(recept
si oblíbilo 15 návštěvníků)
Bavorské vdolečky
Potřebné ingredience
500 g polohrubé mouky, kostka kvasnic, 80 g másla, 70 g krupicového cukru, špetička soli, 250 ml mléka, 2 žloutky, 1 lžíce rumu, vanilkový cukr a trocha citrónové kůry. Na pokladení: povidla, tvaroh - kostka tvarohu, šlehačka, moučkový cukr, vanilkový cukr. Olej na smažení.
Postup přípravy
Uděláme si kvásek - do kastrůlky nalijeme trochu mléka, 3 lžičky cukru a mírně zahřejeme. Do teplého mléka rozdrobíme kvasnice. Necháme vzejít kvásek. Do mísy dáme mouku, špetičku soli, vanilkový cukr, citrónovou kůru, zbytek cukru a mléka, žloutky, rozpuštěné máslo, rum a kvásek. Vše pořádně propracujeme. Těsto posypeme trochou mouky, zakryjeme utěrkou a necháme ho vykynout. Zkynuté těsto rozválíme na cca 1 cm silnou placku a sklinkou vykrajujeme kolečka - vdolky. Necháme je ještě chvilku kynout. Uprostřed vdolečku uděláme důlek - já dělala koncem vařečky. Pak vdolečky smažíme ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje. Vdolečky vkládáme do kastrolu důlkem dolů. Dávám na ubrousek odkapat. Ozdobíme povidly a tvarohem.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Kaattka
(upraveno)
17. 3. 2018, 13:18
Výborný recept!
KáKá
(upraveno)
5. 9. 2013, 17:12
vypadají krásně
Andruš5
(upraveno)
5. 9. 2013, 19:08
@KáKá
Květuš, děkuji. ... a také dobře chutnají...