(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
CHLEBOVÉ BAGETY
Potřebné ingredience
350ml vody, 2 PL olivového oleje, 1 PL jablečného octa, 200g pšeničné chlebové mouky, 200g pšeničné chlebové mouky tmavé, 100g žitné chlebové mouky tmavé, 100g žitné celozrnné mouky, 27g čerstvého droždí, 1ČL sušeného žitného kvásku(nemusí být), 1/2 ČL cukru, 2,5 ČL soli, 2ČL kmínu
Postup přípravy
V uvedeném pořadí dáme do pekárny, sušený kvásek nasypeme na droždí a zasypeme cukrem.Program těsto, pak vytvarujeme 3 bagety, potřeme olivovým olejem, uděláme šikmé nářezy a necháme 30 minut kynout. Pečeme na 200stupňů cca 25 minut, při pečení potřeme 2x vodou.
Nebo jde samozřejmě pést ve tvaru chleba.
Nebo jde samozřejmě pést ve tvaru chleba.
potřené olejem
..kynutí...
na řezu
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé