Zobrazit přihlášovací formulář

Domácí pekárny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 113 návštěvníků)

KMÍNOVÝ CHLEBA, nejlepší jaký znám

0.0
KMÍNOVÝ CHLEBA, nejlepší jaký znám

Potřebné ingredience

320ml vody, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžíce jablečného octa (dávám obyčejný ), 250g pšeničné chlebové mouky, 250g žitné chlebové mouky, 1 lžička cukru, 2 lžičky soli, 1lžička suš. droždí nebo 1/4 čerstvých , 2 lžičky kmínu ( místo kmínu můžeme dát semínka, ty se dávají až po 30 min. zvuk. signál, lépe se zpracuje

Postup přípravy

Dáme do pekárny v uvedeném pořadí. Program BASIC (1). Cukr, sůl a kmín dávám do různých rohů aby nebyly u sebe. Drozdí dávám do středu do menšího důlku.
Nechat chladnout na mřížce a zabalit do utěrky, aby neokoral. Krájet až vystydne jinak žmolkovatí.

jiný pohled

na řezu

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

milaz 21. 3. 2011, 13:54
(Y) (Y) právě chlebík dopečený, je to mňamka, přidala jsem slunečnicové a dýňové semínka a sezam.Už se těším jak si k večeři dáme. Díky za receptík (L) (clamp) Míla :-)
vevercak78 10. 2. 2010, 10:33
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
**Pavka** 6. 1. 2010, 22:35
Evi, chlebík je vynikající (Y) (Y). Byl to můj první výtvor a hned se povedl a také téměř hned zmizel :-) :-) :-). Díky moc za recept, ukládám si ho do oblíbených (clamp) (clamp) (clamp)Pavla (L)
kalimera 23. 10. 2009, 12:31
Evi, děkuji za recept |:o). Chlebík je vynikající (Y).
šumafka 6. 4. 2009, 14:46
Moc dobrý chleba. Nakynul tak, že lezl z pekárny. Dala jsem ještě 1 lžičku sušeného, žitného kvásku a v rodině byla velká spokojenost!!!!
lidare 18. 3. 2009, 22:11
Teď jsem takový dopekla,ještě jsem přidala trošku vařeného bramboru,je dobrý (clamp)
aweii 22. 3. 2009, 19:23
@lidare Lído jsem moc ráda, že chlebík chutnal (zajic). S tím bramborem je to dobrý nápad, určitě vyzkouším. Přeji pěkný večer pápa (hello) (flower)
verusa 18. 3. 2009, 22:06
Ahoj, ráda bych tento chlebík zkusila. Mám novou pekárnu a ještě s ní neumím. Můžu na ní nastavit 3 velikosti chleba 750 g , 1000 g a 1250 g. Pro jak velký chlebík je tento recept? Díky moc za radu. :-$
aweii 22. 3. 2009, 19:21
@verusa Ahoj Verunko, promin že píšu tak dlouho, ale nestíhám. Já bych asi nastavila tech 100g ale to o něco míň. Snad se podaří a bude chutnat, jinak ještě lepší chlebík je ten vychytaný nebo celozrnný co mám u sebe v receptech.Měj se krásně papa
lidare 18. 3. 2009, 22:13
@verusa Veroniko,myslím že je to velikost 750 gr. :-)
Michaela128 19. 2. 2009, 23:12
Tento chlebík se mi poprvé moc nepovedl :-S, byl jakoby sražený, ale při druhém pokusu jsem dala místo sušeného droždí 1/4 kostičky čerstvého a výsledek byl BEZVADNÝ (Y) (Y) (Y), opravdu moc dobrý chleba, který chutná doma všem :-) :-) :-) (C). Díky za další bezva recept (Y) (Y) (Y) (F) (F) (F), Míša
aweii 23. 2. 2009, 12:43
@Michaela128 Míšo jak už jsem psala v předchozím komentáři jsem moc ráda, že jste to nevzdala a vyzkoušela znovu a povedlo se (Y) (Y). jsem za to moc ráda. Mějte se krásně papa
Vlčicee 3. 2. 2009, 16:30
Tak tenhle chleba je opravdu NEJlepší. Ostatní mi přijdou všechny jako toastové, ale tenhle se hodně podobá kupovanému, moc jsme si pochutnali.
aweii 4. 2. 2009, 12:28
