Zobrazit přihlášovací formulář

Domácí pekárny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 17 návštěvníků)

Chlebové bagety

0.0
Chlebové bagety

Potřebné ingredience

Těsto: 230 ml vody, 3 PL oleje, 1,5 lžičky soli, 150 g hladké mouky, 150 g pšeničné chlebové mouky, 130 g pšeničné celozrnné mouky, 1 lžička cukru, 21 g droždí (nebo 2 lžičky sušeného droždí).

Postup přípravy

Do pekárny nalijeme vodu a olej, nasypeme prosáté mouky pokojové teploty, do rohu přidáme sůl a na opačný konec do důlku v mouce dáme na cukr rozdrobené droždí. Zapneme program TĚSTO.

Vykynuté těsto rozkrojíme na 4 stejné díly, vytvarujeme 4 bagety, které uložíme na plech s pečícím papírem a necháme ještě 40 minut kynout. Před pečením bagety pomašlujeme rozšlehaným vejcem s kapkou mléka a posypeme sezamem. Pečeme v troubě předehřáté na 180°C asi 25 minut. Bagety necháme vychladnout na kuchyňské mřížce.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Vera N 1. 5. 2014, 16:02
(Y) (Y) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie