Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 18 návštěvníků)

Šlehačková roláda s kokosem

0.0
Šlehačková roláda s kokosem

Potřebné ingredience

3 vejce, 1 vanilkový cukr, 80g cukru krupice, 100 g polohrubé mouky, na náplň: 250 ml smetany ke šlehání, 1 vanilkový cukr, 1 ztužovač šlehačky, jahodová marmeláda na potření a na dohotovení strouhaný kokos

Postup přípravy

Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky vyšleháme s vanilkovým cukrem do pěny a bílky vyšleháme s krupicovým cukrem na pevný sníh. Obě hmoty lehce spojíme a vmícháme mouku. Těsto rozetřeme na plech s pečícím papírem. Pečeme v předehřáté roubě při 200°C asi 5 minut. Po upečení sundáme korpus z plechu, srolujeme do rolády, přikryjeme utěrkou a necháme zcela vychladnout. Smetanu, cukr a ztužovač šlehačky vyšleháme na pevnou šlehačku. Můžeme dochutit např. 50 ml vaječného likéru, ale nemusí být. Vychladlý korpus rozbalíme, potřeme marmeládou a rovnoměrně rozetřeme 2/3 šlehačky. Pomocí papíru stočíme plát do rolády. Na povrch a po stranách rolády rozetřeme zbylou šlehačku a obalíme ve strouhaném kokosu. dáme asi na hodinu do ledničky a necháme ztuhnout. Roláda je opravdu jednoduchá a chutná báječně, vyzkoušejte. :-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Petra J. 8. 2. 2013, 16:24
TAK JSEM JI DNES UDĚLALA A JE VÝBORNÁ (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
Míša.J 4. 3. 2012, 14:00
ted hned jí jdu vyskoušet tak snad se mi povede (jidlo)
luciana de chile 6. 2. 2012, 11:48
(Y) (Y) (Y)
jeremy 24. 11. 2011, 19:54
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp)Zdravím, Verčo...to bych si dala líbit! ,-) Vypadá báječně! Díky, někdy vyzkouším! Krásný předvánoční čas. (F)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie