(recept
si oblíbilo 17 návštěvníků)
Chlebové bagety
Potřebné ingredience
Těsto: 230 ml vody, 3 PL oleje, 1,5 lžičky soli, 150 g hladké mouky, 150 g pšeničné chlebové mouky, 130 g pšeničné celozrnné mouky, 1 lžička cukru, 21 g droždí (nebo 2 lžičky sušeného droždí).
Postup přípravy
Do pekárny nalijeme vodu a olej, nasypeme prosáté mouky pokojové teploty, do rohu přidáme sůl a na opačný konec do důlku v mouce dáme na cukr rozdrobené droždí. Zapneme program TĚSTO.
Vykynuté těsto rozkrojíme na 4 stejné díly, vytvarujeme 4 bagety, které uložíme na plech s pečícím papírem a necháme ještě 40 minut kynout. Před pečením bagety pomašlujeme rozšlehaným vejcem s kapkou mléka a posypeme sezamem. Pečeme v troubě předehřáté na 180°C asi 25 minut. Bagety necháme vychladnout na kuchyňské mřížce.
Vykynuté těsto rozkrojíme na 4 stejné díly, vytvarujeme 4 bagety, které uložíme na plech s pečícím papírem a necháme ještě 40 minut kynout. Před pečením bagety pomašlujeme rozšlehaným vejcem s kapkou mléka a posypeme sezamem. Pečeme v troubě předehřáté na 180°C asi 25 minut. Bagety necháme vychladnout na kuchyňské mřížce.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Vera N
(upraveno)
1. 5. 2014, 16:02