@Vlčicee Luci moc děkuji, jsem ráda, že jste si pochutnali. (zajic) (zajic) :-) :-) My taky moc nemusíme ty toustové, občas ho udělám a z něj si pak děláme topinky v topinkovači. Pokud jste nezkoušela, tak zkuste v mých receptech ten vychytaný chlebík, ten bych řekla, že je ještě lepší, nám chutná nejvíc. Mějte krásný den papa (hello) (hello) (child1)
Dadia 2. 2. 2009, 12:50
Dobrý den, Evi (F) (F) (F) (F) (F) k tomuhle chlebíku lze napsat jediné... úúúúúžasnýýýýý (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (hotdog) (hotdog) (hotdog) (hotdog) (hotdog) Děkuju za receptík (L) (L) (L) (L) (L) (hello)
aweii 2. 2. 2009, 19:50
@Dadia Dobrý večer Ráďo, moc děkuji za skvělý komentářík (L) (L) jsem moc ráda, že chutnal. Děkuji za smajlíčky ;-) ;-) jsou super, udělaly mi velikou radost. Mějte se krásně (hello) (hello)
Tobia 21. 1. 2009, 11:26
Hezký den, je možné sušené droždí nahradit čerstvým? Nemáte vyzkoušeno? Pokud ano, v jakém poměru, prosím. Chci tento recept vyzkoušet jako náš úplně první v domácí pekárně, tak nemám žádné zkušenosti. Děkuji! Naďa
aweii 21. 1. 2009, 12:01
@Tobia Naďenko určitě je to možné dávat jak sušené tak i čerstvé. Já používám jen sušené. Podle jedné maminky je poměr 1 lžičky suš. kvasnic = 1/4 čerstvých. Přidala jsem to i do receptu. Jsem ráda, že chcete vyzkoušet můj chlebík, přeji Vám ať se povede a chutná. Moje první 3 chlebíky, když jsem dělala tak nebyly moc k jídlu +o( +o(. Ale teď už se daří a jde to. (Y) (Y) Krásný den (hello) (hello) (flower)
Zrušený účet 19. 1. 2009, 18:18
Evi, musím jedině pochválit. Už jsem podle MMB dělala hodně receptů s přívlastkem NEJ, spousta mě zklamala. Ale váš kmínový si nej... zaslouží |:o) |:o) |:o)
aweii 19. 1. 2009, 19:39
@ Zdeničko jsem ráda, že ten můj Vás nezklamal :-). Děkuji za krásný a miloučký komentář, moc mě poděšil, děkuji (L). Jestli chcete tak koukněte ke mně do receptů a mám tam vychytaný chlebík a ten je ještě lepší než tento kmínový (Y). Hezký večer (hello) (flower)
DANINEC 18. 1. 2009, 14:25
(L) (L) (L) (L) (L) Dnes jsme měly k snídani a je fakticky výborný (jidlo) určitě u něj zůstaneme,je to teprve druhý co nám nejvíce chutná :-p :-p :-p :-p :-p a že jsem se jich navyzkoušely +o( Moc díky za recept a všem (F)D (F)O (F)P (F)O (F)R (F)U (F)Č (F)U (F)J (F)I (F) vyzkoušet (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
aweii 18. 1. 2009, 16:48
@DANINEC Dani moc děkuji za miloučky komentářík, jsem ráda, že chlebík má i u Vás úspěch. :-) Taky jsem už vyzkoušela docela dost druhů a máme asi taky jen dva oblíbené. Ještě vyzkoušejte u mě v receptech ten vychytaný chlebík, ten bych řekla, že je ještě lepší jak ten kmínový. Ještě se chci zeptat jaký máte oblíbený chlebík, že bych ho ráda vyzkoušela. tak mi prosím pošlete receptík, budu ráda. Přeji krásný večer (hello) (flower)
DANINEC 19. 1. 2009, 15:42
@aweii Evičko,tak právě se mi hněte ten "Vychytaný" chlebík,takže potom pisnu (radost) (radost) já jsem z pekárny nadšená,ještě se nezastavila ;-) ;-) ;-) ;-) ten druhý chlebíček co nám tak chutná je od Janičky http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=24547 tak vyzkoušejte je to příjemná změna tenhle chlebík :-p :-p :-p :-p :-p
aweii 19. 1. 2009, 18:42
@DANINEC Dani tak doufam, že se chlebík povede a hlavně, aby Vám chutnal. Ten od Janičky jsem už zkoušela, ale cibuli moc nemám ráda, myslela jsem, že mi tam vadit nebude, ale vadila. Ale jinak byl dobrý. Příště tam nedám tu cibuli. :-p. Tak budu čekat na hodnocení toho vychytaného chlebíku. Přeju krásný večer (hello)
