl a kmín dávám do různých rohů aby nebyly u sebe. Drozdí dávám do středu do menšího důlku.
Nechat chladnout na mřížce a zabalit do utěrky, aby neokoral. Krájet až vystydne jinak žmolkovatí.
Nechat chladnout na mřížce a zabalit do utěrky, aby neokoral. Krájet až vystydne jinak žmolkovatí.
jiný pohled
na řezu
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
milaz
(upraveno)
21. 3. 2011, 13:54
právě chlebík dopečený, je to mňamka, přidala jsem slunečnicové a dýňové semínka a sezam.Už se těším jak si k večeři dáme. Díky za receptík Míla
vevercak78
(upraveno)
10. 2. 2010, 10:33
**Pavka**
(upraveno)
6. 1. 2010, 22:35
Evi, chlebík je vynikající . Byl to můj první výtvor a hned se povedl a také téměř hned zmizel . Díky moc za recept, ukládám si ho do oblíbených Pavla
kalimera
(upraveno)
23. 10. 2009, 12:31
Evi, děkuji za recept . Chlebík je vynikající .
šumafka
(upraveno)
6. 4. 2009, 14:46
Moc dobrý chleba. Nakynul tak, že lezl z pekárny. Dala jsem ještě 1 lžičku sušeného, žitného kvásku a v rodině byla velká spokojenost!!!!
lidare
(upraveno)
18. 3. 2009, 22:11
Teď jsem takový dopekla,ještě jsem přidala trošku vařeného bramboru,je dobrý
aweii
(upraveno)
22. 3. 2009, 19:23
@lidare
Lído jsem moc ráda, že chlebík chutnal . S tím bramborem je to dobrý nápad, určitě vyzkouším. Přeji pěkný večer pápa
verusa
(upraveno)
18. 3. 2009, 22:06
Ahoj, ráda bych tento chlebík zkusila. Mám novou pekárnu a ještě s ní neumím. Můžu na ní nastavit 3 velikosti chleba 750 g , 1000 g a 1250 g. Pro jak velký chlebík je tento recept? Díky moc za radu.
aweii
(upraveno)
22. 3. 2009, 19:21
@verusa
Ahoj Verunko, promin že píšu tak dlouho, ale nestíhám. Já bych asi nastavila tech 100g ale to o něco míň. Snad se podaří a bude chutnat, jinak ještě lepší chlebík je ten vychytaný nebo celozrnný co mám u sebe v receptech.Měj se krásně papa
lidare
(upraveno)
18. 3. 2009, 22:13
@verusa
Veroniko,myslím že je to velikost 750 gr.
Michaela128
(upraveno)
19. 2. 2009, 23:12
Tento chlebík se mi poprvé moc nepovedl , byl jakoby sražený, ale při druhém pokusu jsem dala místo sušeného droždí 1/4 kostičky čerstvého a výsledek byl BEZVADNÝ , opravdu moc dobrý chleba, který chutná doma všem . Díky za další bezva recept , Míša
aweii
(upraveno)
23. 2. 2009, 12:43
@Michaela128
Míšo jak už jsem psala v předchozím komentáři jsem moc ráda, že jste to nevzdala a vyzkoušela znovu a povedlo se . jsem za to moc ráda. Mějte se krásně papa
Vlčicee
(upraveno)
3. 2. 2009, 16:30
Tak tenhle chleba je opravdu NEJlepší. Ostatní mi přijdou všechny jako toastové, ale tenhle se hodně podobá kupovanému, moc jsme si pochutnali.
