(recept
si oblíbilo 113 návštěvníků)
KMÍNOVÝ CHLEBA, nejlepší jaký znám

Potřebné ingredience
320ml vody, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžíce jablečného octa (dávám obyčejný ), 250g pšeničné chlebové mouky, 250g žitné chlebové mouky, 1 lžička cukru, 2 lžičky soli, 1lžička suš. droždí nebo 1/4 čerstvých , 2 lžičky kmínu ( místo kmínu můžeme dát semínka, ty se dávají až po 30 min. zvuk. signál, lépe se zpracuje
Postup přípravy
Dáme do pekárny v uvedeném pořadí. Program BASIC (1). Cukr, sůl a kmín dávám do různých rohů aby nebyly u sebe. Drozdí dávám do středu do menšího důlku.
Nechat chladnout na mřížce a zabalit do utěrky, aby neokoral. Krájet až vystydne jinak žmolkovatí.
Nechat chladnout na mřížce a zabalit do utěrky, aby neokoral. Krájet až vystydne jinak žmolkovatí.

jiný pohled

na řezu
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

milaz
(upraveno)
21. 3. 2011, 13:54





nahlásit

vevercak78
(upraveno)
10. 2. 2010, 10:33





nahlásit

**Pavka**
(upraveno)
6. 1. 2010, 22:35
Evi, chlebík je vynikající
. Byl to můj první výtvor a hned se povedl a také téměř hned zmizel
. Díky moc za recept, ukládám si ho do oblíbených
Pavla









nahlásit

kalimera
(upraveno)
23. 10. 2009, 12:31
Evi, děkuji za recept
. Chlebík je vynikající
.


nahlásit

šumafka
(upraveno)
6. 4. 2009, 14:46
Moc dobrý chleba. Nakynul tak, že lezl z pekárny. Dala jsem ještě 1 lžičku sušeného, žitného kvásku a v rodině byla velká spokojenost!!!!
nahlásit

lidare
(upraveno)
18. 3. 2009, 22:11
Teď jsem takový dopekla,ještě jsem přidala trošku vařeného bramboru,je dobrý

nahlásit

aweii
(upraveno)
22. 3. 2009, 19:23
@lidare
Lído jsem moc ráda, že chlebík chutnal
. S tím bramborem je to dobrý nápad, určitě vyzkouším. Přeji pěkný večer pápa



nahlásit
verusa
(upraveno)
18. 3. 2009, 22:06
Ahoj, ráda bych tento chlebík zkusila. Mám novou pekárnu a ještě s ní neumím. Můžu na ní nastavit 3 velikosti chleba 750 g , 1000 g a 1250 g. Pro jak velký chlebík je tento recept? Díky moc za radu.

nahlásit

aweii
(upraveno)
22. 3. 2009, 19:21
@verusa
Ahoj Verunko, promin že píšu tak dlouho, ale nestíhám. Já bych asi nastavila tech 100g ale to o něco míň. Snad se podaří a bude chutnat, jinak ještě lepší chlebík je ten vychytaný nebo celozrnný co mám u sebe v receptech.Měj se krásně papa
nahlásit

lidare
(upraveno)
18. 3. 2009, 22:13
@verusa
Veroniko,myslím že je to velikost 750 gr.

nahlásit

Michaela128
(upraveno)
19. 2. 2009, 23:12
Tento chlebík se mi poprvé moc nepovedl
, byl jakoby sražený, ale při druhém pokusu jsem dala místo sušeného droždí 1/4 kostičky čerstvého a výsledek byl BEZVADNÝ
, opravdu moc dobrý chleba, který chutná doma všem
. Díky za další bezva recept
, Míša














nahlásit

aweii
(upraveno)
23. 2. 2009, 12:43
@Michaela128
Míšo jak už jsem psala v předchozím komentáři jsem moc ráda, že jste to nevzdala a vyzkoušela znovu a povedlo se
. jsem za to moc ráda. Mějte se krásně papa


nahlásit

Vlčicee
(upraveno)
3. 2. 2009, 16:30
Tak tenhle chleba je opravdu NEJlepší. Ostatní mi přijdou všechny jako toastové, ale tenhle se hodně podobá kupovanému, moc jsme si pochutnali.
nahlásit

