(recept
si oblíbilo 6 návštěvníků)
Bavorské vdolečky
Potřebné ingredience
400g hl.mouky,2 pol. lžíce ml.cukru,špetka soli,20g droždí,250ml mléka,,3 pol.lžíce másla nebo rostlinného tuku,2 žloutky,1 pol.lžíce rumu,500g rostlin. tuku na smažení,200ml smetany na šlehání,kompot(rybíz,brusinky,jahody apd.)
Postup přípravy
Do mísy prosijeme mouku,cukr a sůl.Připravíme si kvásek z droždí,několika pol.lžic mléka a cukru.V hrnci zahřejeme zbylé mléko a máslo.Kvásek přilijeme k mouce.Nakonec vmícháme zahřáté mléko s máslem,žloutky a rum a vypracujeme vláčné těsto,které necháme na teplém místě odležet asi 20 min.já dávám mísu na kastrolek s teplou vodou.( mám spec.mísu s víkem na kynutí těsta a až lupne víčko,tak je těsto vykynuté.)Potom promícháme vařečkou a necháme ještě 20min.odpočívat.Potom nabíráme polévkovou lžící těsto,z něhož vytvarujeme koule a do středu vytlačíme důlky.Já mám radči menší koblížky.Dnes mně vyšlo 36 koblížků.Smažíme z obou stran do zlatova.Já nemám fritˇák,tak smažím v malém kastrolku asi na 1l oleje,takže koblížky plavou.Usmažené vytáhneme a necháme okapat na ubouscích.Vychladlé potřeme marmeládou a do středu dáme ušlehanou šlehačku,na to můžeme dát ovoce.Podle chuti.Tento recept jsem si vystříhla asi tak před13 lety z nějakého časopisu.A stále se k němu vracím.Přeji dobrou chutˇ
ještě syrové na pracovní desce,čekají na smažení
tady se smaží do zlatova
usmažené, na ubrouscích
hotové ,potřené jahodovou marmeládou a šlehačkou
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
lidare
(upraveno)
8. 2. 2017, 12:49
Jsou lákavé,mňam
Ilonáček
(upraveno)
8. 1. 2010, 11:51
asie
(upraveno)
10. 1. 2010, 0:05
@Ilonáček
díky
(Max)
(upraveno)
7. 1. 2010, 21:35
jéééé - ty už jsem neměla, ani nepamatuju a mam je tuze ráda
asie
(upraveno)
7. 1. 2010, 22:52
@(Max)
u nás všichni je máme rádi,hlavně děti
pavlíkmacík
(upraveno)
7. 1. 2010, 21:25
vypadají móóóc pěkně ..určitě vyzkouším
asie
(upraveno)
7. 1. 2010, 22:51
@pavlíkmacík
děkuji