mata73 16. 1. 2009, 16:04
Evi, tak jsem upekla.Chlebík je výborný (Y)je to druh chlebíku, kterého se člověk jen tak nepřejí :-).moc nám chutná.děkuji za recept (F)mějte se krásně Markéta (L)
aweii 16. 1. 2009, 21:03
@mata73 Markétko těší mně, že i Vám chlebík chutná a nezklamal :-). Já chlebíky hodně střídám a experimentuju, ale vždycky se vrátím právě k tomu to a ještě k tomu, co mam v receptech ten je ještě lepší. (zajic) Krásný večer (hello) (flower)
mata73 16. 1. 2009, 21:24
@aweii Evi, myslíte ten tradičná, nebo ten vychytaný, že bych ještě vyzkoušela (F)markéta
aweii 16. 1. 2009, 21:31
@mata73 Ten vychytaný, je opravdu dobrý, chutná i mému tatkovi, kterému jinak chleby z pekárny nechutnají. Pak dejte vědět jak chutnalo. Papa (flower) (child1) (hello)
mata73 17. 1. 2009, 11:42
@aweii Evi děkuji, vyzkouším a dám vědět papa
knedlajs 14. 1. 2009, 21:56
Zdravím, já sem přidala ještě kousek slaninky kuli chlapovi, kerý má ze sladkého nejraděj uzený a taky super, ta vůně po domě je úžasná :o)
knedlajs 14. 1. 2009, 21:56
Zdravím, já sem přidala ještě kousek slaninky kuli chlapovi, kerý má ze sladkého nejraděj uzený a taky super, ta vůně po domě je úžasná :o)
aweii 15. 1. 2009, 12:10
@knedlajs Věruško, to je opravdu dobrá obměna (zajic) děkuji za tip, určitě taky někdy s uzeným vyzkouším, to bude určitě ještě lepší chlebík :-). Krásný den (hello) (flower)
BlankaP75 14. 1. 2009, 18:11
Paní Evo chleba jedna báseň (Y),Tatínek vzkazuje že super a že kdyby jste všechno uměla tak dobře jako ten chléb, že by si vás i vzal (zajic)S pozdravem a sdíky B. Příkaská
aweii 15. 1. 2009, 8:42
@BlankaP75 Blani děkuji za milý komentář (L),asi se začnu červenat, jsem moc ráda, že chlebík chutnal. Děkuji za chválu od tatínka a, že pozdravujj ;-). Přeju krásný den papa :-
lenadv 13. 1. 2009, 21:26
Mám dotaz, můžu to udělat z celozrnné pšeničné a celozrnné žitné mouky? *-) Jsem stále začátečník, tak tápu a radši se zeotám, nerada bych to zkazila ;-)
aweii 14. 1. 2009, 10:13
@lenadv Leni s celozrnymi moukami jsem to nezkoušela. tak Vám neřeknu. Celozrná mouká není tak jemná, je asi na větší kousky. Ale myslím si, že to asi nahradit pujde. Pokud vyzkoušíš tak pak napiš jak se povedlo (zajic) Krásný den (hello) (flower)
Elizza 12. 1. 2009, 9:44
Ahoj Evičko.Včere jsem dělala chleba podle tvého receptu,je super,moc dobrý. Určitě budu dělat častěji.Uždibovala jsem ho ještě horkej,nechtělo se mi čekat až vychladne.Díky za recept a měj se krásně. (clamp) (L) (hello) (hello)
aweii 12. 1. 2009, 19:27
@Elizza Ahoj Ivetko jsem ráda, že i ty jsi vyzkoušela. Já taky ráda uždibuju (zajic) teplej mi chutná ještě víc a hlavně se nemůžu dočkat, chuť je větší (zajic) :-).I ty se měj krásně papa (hello) (flower)
Elvela 11. 1. 2009, 18:53
ten je mňaminkový (Y) (Y) (Y) (Y),odpoledne jsem ho vytáhla z pekárny a teď už nejni,jedli ho jen tak bez ničeho |:o),jen jsem nedala kmín,ale slunečnici :-$. Je super jemňoučký....díky za bezva receptík (L)
aweii 12. 1. 2009, 9:14
@Elvela Miluško nemáš vůbec za co. děkuji za hezký komentář, jsem ráda, že Vám chutnal. U nás taky vede (zajic). Dnes si chci nakoupit různá semínka at je taky občas změna :-). Přeju krásný i když mrazivý den (snehulak) (hello) (flower) (child1)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie