(recept
si oblíbilo 54 návštěvníků)
Hanina polívka s fintou :-))

Potřebné ingredience
polévková zelenina ( co máte doma- celer, mrkev, petržel, brokolice, porek...) , máslo, dětská krupička, kari, sůl, vejce
Postup přípravy
V hrnci na másle osmažíme zeleninu - nejlépe nastrouhanou, podlijeme vodou, osolíme, přidáme bujon a trošku podravky a vaříme. Mezitím si v malé pánvičce nebo hrnku rozehřejeme máslo a přisypeme ( cca na 1l polévky) 4 pol. lžíce dětské krupičky a do zlatova osmažíme, Potom zaklepneme vajíčkem a rychle mícháme, až se nám sami udělají knedlíčky. To pak uvidíte. A celé to přesypeme do vroucí polévky a ještě cca 4 min. povaříme. A nakonec finta naší babičky Haničky .... těsně před koncem varu dáme do polívky na špičku ( cca 1cm) nože karí. Polívka dostane úžasný šmak. U nás je hodně oblíbená a zvládnou jí uvařit i pubertální dítka sami. Dobrou chuť!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
tafíci
(upraveno)
9. 5. 2020, 12:20
Tu určitě brzo vyzkoušim, vypadá dobře a bude rychlá na přípravu.
nahlásit
aksuram1
(upraveno)
31. 7. 2011, 9:04
Musím připomenout a hlavně pochválit, opravdu vynikající polévka, tak už jen
dobrou chuť



nahlásit
KáKá
(upraveno)
5. 12. 2010, 19:46
Fintu chválím,je suprová



nahlásit

Berousci
(upraveno)
4. 12. 2010, 7:24
Dělala jsem jí ve čtvrtek a ještě nám tu trocha zbyla - je výborná a mému 5letému taky moc chutnala-snědl celý velký hluboký talíř
opravdu báječná,brzy se k ní určo vrátím







nahlásit

Pavlína Čadová
(upraveno)
23. 11. 2010, 18:24
Vynikající polévka, kari jsem tedy vůbec necítila což nevím zda má být účel
, nicméně opravdu jsme si pochutnali


nahlásit
piskot30
(upraveno)
28. 5. 2010, 11:42
dneska jsem vařila na oběd a měla jsem strach co to kari udělá,ale musím říct že je výborná
.Děkujem zase za novou polévčičku,budem dělat častěji
Jana











nahlásit

KOFI
(upraveno)
24. 5. 2010, 16:26







nahlásit

stratos
(upraveno)
6. 10. 2009, 9:30
Výborná. Nejen to kari, ale i ta zavářka se super. Jen přemýšlím jestli bych to příště nezkusila udělat všechno v jednom hrnci. Uvidíme. Každopádně díky


nahlásit

danima3
(upraveno)
20. 5. 2010, 9:23
@stratos
já myslím, že pak už je to jiná polívka, když se to dělá v jednom hrnci, takovou taky znám, ale my máme právě rádi tu osmaženou zeleninku na másle ( to je i kvůli vitamínům rozpustným v tucíích) a pak ty knedlíčky zvlášť



nahlásit

KLAKLA
(upraveno)
6. 5. 2010, 10:29
@stratos
já to dělám v jednom hrnci, na másle osmažím tu zavářku, podleju vodou a pak dám zeleninu, myslím že to nemá vliv na chuť jestli je zelenina osmažená nebo ne

nahlásit

Pipotka
(upraveno)
6. 5. 2010, 10:55
@KLAKLA
Uvolní se mnohem více chuti
jen bych to kari místo nakonec dala právě na tu orestovanou zeleninu a ještě chvilku restovala. Hodí jinou barvu a teprve tu správnou chuť kari


nahlásit

Dermajetics
(upraveno)
28. 7. 2009, 20:10
Dneska jsem dělala Vaši polévku a je výbornáá
Baštily obě děti a měli jsme boule za ušima všichni, Silvi díky za recept











nahlásit

Aligaj
(upraveno)
10. 6. 2009, 21:00
Taky jsem neodolala a obzvláštnila naší klasiku.Vážně výborná a moc se mi zamlouvá příprava krupic.knedlíčků!!!Děkuji za tip!!!!!



nahlásit

kysi 76
(upraveno)
4. 6. 2009, 12:05


nahlásit
Veronika N.
(upraveno)
23. 4. 2009, 15:49
Sylvi tak mám uvařenou vaší výtečnou polévku...teda je skutečně úžasná!! Jednoduchá, rychlá a ta chuť!!! Mockrát děkuju za tento recept!! Verča
nahlásit
Veronika N.
(upraveno)
18. 4. 2009, 13:45
DĚKUJU za odpověď, vyzkouším ji podle vás a pak napíšu schválně jak dopadla

nahlásit
Veronika N.
(upraveno)
17. 4. 2009, 21:43
dobrý den Sylvi, můžu použít i mraženou zeleninu??? Nemám s polévkami zkušenost, nevím kolik bych měla dát které zeleniny
( děkuji za radu
Verča


nahlásit

danima3
(upraveno)
18. 4. 2009, 10:17
@Veronika N.
Dobrý den, já mám nejraději na jemno nastrouhanou mrkev ( 1 menší nebo půl větší) , petržel ( 1 střední - o trochu víc než mrkve ) a kousek celeru ( tak nastrouhanou hrst) .. do 1l polévky, občas přidávám i malou hrstičku jáhel ( takové drobné žluté perličky). Tu mraženou zeleninu já osobně dávám raději do masových polévek, ale určitě to taky jde, jen ji nebudete mít tak na jemno.A určo se polívky nebojte, já ji sama prvně vařila tak v 15 a akorát si pamatuju, že jsem ji měla moc hustou, ale na chuti nemůžete nic zkazit
.





nahlásit
lusie
(upraveno)
16. 4. 2009, 13:24
Byla výborná. Děkuji za recept. Polívková moc nejsem, takže tento recept doporučuji.

nahlásit

křemílek1
(upraveno)
16. 4. 2009, 12:56
Výborná,rychlá a mňamózní
Malej si dal dva talíře,což je u něj obdivuhodné
děkuji za recept






nahlásit

kativas
(upraveno)
8. 4. 2009, 12:57
v jedné staré knížce pro šikovné holky se tato polívka jmenuje " z jednoho vajíčka". Vše se dělá v jednom hrnci...jen to kari tam chybí. Tak to jdu zkusit taky


nahlásit

Bberi
(upraveno)
2. 4. 2009, 21:27
Moc dobrá,jednoduchá,super

nahlásit

jituskadablik
(upraveno)
1. 4. 2009, 11:54
taky jí dělám a má vždy úspěch


nahlásit

KLAKLA
(upraveno)
1. 4. 2009, 11:43
taky jsme vyzkoušeli a jsme moc spokojení
, v polévce je krásně cítit chu´t máslíčka hlavně v nočkách, i dětem chutnala, což se stává málokdy
, díky, doporučuji




nahlásit