Zobrazit přihlášovací formulář
MOUČNÍKY, POHÁRY
Rebarborový koláč

Rebarborový koláč

Potřebné ingredience

2 hrnky polohrubé,3/4hrnku cukru,1/2hrnku oleje,1 prašek do pečiva,2 vejce,mléko dle potřeby -těsto má být lité ,vanilkový cukr,skořicový cukr kus
rebarboru oloupat a nakrájet na 1/2-1cm kousky
posypka-hera nebo olej,polohrubá mouka,cukr

Postup přípravy

vše smícháme ,vlijeme do formy např.dortové nahoru dáme nakrájenou rebarboru posypeme moučkovým cukrem /rebarbora je kyselá/a posypku pečeme 40-45 minut

Zobrazit více...
DIETY
Dieta redukční na týden

Dieta redukční na týden

Potřebné ingredience

ukazka

Postup přípravy

Ukázka z jídelníčku: denní příjem 1000 kcal

120 g sacharidů, 30 g tuků, 80 g bílkovin

Snídaně
1 malý šálek mléka, plátek celozrnného chleba, lžička rostlinného…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Medovník

Medovník

Potřebné ingredience

Těsto:
hladká mouka 500 g
cukr 160 g
sádlo nebo tuk na pečení 70 g
mléko nebo sladká smetana 10 lžic
vejce 2
med 3 lžíce
jedlá soda 2 lžičky
tuk na plech
moučkový cukr na posypání
Krém:
máslo 250 g
mléko 5 dl
moučkový cukr 150 g
čerstvé žloutky 2 ks
pudinkový prášek s vanilkovou příchutí 1 ½ sáčku
silná černá káva 2 lžíce

Postup přípravy

Hladkou mouku prosejeme na vál. Za stálého míchání v hrnci svaříme mléko nebo smetanu s cukrem, medem, vejci a tukem. Když směs začne houstnout, vmícháme jednou sodu (směs napění)…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Kýta na nudličky se zeleninou

Kýta na nudličky se zeleninou

Potřebné ingredience

Kýta na nudličky,česnek,cibule,zelenina polská mražená,protlak nebo kečup,olej,tymián,sůl,pepř

Postup přípravy

Nakrájíme cibuli a česnek na plátky osmahneme,přidáme na proužky nakrájenou kýtu a smažíme 5 minut asi,posléze přidáme zeleninu a trochu kečupu či protlaku a dusíme do měkka a…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Plněné kotlety podle Šárky

Plněné kotlety podle Šárky

Potřebné ingredience

Kotleta nebo jakékoliv maso,sůl,pepř,majoránka,oregano,strouhanka,sladká paprika

Směs:kuřecí jatra,vejce,sýr tvrdý,slanina anglická,

Příprava směsi-játra naškrabeme,sýr,slaninu nakrájíme na kostičky 1cm a přidáme vejce,sůl,oregano,majoránku,špetku papriky mleté,a zahustíme strouhankou na konzistenci sekané.

Postup přípravy

Maso naklepeme,vytvoříme kapsu kterou naklepeme a osolíme, opepříme,naplníme směsí tak ,aby když ji spichnete páratky nevytekla zbytečně.

Jiná varianta velký plát masa a na…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Plněný pstruh

Plněný pstruh

Potřebné ingredience

Prstruh,anglická slanina,niva,olej,koření na ryby od Vitany,tymian čerstvý,citron,máslo.,petrželka

Postup přípravy

Pstruha -naplníme směsí:150g niva,anglická 100g na kostičky,k tomu dáme lžičku koření na ryby,ořech másla,olej trošku,nakrájenou petrželku,zamícháme.Naplníme pstruha ,posypeme koř…

Zobrazit více...

Kategorie