aweii
(upraveno)
4. 2. 2009, 12:28
@Vlčicee
Luci moc děkuji, jsem ráda, že jste si pochutnali. My taky moc nemusíme ty toustové, občas ho udělám a z něj si pak děláme topinky v topinkovači. Pokud jste nezkoušela, tak zkuste v mých receptech ten vychytaný chlebík, ten bych řekla, že je ještě lepší, nám chutná nejvíc. Mějte krásný den papa
Dadia
(upraveno)
2. 2. 2009, 12:50
Dobrý den, Evi k tomuhle chlebíku lze napsat jediné... úúúúúžasnýýýýý Děkuju za receptík
aweii
(upraveno)
2. 2. 2009, 19:50
@Dadia
Dobrý večer Ráďo, moc děkuji za skvělý komentářík jsem moc ráda, že chutnal. Děkuji za smajlíčky jsou super, udělaly mi velikou radost. Mějte se krásně
Tobia
(upraveno)
21. 1. 2009, 11:26
Hezký den, je možné sušené droždí nahradit čerstvým? Nemáte vyzkoušeno? Pokud ano, v jakém poměru, prosím. Chci tento recept vyzkoušet jako náš úplně první v domácí pekárně, tak nemám žádné zkušenosti. Děkuji! Naďa
aweii
(upraveno)
21. 1. 2009, 12:01
@Tobia
Naďenko určitě je to možné dávat jak sušené tak i čerstvé. Já používám jen sušené. Podle jedné maminky je poměr 1 lžičky suš. kvasnic = 1/4 čerstvých. Přidala jsem to i do receptu. Jsem ráda, že chcete vyzkoušet můj chlebík, přeji Vám ať se povede a chutná. Moje první 3 chlebíky, když jsem dělala tak nebyly moc k jídlu . Ale teď už se daří a jde to. Krásný den
Zrušený účet
(upraveno)
19. 1. 2009, 18:18
Evi, musím jedině pochválit. Už jsem podle MMB dělala hodně receptů s přívlastkem NEJ, spousta mě zklamala. Ale váš kmínový si nej... zaslouží
aweii
(upraveno)
19. 1. 2009, 19:39
@
Zdeničko jsem ráda, že ten můj Vás nezklamal . Děkuji za krásný a miloučký komentář, moc mě poděšil, děkuji . Jestli chcete tak koukněte ke mně do receptů a mám tam vychytaný chlebík a ten je ještě lepší než tento kmínový . Hezký večer
DANINEC
(upraveno)
18. 1. 2009, 14:25
Dnes jsme měly k snídani a je fakticky výborný určitě u něj zůstaneme,je to teprve druhý co nám nejvíce chutná a že jsem se jich navyzkoušely Moc díky za recept a všem D O P O R U Č U J I vyzkoušet
aweii
(upraveno)
18. 1. 2009, 16:48
@DANINEC
Dani moc děkuji za miloučky komentářík, jsem ráda, že chlebík má i u Vás úspěch. Taky jsem už vyzkoušela docela dost druhů a máme asi taky jen dva oblíbené. Ještě vyzkoušejte u mě v receptech ten vychytaný chlebík, ten bych řekla, že je ještě lepší jak ten kmínový. Ještě se chci zeptat jaký máte oblíbený chlebík, že bych ho ráda vyzkoušela. tak mi prosím pošlete receptík, budu ráda. Přeji krásný večer
DANINEC
(upraveno)
19. 1. 2009, 15:42
@aweii
Evičko,tak právě se mi hněte ten "Vychytaný" chlebík,takže potom pisnu já jsem z pekárny nadšená,ještě se nezastavila ten druhý chlebíček co nám tak chutná je od Janičky http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=24547 tak vyzkoušejte je to příjemná změna tenhle chlebík
aweii
(upraveno)
19. 1. 2009, 18:42
@DANINEC
Dani tak doufam, že se chlebík povede a hlavně, aby Vám chutnal. Ten od Janičky jsem už zkoušela, ale cibuli moc nemám ráda, myslela jsem, že mi tam vadit nebude, ale vadila. Ale jinak byl dobrý. Příště tam nedám tu cibuli. . Tak budu čekat na hodnocení toho vychytaného chlebíku. Přeju krásný večer
mata73
(upraveno)
16. 1. 2009, 16:04
Evi, tak jsem upekla.Chlebík je výborný je to druh chlebíku, kterého se člověk jen tak nepřejí .moc nám chutná.děkuji za recept mějte se krásně Markéta
aweii
(upraveno)
16. 1. 2009, 21:03
@mata73
Markétko těší mně, že i Vám chlebík chutná a nezklamal . Já chlebíky hodně střídám a experimentuju, ale vždycky se vrátím právě k tomu to a ještě k tomu, co mam v receptech ten je ještě lepší. Krásný večer
mata73
(upraveno)
16. 1. 2009, 21:24
@aweii
Evi, myslíte ten tradičná, nebo ten vychytaný, že bych ještě vyzkoušela markéta
aweii
(upraveno)
16. 1. 2009, 21:31
@mata73
Ten vychytaný, je opravdu dobrý, chutná i mému tatkovi, kterému jinak chleby z pekárny nechutnají. Pak dejte vědět jak chutnalo. Papa
mata73
(upraveno)
17. 1. 2009, 11:42
@aweii
Evi děkuji, vyzkouším a dám vědět papa
knedlajs
(upraveno)
14. 1. 2009, 21:56
Zdravím, já sem přidala ještě kousek slaninky kuli chlapovi, kerý má ze sladkého nejraděj uzený a taky super, ta vůně po domě je úžasná :o)
knedlajs
(upraveno)
14. 1. 2009, 21:56
Zdravím, já sem přidala ještě kousek slaninky kuli chlapovi, kerý má ze sladkého nejraděj uzený a taky super, ta vůně po domě je úžasná :o)
aweii
(upraveno)
15. 1. 2009, 12:10
@knedlajs
Věruško, to je opravdu dobrá obměna děkuji za tip, určitě taky někdy s uzeným vyzkouším, to bude určitě ještě lepší chlebík . Krásný den
BlankaP75
(upraveno)
14. 1. 2009, 18:11
Paní Evo chleba jedna báseň ,Tatínek vzkazuje že super a že kdyby jste všechno uměla tak dobře jako ten chléb, že by si vás i vzal S pozdravem a sdíky B. Příkaská
aweii
(upraveno)
15. 1. 2009, 8:42
@BlankaP75
Blani děkuji za milý komentář ,asi se začnu červenat, jsem moc ráda, že chlebík chutnal. Děkuji za chválu od tatínka a, že pozdravujj . Přeju krásný den papa :-
lenadv
(upraveno)
13. 1. 2009, 21:26
Mám dotaz, můžu to udělat z celozrnné pšeničné a celozrnné žitné mouky? Jsem stále začátečník, tak tápu a radši se zeotám, nerada bych to zkazila
aweii
(upraveno)
14. 1. 2009, 10:13
@lenadv
Leni s celozrnymi moukami jsem to nezkoušela. tak Vám neřeknu. Celozrná mouká není tak jemná, je asi na větší kousky. Ale myslím si, že to asi nahradit pujde. Pokud vyzkoušíš tak pak napiš jak se povedlo Krásný den
Elizza
(upraveno)
12. 1. 2009, 9:44
Ahoj Evičko.Včere jsem dělala chleba podle tvého receptu,je super,moc dobrý. Určitě budu dělat častěji.Uždibovala jsem ho ještě horkej,nechtělo se mi čekat až vychladne.Díky za recept a měj se krásně.
aweii
(upraveno)
12. 1. 2009, 19:27
@Elizza
Ahoj Ivetko jsem ráda, že i ty jsi vyzkoušela. Já taky ráda uždibuju teplej mi chutná ještě víc a hlavně se nemůžu dočkat, chuť je větší .I ty se měj krásně papa
Elvela
(upraveno)
11. 1. 2009, 18:53
ten je mňaminkový ,odpoledne jsem ho vytáhla z pekárny a teď už nejni,jedli ho jen tak bez ničeho ,jen jsem nedala kmín,ale slunečnici . Je super jemňoučký....díky za bezva receptík
aweii
(upraveno)
12. 1. 2009, 9:14
@Elvela
Miluško nemáš vůbec za co. děkuji za hezký komentář, jsem ráda, že Vám chutnal. U nás taky vede . Dnes si chci nakoupit různá semínka at je taky občas změna . Přeju krásný i když mrazivý den