Zobrazit přihlášovací formulář
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Domácí oplatky

Domácí oplatky

Potřebné ingredience

Oplatkové pláty, uvařené Salko na karamel, Nutella, poleva

Postup přípravy

Oplatky potíráme uvařeným zkaramelizovaným Salkem-já dělám celkem 3 vrstvy náplně.Poléváme polevou, zatížíme a necháme zabalené v alobalu v lednici ztuhnout. Stejným způsobem…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
CHLEBOVÉ BAGETY

CHLEBOVÉ BAGETY

Potřebné ingredience

350ml vody, 2 PL olivového oleje, 1 PL jablečného octa, 200g pšeničné chlebové mouky, 200g pšeničné chlebové mouky tmavé, 100g žitné chlebové mouky tmavé, 100g žitné celozrnné mouky, 27g čerstvého droždí, 1ČL sušeného žitného kvásku(nemusí být), 1/2 ČL cukru, 2,5 ČL soli, 2ČL kmínu

Postup přípravy

V uvedeném pořadí dáme do pekárny, sušený kvásek nasypeme na droždí a zasypeme cukrem.Program těsto, pak vytvarujeme 3 bagety, potřeme olivovým olejem, uděláme šikmé nářezy a…

Zobrazit více...
POMAZÁNKY
Jemná a moc dobrá tuňáková pomazánka

Jemná a moc dobrá tuňáková pomazánka

Potřebné ingredience

1konzerva tuňáka ve vlastní šťávě, 1 pomazánkové máslo čisté(stačí i 1/2), 1 sýr GERVAIS neochucený nebo Lučina, 2 uvařená vajíčka, 5-10cm pórku,sůl

Postup přípravy

Z konzervy tuňáka slejeme šťávu. Maso z tuňáka vyšleháme s pomazánkovým máslem,uvařenými žloutky a Gervais sýrem, přidáme na jemno nakrájený pórek a na jemno nasekané bílky z …

Zobrazit více...
DORTY
Medovník k 7.narozeninám

Medovník k 7.narozeninám

Potřebné ingredience

Hodně času... Medovník podle Ivety ID 155 z dvojité dávky-celkem 8 pater, potahovka od Dáši-mramorovaný ubrus + kytičky

Postup přípravy

...zítra ještě přibudou samozřejmě svíčky..

Zobrazit více...
DORTY
...můj první výtvor-dort...

...můj první výtvor-dort...

Potřebné ingredience

....za první vysvědčení... korpus mramorovaný od Dáši, krém Milena, potahovací hmota od Dáši.

Postup přípravy

k chlubení to moc není, ale byl dělaný narychlo a radost dceři udělal a chutnal...inspirace z MMB...

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
BAILEYS

BAILEYS

Potřebné ingredience

2 plechovky slazeného kondenzovaného mléka SALKO, 8 lžic kokosu, 2 krabičky neslazeného mléka TATRA, 2 vanilkové cukry, 250ml-750ml rumu(podle chuti)

Postup přípravy

Salko uvaříme na karamel(vaříme cca 2 hodiny ponořené ve vodě) a necháme vychladnout. Na suché teflonové pánvi opražíme dorůžova kokos a ještě horký ho smícháme s neslazeným Tatra…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Čokoládové rohlíčky

Čokoládové rohlíčky

Potřebné ingredience

Těsto: 200g hladké mouky, 70g moučkového cukru, 140g másla, 40g mletých ořechů, 20g kakaa. Náplň: 3 celá vejce, 300g moučkového cukru, 1 a 1/2 modré Lukany(100%tuk), 60g kakaa. Poleva

Postup přípravy

Zpracujeme těsto ze všech surovin a necháme odležet. Vyválíme a vykrajujeme rohlíčky-jakoby obláčky-tak vypadá to vykrajovátko-z jedné strany hladké, z druhé strany v.lnky Upečeme…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Vánoční čokoláda pro děti

Vánoční čokoláda pro děti

Potřebné ingredience

Ani nejde o recept, spíše je to tip, co s přebytky od Mikuláše :-) Mléčná čokoláda-např.čokoládové figurky-mikuláš apod., bílá čokoláda, lentilky,oříšky,mandle, čokoládové zdobení apod. Dělala jsem z kvalitní čokolády(min.30% kakaa), ne z polev apod., je to pro děti tak ať si smlsnou.

Postup přípravy

Rozpustíme čokolády, naplníme do košíčků, nejdřív půl mléčné, necháme zatuhnout, pak bílou čokoládu, opět necháme zatuhnout a nakonec vrstvu mléčné čokolády, takže máme celkem tři…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Ořechové cukroví

Ořechové cukroví

Potřebné ingredience

200g hladké mouky, 140g másla, 100g moučkového cukru, 100g strouhaných lískových oříšků, špetka kypřícího prášku, do pečiva, hladká mouka na vál, moučkový cukr s vanilkou na obalení, oříšky a čokoládová poleva na dozdobení.

Postup přípravy

Z ingrediencí vypracujeme těsto a necháme v chladnu odpočinout. na vále rozválíme na 0,5 cm silnou placku a vykrajujeme tvary, přendáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme…

Zobrazit více...

Kategorie