(recept
si oblíbilo 45 návštěvníků)
Chléb á la ciabatta
Potřebné ingredience
350 ml vody, alespň 2 lžíce nálevu z oliv, nejlépe část vody nahradit nálevem, 2 lžíce olivového oleje, 250 g hladké mouky, 250 g chlebové mouky (dávám špaldovou), 1/2 kostky droždí, sůl, pepř, oregano, můžeme přidat lístečky bazalky a kolečka černých oliv, hrubá mouka na podsypání.
Postup přípravy
Recept na krásně voňavý a nadýchaný chlebík je následující:
1. Do pekárny dáme tekuté přísady, pak sypké. Oreganem nešetříme, bazalku doporučuji čerstvou a olivy lépe černé. Necháme v pekárně vykynout na program "těsto".
2. Těsto přeneseme ne plech vyložený pečícím papírem, který si ještě posypeme hrubou moukou. Z těsta si utvoříme "kouli", která by měla být ze všech stran obalená hrubou moukou. Necháme ještě cca 15 minut kynout na plechu.
3. Pečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů 40 minut. Na dno trouby doporučuji dát misku s vodou.
Dobrou chuť.
1. Do pekárny dáme tekuté přísady, pak sypké. Oreganem nešetříme, bazalku doporučuji čerstvou a olivy lépe černé. Necháme v pekárně vykynout na program "těsto".
2. Těsto přeneseme ne plech vyložený pečícím papírem, který si ještě posypeme hrubou moukou. Z těsta si utvoříme "kouli", která by měla být ze všech stran obalená hrubou moukou. Necháme ještě cca 15 minut kynout na plechu.
3. Pečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů 40 minut. Na dno trouby doporučuji dát misku s vodou.
Dobrou chuť.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
novackova
(upraveno)
10. 6. 2012, 19:24
kalimera
(upraveno)
10. 6. 2012, 19:26
@novackova
Jaňulka87
(upraveno)
10. 6. 2012, 19:23
Pavli, ten vypadá krásně Vyzkouším
kalimera
(upraveno)
10. 6. 2012, 19:26
@Jaňulka87
Jani, děkuji, ať vám chutná .
LuciAnet
(upraveno)
27. 5. 2012, 9:13
(pejsek)
kalimera
(upraveno)
10. 6. 2012, 19:17
@LuciAnet
Tyna12
(upraveno)
25. 11. 2011, 8:31
kalimera
(upraveno)
25. 11. 2011, 13:54
@Tyna12
Vera N
(upraveno)
25. 11. 2011, 8:25
kalimera
(upraveno)
25. 11. 2011, 13:54
@Vera N