aweii
(upraveno)
4. 2. 2009, 12:28
@Vlčicee
Luci moc děkuji, jsem ráda, že jste si pochutnali.
My taky moc nemusíme ty toustové, občas ho udělám a z něj si pak děláme topinky v topinkovači. Pokud jste nezkoušela, tak zkuste v mých receptech ten vychytaný chlebík, ten bych řekla, že je ještě lepší, nám chutná nejvíc. Mějte krásný den papa







nahlásit

Dadia
(upraveno)
2. 2. 2009, 12:50
Dobrý den, Evi
k tomuhle chlebíku lze napsat jediné... úúúúúžasnýýýýý
Děkuju za receptík































nahlásit

aweii
(upraveno)
2. 2. 2009, 19:50
@Dadia
Dobrý večer Ráďo, moc děkuji za skvělý komentářík
jsem moc ráda, že chutnal. Děkuji za smajlíčky
jsou super, udělaly mi velikou radost. Mějte se krásně






nahlásit
Tobia
(upraveno)
21. 1. 2009, 11:26
Hezký den, je možné sušené droždí nahradit čerstvým? Nemáte vyzkoušeno? Pokud ano, v jakém poměru, prosím. Chci tento recept vyzkoušet jako náš úplně první v domácí pekárně, tak nemám žádné zkušenosti. Děkuji! Naďa
nahlásit

aweii
(upraveno)
21. 1. 2009, 12:01
@Tobia
Naďenko určitě je to možné dávat jak sušené tak i čerstvé. Já používám jen sušené. Podle jedné maminky je poměr 1 lžičky suš. kvasnic = 1/4 čerstvých. Přidala jsem to i do receptu. Jsem ráda, že chcete vyzkoušet můj chlebík, přeji Vám ať se povede a chutná. Moje první 3 chlebíky, když jsem dělala tak nebyly moc k jídlu
. Ale teď už se daří a jde to.
Krásný den







nahlásit
Zrušený účet
(upraveno)
19. 1. 2009, 18:18
Evi, musím jedině pochválit. Už jsem podle MMB dělala hodně receptů s přívlastkem NEJ, spousta mě zklamala. Ale váš kmínový si nej... zaslouží



nahlásit

aweii
(upraveno)
19. 1. 2009, 19:39
@
Zdeničko jsem ráda, že ten můj Vás nezklamal
. Děkuji za krásný a miloučký komentář, moc mě poděšil, děkuji
. Jestli chcete tak koukněte ke mně do receptů a mám tam vychytaný chlebík a ten je ještě lepší než tento kmínový
. Hezký večer





nahlásit

DANINEC
(upraveno)
18. 1. 2009, 14:25




































nahlásit

aweii
(upraveno)
18. 1. 2009, 16:48
@DANINEC
Dani moc děkuji za miloučky komentářík, jsem ráda, že chlebík má i u Vás úspěch.
Taky jsem už vyzkoušela docela dost druhů a máme asi taky jen dva oblíbené. Ještě vyzkoušejte u mě v receptech ten vychytaný chlebík, ten bych řekla, že je ještě lepší jak ten kmínový. Ještě se chci zeptat jaký máte oblíbený chlebík, že bych ho ráda vyzkoušela. tak mi prosím pošlete receptík, budu ráda. Přeji krásný večer



nahlásit

DANINEC
(upraveno)
19. 1. 2009, 15:42
@aweii
Evičko,tak právě se mi hněte ten "Vychytaný" chlebík,takže potom pisnu
já jsem z pekárny nadšená,ještě se nezastavila
ten druhý chlebíček co nám tak chutná je od Janičky http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=24547 tak vyzkoušejte je to příjemná změna tenhle chlebík











nahlásit

aweii
(upraveno)
19. 1. 2009, 18:42
@DANINEC
Dani tak doufam, že se chlebík povede a hlavně, aby Vám chutnal. Ten od Janičky jsem už zkoušela, ale cibuli moc nemám ráda, myslela jsem, že mi tam vadit nebude, ale vadila. Ale jinak byl dobrý. Příště tam nedám tu cibuli.
. Tak budu čekat na hodnocení toho vychytaného chlebíku. Přeju krásný večer


nahlásit
mata73
(upraveno)
16. 1. 2009, 16:04
Evi, tak jsem upekla.Chlebík je výborný
je to druh chlebíku, kterého se člověk jen tak nepřejí
.moc nám chutná.děkuji za recept
mějte se krásně Markéta




nahlásit

aweii
(upraveno)
16. 1. 2009, 21:03
@mata73
Markétko těší mně, že i Vám chlebík chutná a nezklamal
. Já chlebíky hodně střídám a experimentuju, ale vždycky se vrátím právě k tomu to a ještě k tomu, co mam v receptech ten je ještě lepší.
Krásný večer




nahlásit
mata73
(upraveno)
16. 1. 2009, 21:24
@aweii
Evi, myslíte ten tradičná, nebo ten vychytaný, že bych ještě vyzkoušela
markéta

nahlásit

aweii
(upraveno)
16. 1. 2009, 21:31
@mata73
Ten vychytaný, je opravdu dobrý, chutná i mému tatkovi, kterému jinak chleby z pekárny nechutnají. Pak dejte vědět jak chutnalo. Papa



nahlásit
mata73
(upraveno)
17. 1. 2009, 11:42
@aweii
Evi děkuji, vyzkouším a dám vědět papa
nahlásit
knedlajs
(upraveno)
14. 1. 2009, 21:56
Zdravím, já sem přidala ještě kousek slaninky kuli chlapovi, kerý má ze sladkého nejraděj uzený a taky super, ta vůně po domě je úžasná :o)
nahlásit
knedlajs
(upraveno)
14. 1. 2009, 21:56
Zdravím, já sem přidala ještě kousek slaninky kuli chlapovi, kerý má ze sladkého nejraděj uzený a taky super, ta vůně po domě je úžasná :o)
nahlásit

aweii
(upraveno)
15. 1. 2009, 12:10
@knedlajs
Věruško, to je opravdu dobrá obměna
děkuji za tip, určitě taky někdy s uzeným vyzkouším, to bude určitě ještě lepší chlebík
. Krásný den




nahlásit

BlankaP75
(upraveno)
14. 1. 2009, 18:11
Paní Evo chleba jedna báseň
,Tatínek vzkazuje že super a že kdyby jste všechno uměla tak dobře jako ten chléb, že by si vás i vzal
S pozdravem a sdíky B. Příkaská


nahlásit

aweii
(upraveno)
15. 1. 2009, 8:42
@BlankaP75
Blani děkuji za milý komentář
,asi se začnu červenat, jsem moc ráda, že chlebík chutnal. Děkuji za chválu od tatínka a, že pozdravujj
. Přeju krásný den papa :-


nahlásit
lenadv
(upraveno)
13. 1. 2009, 21:26
Mám dotaz, můžu to udělat z celozrnné pšeničné a celozrnné žitné mouky?
Jsem stále začátečník, tak tápu a radši se zeotám, nerada bych to zkazila


nahlásit

aweii
(upraveno)
14. 1. 2009, 10:13
@lenadv
Leni s celozrnymi moukami jsem to nezkoušela. tak Vám neřeknu. Celozrná mouká není tak jemná, je asi na větší kousky. Ale myslím si, že to asi nahradit pujde. Pokud vyzkoušíš tak pak napiš jak se povedlo
Krásný den



nahlásit

Elizza
(upraveno)
12. 1. 2009, 9:44
Ahoj Evičko.Včere jsem dělala chleba podle tvého receptu,je super,moc dobrý. Určitě budu dělat častěji.Uždibovala jsem ho ještě horkej,nechtělo se mi čekat až vychladne.Díky za recept a měj se krásně.




nahlásit

aweii
(upraveno)
12. 1. 2009, 19:27
@Elizza
Ahoj Ivetko jsem ráda, že i ty jsi vyzkoušela. Já taky ráda uždibuju
teplej mi chutná ještě víc a hlavně se nemůžu dočkat, chuť je větší
.I ty se měj krásně papa





nahlásit

Elvela
(upraveno)
11. 1. 2009, 18:53
ten je mňaminkový
,odpoledne jsem ho vytáhla z pekárny a teď už nejni,jedli ho jen tak bez ničeho
,jen jsem nedala kmín,ale slunečnici
. Je super jemňoučký....díky za bezva receptík







nahlásit

aweii
(upraveno)
12. 1. 2009, 9:14
@Elvela
Miluško nemáš vůbec za co. děkuji za hezký komentář, jsem ráda, že Vám chutnal. U nás taky vede
. Dnes si chci nakoupit různá semínka at je taky občas změna
. Přeju krásný i když mrazivý den






nahlásit