Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Piškotová roláda s ovocem

0.0
Piškotová roláda s ovocem

Potřebné ingredience

4 vejce, 80 g pískového cukru, 80 g polohrubé mouky, špetku soli, jahody a kiwi, moučkový cukr na posypání.
Na krém: 250 g změklého másla, 2 dl šlehačky, 1 pudink, 4 lžíce cukru

Postup přípravy

Tento recept jsem dneska našla v časopise. Vypadá moc lahodně, určitě to bude dobrotka, ale než se dostanu k tomu, abych ho upekla a dala skutečné fotky, tak vám sem dávám recept s fotkou z časopisu.
Prý je to vyhlášená cukrářská lahůdka, tak když budete chtít, můžete ji taky zkusit a napsat, jak se vám peklo a hlavně jak chutnalo ;-).

Tak tady je recept:

Pudink svaříme se šlehačkou a cukrem a necháme vychladnout. Máslo s pudinkem vyšleháme do krému, který dáme vychladit na 2 hodiny.
Z bílků a soli ušleháme sníh, do kterého vešleháme asi 1/3 cukru. Postupně do něj zapracujeme žloutky poprášené moukou a zbylý cukr. Nakonec zlehka vmícháme prosátou mouku. Plech vyložíme papírem, který pomastíme papírem od másla, které jsme spotřebovali. Na plech natřeme stejnoměrnou vrstvu těsta. Plech vložíme do vlažné trouby a pečeme dozlatova při 185 stupních.
Utěrku propranou ve studené vodě důkladně vyždímáme a rozprostřeme ji na upečený piškotový plát. Plech překlopíme tak, aby plát byl na utěrce. Sloupneme papír a plát i s utěrkou srolujeme do rolády (viz obrázek). Roládu takto necháme úplně vychladnout.
Plát rozvineme a potřeme krémem. Rozložíme na něj tenké plátky kiwi a opět stočíme. Roládu dáme na 2 hodiny do chladničky ztuhnout. Před podáváním ji obložíme ovocem a poprášíme moučkovým cukrem. Můžeme také celý povrch potřít krémem.

(Obměna: místo krému můžeme roládu potřít rybízovou či jinou marmeládu)

stočení rolády

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie