(recept
si oblíbilo 512 návštěvníků)
Chlebík, který nám chutná nejvíc

Potřebné ingredience
310 ml vody, 1 PL oleje, 1 PL octa, 2 ČL soli, 1 ČL cukru, 380g hladké mouky, 120g žitné mouky, 1 ČL sušeného droždí. Po pípnutí: 1 ČL kmínu, hrst majoránky a cibule (nakrájená)
Postup přípravy
Vše dát v uvedeném pořadí do DP

Ingredience v DP

Toto dáme po signálu

Vše se míchá a hněte

a kyne............

A hotovo, ani se na chlebík nemusí nic mazat, jak je jedlej.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

domenica
(upraveno)
5. 5. 2022, 12:10
je skvělý, díky
nahlásit

kyša
(upraveno)
17. 11. 2020, 19:22
Vyborny recept, pečeme velice casto



nahlásit

Káťa V.
(upraveno)
10. 8. 2020, 15:39
Parádní receptík ,děkuji moc ,a když k cibuli přidáte slaninu na kostičky nebo pomleté škvarky chlapy vám utrhnou ruce

nahlásit

zdenka54
(upraveno)
12. 4. 2020, 11:59
Nejlepší ze všech, dělám i 3x týdně.



nahlásit
Mája V.
(upraveno)
23. 3. 2020, 19:29
Je opravdu moc dobrý!

nahlásit

nelly2
(upraveno)
14. 3. 2020, 9:16
Mohu dat cerstve drozdi? Nevíte kolik?
nahlásit

Marti W.
(upraveno)
14. 3. 2020, 9:22
@nelly2
Obecně 1 lžička sušeného droždí odpovídá 1/4 kostičce čerstvého droždí.

nahlásit

šamotka
(upraveno)
5. 2. 2017, 20:45



nahlásit
Vojtula
(upraveno)
28. 11. 2016, 21:34


nahlásit
VERUNA2
(upraveno)
27. 11. 2016, 21:16
Zdravím,chleba super krásně nakynutý,jen bych se chtěla zeptat v jakém poměru míchat mouky ,aby byl chléb tmavější?Nečekala sem to ,ale cibule není vůbec poznat.Prostě








nahlásit
VERUNA2
(upraveno)
28. 11. 2016, 19:01
@VERUNA2
Dávala jsem méně hladké( asi o dvě lžíce) nahradila pšeničnou celozrnnou a žitné jsem dala taky méně a nahradila pšeničnou chlebovou.Chleba nakynul suprově,ale jak píší ostatní chleba je těžší není jak originální recept,ten je jako peříčko. Cibulka je taky super






nahlásit

edita2704
(upraveno)
5. 3. 2015, 7:21
Jani, včera jsem tento chlebík pekla. Chuťově je dobrý, nepropadl se,ale je takový těžký, hutný a moc nevykynul. Jestli to nebude tou žitnou moukou- dávávala jsem žitnou celozrnnou. Přišlo mi že jsem měla asi dát víc vody. Můžete napsat jaké mouk dáváte? Děkuji Edita
nahlásit

vlasson
(upraveno)
13. 2. 2015, 19:34
Jani,výborný chlebík,dala jsem 400 g hladké,100 g žitné,půl čerstvého droždí a byl moc dobrý
Děkuji







nahlásit
duggi
(upraveno)
11. 1. 2015, 20:19
mnam
nahlásit
pupupu
(upraveno)
12. 11. 2014, 20:12
Jani,co máte za pekárnu? Máte nádhernej tvar,jako z trouby

nahlásit

ivi75
(upraveno)
29. 4. 2014, 9:29
dobrý deň-som velmi rada že ste sa podelili o tento Váš recept-lebo je skvelí.Včera som ho prvý krát upiekla a podaril sa eňňo ňuňňo-teraz som dala piecť znova-iba miesto cibule dám cesnak a pridám aj slnečnicové a tekvicové semiačka.










nahlásit
P.A.V.L.A
(upraveno)
27. 12. 2013, 1:50



nahlásit

nikibureska
(upraveno)
26. 12. 2013, 23:45
Jani, prosím, jaký program zapnout? Budu s pekárnou pracovat poprvé
A mohu dát čerstvé droždí a kolik? Děkuji


nahlásit

Daanny
(upraveno)
7. 11. 2013, 15:16
Dnes jsem upekla a je úžasný
děkuji za recept
určitě budu dělat častěji



nahlásit
mirkaberkys
(upraveno)
31. 5. 2013, 14:59
Dobrý den, vyzkoušela jsem, jen jsem nedávala majoránku a cibuli, protože jsem si ho chtěla dát ráno s medem. Chutnal nám. Jen na něm asi nemám tak silnou kůrku jako vy.
http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=4394562

nahlásit

Lennya
(upraveno)
31. 5. 2013, 13:58
Tak jsem dopekla taky tento chleba, chutově je opravdu výborný, akorát konzistencí je to spíš taková načechraná veka, tak nevím, jestli to tak mají všichni nebo mi to tak udělala naše pekárna...
nahlásit
babetta
(upraveno)
25. 3. 2013, 11:55
po zkoušení několika receptů ,je tenhle úžasný a právem patří u nás na 1 místo.Byt voněl jako bych pekla maso
Určitě budu experimentovat a přidávat škvarky,česnek(na grilovačku)atd.Žádný ušák a skvělá chuť,děkuji


nahlásit